11

(753 replies, posted in 1985)

Toen de daders weer de Delhaize verlieten rende Finné naar zijn auto. Volgens een krantenartikel uit die tijd was dat vermoedelijk om een wapen uit de auto te pakken. Finné wordt vlakbij zijn auto in de rug geschoten. Weet iemand toevallig of er in de auto van Finné een vuurwapen is aangetroffen?

En als het de daders om de liquidatie van Finné te doen was waarom schieten ze hem dan van een afstand in de rug en geven hem vervolgens geen genadeschot? Voor hetzelfde geld was hij slechts gewond. De daders konden niet weten of hij om het leven was gekomen of slechts gewond was. Bij een liquidatie wil je zeker zijn van je zaak.

12

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Renne wrote:

Wat ik mij afvraag is waarom Haemers methadon moest nemen, dit staat in een boek over Haemers van Jeroen Wils). Methadon is voor heroïnegebruikers te laten ontwennen, misschien maar een detail in het verhaal maar het viel mij toch op.

Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb maar er schijnt tijdens zijn overplaatsing ook een injectiespuit in zijn cel te zijn gevonden.

13

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Koos, mischien ziet maar 1 getuige de fluo-jassen maar meerdere getuigen spreken over een politiecontrole. Zoals Ben al zei heeft het inderdaad veel weg van de zaak Zwarts en Kirschen & Co. Mischien heeft de politiecontrole als doel gehad het verkeer richting oprit tijdelijk tegen te houden. "En een vrouw snapte niet waarom de politie mensen controleerde, want er was geen ongeval gebeurd. De controle was afgelopen voor zij aan de beurt was."

14

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wat is iedereen toch scherp vandaag. Ik ben bang dat je gelijk hebt Koos24. Op de beelden is niet te zien of de Passat eventueel nog voor de Renault staat. Het zou zomaar de volgende dag kunnen zijn.

Biggus Dickus wrote:

Wat er ook van zij, het is en blijft wel een uiterst merkwaardige locatie om iemand koud te maken.

Heb toevallig afgelopen zondag met Koos24 en een andere kameraad de onheilsplek bezocht. Er is vrijwel niets veranderd. Er zijn inderdaad wel betere locaties om iemand het hoekje om te helpen. Aan de andere kant zou het lokken naar een bos of andere stille plek waarschijnlijk argwaan wekken bij Mendez die naar Aalst volgens mij toch al op zijn hoede was.

Bij de oprit zelf lopen geen voetgangers. Op afstand staan wel 2 woningen maar je moet op dak gaan staan om de oprit goed te kunnen zien. Aan de andere kant voorbijrazende auto's die door het struikgewas amper iets kunnen zien en sowieso op de weg letten.

Het enigste waar je rekening mee moet houden is het achteropkomende verkeer dat via de oprit de snelweg op wil. Even naast de auto van Mendez een praatje maken, naar rechts kijken of er geen andere auto's de oprit naderen, wapen trekken en schieten, sleutel uit het contact halen en deur op slot draaien. Een scenario waarbij je hooguit 30 seconden kwijt bent. Erg veel verkeer was er niet toen wij er waren maar dat was dan wel op een zondag. Slechts sporadisch kwamen er een paar auto's richting de oprit. En in de jaren 80 zal er ongetwijfeld minder verkeer zijn geweest dan nu.

15

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Scherpe observatie Hestur. En let ook op de bandensporen die onder de auto van Mendez vandaan komen en zo te zien niet van zijn auto afkomstig zijn (zie 06:13 en 06:17). Het lijkt erop dat er niet al te lang voor de komst van Mendez ook een auto op die plek heeft gestaan. Zou het om de politiecontrole kunnen gaan waar sommige getuigen melding van maken? Ook achter de politiebus is nog vaag een spoor te zien die niet van de bus zelf afkomstig is.

16

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:

(...) Een andere man was nog preciezer. Hij werd zelf tegengehouden door "politiemensen of rijkswachters" met een witte of fluo regenjas aan, een paar meter voorbij het kruispunt aan de oprit.

Het is jammer dat er niet bij staat waarom hij werd tegengehouden. Ongetwijfeld zullen de agenten hem verteld hebben waarom hij moest stoppen. Maar het is wel opvallend dat niet 1 maar meerdere getuigen het hebben over een politiecontrole. Wel verklaarden ze dit pas 3 jaar later.

In het hetzelfde artikel staat echter ook dit: "En een vrouw snapte niet waarom de politie mensen controleerde, want er was geen ongeval gebeurd. De controle was afgelopen voor zij aan de beurt was."

Dat zou dan weer betekenen dat de agenten alweer vertrokken waren voordat Mendez arriveerde. Weer een andere getuige verklaard anoniem dat er vlak voor de oprit een man voor haar auto  opdook die wanhopig gebaren maakte en duidelijk wilde meeliften. Het signalement lijkt op Bouhouche maar ze weigert commentaar te geven bij de foto's die haar worden getoond. En dan is er nog de getuige die de auto van Mendez ziet met daarachter een kleine rode auto. Wordt hier nog maar is wijs uit.

17

(16 replies, posted in Mededelingen)

Merovinger wrote:

Voor velen onder ons is het verhaal van Murcielago2 duidelijk. Hij heeft reeds verschillende malen een tipje van de sluier opgelicht.

Als hij maar een tipje van de sluier oplicht hoe kan het verhaal dan duidelijk zijn?

Merovinger wrote:

Indien zijn verhaal klopt, waar ik op dit ogenblik nog altijd van overtuigd ben, is het feit dat hij zijn verhaal (of maar een deel van zijn verhaal) neerschrijft op dit forum niet zonder gevaar. .

Er zijn echt heel veel getuigenverklaringen afgelegd in dit dossier en die leven allemaal nog. Buiten dat is het naarbuiten brengen van informatie de beste levensverzekering die je kan nemen want waarom zouden de daders een getuige uit de wegruimen als de informatie toch al op straat ligt. Ik ben nog niet zo lang een forumlid maar volg deze site al langere tijd en het valt me op dat er regelmatig mensen opduiken die zeggen iets te weten, iemand te kennen of iets gezien hebben.

Deze posters hullen zich altijd in een waas van geheimzinnigheid en doen hun uiterste best om onduidelijk te blijven. Je hebt Murcielago2 believers en Murcielago2 critici, ikzelf behoor tot de laatste maar heb ervoor gekozen me niet in de discussie te mengen omdat ik gemerkt heb dat het stellen van kritische vragen gezien wordt als een aanval en vaak agressief beantwoord wordt. (Je kan je afvragen waarom.)

Wel jammer want zo kan iedereen hier een spannend verhaal neerplanten zonder dat daar kritisch op gereageerd kan worden. Overigens kan deze hele discussie heel snel beslist worden. Murcielago2 heeft één van zijn/haar critici (Koos24) uitgenodigd om naar Aalst te komen om het verhaal aan te horen en eventuele stukken in te zien. Echter toen Koos24 de uitnodiging aannam liet  Murcielago2 niets meer van zich horen. (Althans tot nu toe.) Ik hoop dat Murcielago2 hier alsnog op ingaat. Dat kan dan 2 kanten opgaan, of hij blijkt een fantast of hij spreekt de waarheid. In het laatste geval zal ik de eerste zijn om excuses aan te bieden.

18

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Boemerang wrote:

Als de "fluo-jassen" voor 8u00 daar stonden is het verdacht. Als ze er rond 8u15 of later stonden is het logisch. ( Er is immers net een lijk gevonden en de oprit wordt afgezet.)

Op de beelden die zijn gemaakt tijdens de ontdekking van het lijk zijn duidelijk agenten in fluo-jassen te zien.

19

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

K&  je hebt gelijk, ook in het interview met de broer van Mendez wordt gesproken over de kruisboogjacht.

20

(270 replies, posted in 1985)

koos24 wrote:

Misschien werd Mendez een bedreiging omdat hij teveel wist? Het is natuurlijk allemaal maar een hypothese.

Maar in mijn ogen wel de meest geloofwaardige hypothese. Het is duidelijk dat Mendez na  Eigenbrakel/Overijse niet lekker in zijn vel zit omdat hij vreest dat zijn wapens gebruikt zijn. Na Aalst raakt hij helemaal in paniek en er moet zelfs een arts komen die hem valium voorschrijft. Hij meldt zich ziek bij FN en vermijd angstvallig elk contact met Bouhouche en Beijer.

Mendez leeft duidelijk in grote angst. Pas in januari '86 kalmeert hij weer wat en gaat de 7 de weer aan het werk. De dag dat hij zijn leven weer een beetje gaat normaliseren en weer aan het werk gaat is ook precies de dag dat hij het hoekje wordt omgeholpen. Het komt bij mij een beetje over alsof de dader (Bouhouche?) geduldig heeft gewacht op het moment dat Mendez  (die zich na Aalst had teruggetrokken van de buitenwereld) weer tot rust was gekomen en zijn voordeur weer uit durfde. Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Bij misdrijven op dat niveau kunnen de daders geen onstabiele factor zoals Mendez gebruiken.