1

(133 replies, posted in Andere Personen)

Mijn zus was nogal graag berucht en beroemd als ze jong was dus dat ze zoiets gezegd heeft rust op stoerdoenerij en op geen enkel feit. Dat het daarna als een vuurtje is rond gegaan en dat niet zo slim was is evident gezien de (terechte!) commotie er rond. Zoals je zegt, alles rust op geruchten, mogelijke toevalligheden en indirect bewijs. En nee hoor ik kwam geen kijkje nemen wegens de serie 1985, het intrigeert mij al gans mijn leven omdat het allemaal zo dichtbij gebeurde, David mijn klasgenoot was (en 's maandags plots niet op school was sad) en achteraf de naam van mijn grootvader begon te vallen. Met wie ik trouwens geen goeie band en contact meer heb gehad na mijn 16 jaar en er vertrokken ben.

BAX wrote:

Bedankt Gunnidude voor de reactie, moedig! Zoals Spectator aanhaalt: wel wat onrechtstreekse aanwijzingen.

Als ik mag vragen, werd over de Bende van Nijvel gesproken binnen jouw familie?

Nee. Laurent had trouwens op een bepaald punt geen of zeer weinig contact meer met de rest van zijn familie wegens interne ruzie(s). Als ik het eens ter sprake breng tegen iemand van de familie wordt er bij hoog en laag beweert dat hij daar nooit iets mee te maken zou gehad hebben.

2

(133 replies, posted in Andere Personen)

raf68 wrote:

Die Podevijn was toch geen BMW dealer volgens wat ik las , 2de hands misschien maar zou de koning een 2de hands BMW kopen. Hij zou meerdere moto's bezitten (heb ik ooit hier ergens gelezen).

Hij is wel BWM dealer geweest maar toen de mensen van BMW zelf hem wilden verplichten om bepaalde zaken te veranderen in zijn zaak of meer reclame omhoog te hangen is hij ermee gestopt. Daarna verkocht hij enkel nog Engelse merken en MZ. Hij wou ook nooit Japanse merken verkopen, die verkocht Chris De Troyer toen al in Aalst.

Ik ben de kleinzoon van Laurent en heb bij hem ingewoond tot mijn 16 jaar (tot 1993).

Er kwam inderdaad veel rijkswacht en BOB over de vloer. Zijn ex-vrouw in die periode werkte trouwens in de Delhaize in Aalst maar had geen shift die zaterdagavond. Mendez heeft inderdaad bij hem gewerkt, maar kan ik mij niet meer herinneren, daarvoor was ik nog te jong.

David Van De Steen was mijn klasgenoot. Verschrikkelijk wat die man heeft meegemaakt. Ik zou ook na al die jaren wel eens de waarheid willen weten en of mijn grootvader er voor iets tussen zat.

Er is hier ook sprake van zijn kleindochter Podevijn I. Ik veronderstel dat het hier dan over mijn zus gaat.

Ben wrote:

Volgens info zou Laurent Podevijn de zoon zijn van Jozef Podevijn. Jozef Podevijn werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Aalst vermoord door het verzet:

Is er iemand die deze informatie kan bevestigen?

Neen, Jozef was zijn vader niet, zijn vader noemde Roland en had reeds een motorzaak op de Gentsesteenweg in Aalst.