31

(4 replies, posted in Bewijsstukken)

» elpais.com

Se estrecha el cerco sobre los autores de la matanza de Bolonia

Bolonia - 12 sep 1982 - 00:00 CEST

(...) Een ander voorbeeld speelde zich vier jaar vroeger af, in november 1982, toen op goede gronden werd gedacht dat de overval op de wapenhandel van Dekaise wellicht werd gepleegd door leden van een Italiaanse extreem-rechtse groep die ook betrokken was geweest bij de bomaanslag op het station van Bologna; een rogatoire commissie naar Italië leverde echter niet het verhoopte resultaat.

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie (bijlage 3)

32

(6 replies, posted in Roze Balletten)

Nicole Andrien » smooz.4your.net (PDF)
Meer over CIDIC » YouTube

33

(527 replies, posted in Hypotheses)

(...) Misschien was ik wel een officier Benny? Maar daar gaat het niet over. Mooi dat je de verklaring van Bouterse plaatst, maar geloof je hem ook? Nu ga ik je iets vertellen dat nog niet in de media gestaan heeft. Je kan dat afdoen als een nieuwe Anansi- tori, of nagaan of het klopt.

Begin december 1982 kreeg de toenmalige bevelhebber Desi Bouterse van zijn vroegere mentor kolonel Hans Valk te horen dat er rond kerst 1982 een coup gepleegd zou worden in Suriname. Kolonel Valk stuurde Bouterse documenten toe op welke wijze die geplande staatsgreep zou plaatsvinden en welke Surinamers uit de oppositie daar bij betrokkenen waren.

De gevolgen zijn bekend. Bouterse of zijn gevolg liet de vermeende tegenstanders ophalen en op onze vriend, de mol Derby na heeft geen van de vermeende coupplegers het overleeft. Of eigenlijk toch wel, andere betrokkenen zoals Ab Juddel, Cyril Karg, Edgar Wijngaarde e.a., waren te Pittsburg in Amerika bij Chin a Sen en hebben het overleefd. Alleen waren zij te laf om toe te geven waar ze mee bezig waren.

Rest nog te vertellen hoe kolonel Valk wist van de te plegen coup. Een Belg die hand en span diensten verrichtte voor de Belgische deelnemers aan de coup wist de hand te leggen op documenten die aantoonden dat er een staatsgreep aan zat te komen. Ook wist hij de namen te achterhalen van de Surinaamse betrokkenen uit vergaderverslagen. Hij heeft deze informatie verkocht aan Valk die op dat moment als inlichtingen officier bij de NATO in Evere bij Brussel werkzaam was.

De Belg die de informatie aan kolonel Valk verkocht, was José Vanden Eijnde. Hij is op 23 december 1982 in een restaurant te Beersel vermoord na eerst gemarteld te zijn. Zijn handlanger, de Brusselse taxichauffeur Constantin Angelou werd op 12 januari 1983 in Bergen ook in België, met hetzelfde wapen geliquideerd.

Kolonel Hans Valk is enige tijd geleden overleden, de president kan nu opening van zaken geven. Hij kan zijn vriend en mentor niet meer in moeilijkheden brengen.

Of denk je dat dit een andere Anansi tori is. Ik zou zeggen zoek het uit en ontdek de waarheid. (...)

Bron » forum.waterkant.net

Armfelt, Crozier en van den Heuvel zijn geboren in 1918 en vierden in 1998 samen hun 80ste verjaardag in Den Haag.

Hans Valk » nl.wikipedia.org

34

(99 replies, posted in Speurders)

Nathalie etn Diederik Palsterman (NP en DP):

Moorden in Brabant: "Manipulaties? We vrezen dat ze zullen doorgaan."

Wat zit er achter het mysterie van Ronquières? Een jaar na het einde van de moorden (28 doden tussen 1982 en 1985), in 1986, lijkt het erop dat een groep van rijkswachters heeft gelogen. Ze hadden de wapens van de aanvallers "gevonden" en geplunderd in een kanaal. Wie proberen ze vandaag de dag nog steeds te beschermen? (...)

Twijfelt u aan deze voormalige Dendermondse cel, die werd geleid door de onderzoeksrechter Troch?

Ja.

Denk je dat deze gendarmes dingen verborgen hebben gehouden?

Ja.

(NP): In Charleroi hebben we twee minuten van de tijd kunnen zien, opgesteld door de onderzoekseenheid van de heer Troch, met hetzelfde aantal maar met een andere inhoud.

Waar ging het over?

Bij de ontdekking van Ronquières....

Wat in het bijzonder?

(DP): Om de redenen, de informatie die hen ertoe bracht om in 1986 in het kanaal te duiken, terwijl andere duikers een jaar eerder niets hadden gevonden.

(NP): In Charleroi (waar in 2012 een zesde onderzoeksrechter en nieuwe politieagenten werden aangesteld), kregen we te maken met een "manipulatie"-zaak. Binnen waren er in het bijzonder deze twee verschillende notulen met betrekking tot Ronquières. In de afgelopen maanden is ons gevraagd naar de status van dit "manipulatie"-aspect. We kregen gewoon te horen dat het was geïntegreerd in het algemene dossier.

Wat moet er gebeuren? Deze ex-gendarmes zouden liegen, ze werden uitgebreid herbekeken, verbleven enkele nachten in de gevangenis en moesten vervolgens worden vrijgelaten. Sommige magistraten zeggen: "Hoe kunnen wij hen dwingen om te spreken als zij dat niet willen? "Wat zou jij doen?

Bron » soirmag.lesoir.be

35

(99 replies, posted in Speurders)

Op 27 juni 1985 wordt Michel Cocu in Halle ondervraagd door François Achten... Het zou interessant zijn om te weten welke rol François Achten precies heeft gespeeld in de terugtrekking van Michel Cocu. Misschien had hij het onderzoek op dat moment al gemanipuleerd....

Het kan nuttig zijn om het verband tussen Hal en José Desmarets op te merken. Deze laatste was lid van de CEPIC en leidde WACL na Robert Close en John K. SInglaub.

36

(10 replies, posted in Organisaties)

EPS - Liste Des Membres » www.scribd.com/document/

37

(29 replies, posted in Robotfoto's)

Dit zijn mensen die kwamen vragen bij Temse kort voor de gebeurtenissen en waarvan het gedrag verdacht was maar niet ter plaatse werden gezien.

Volgens mij: Stefano Delle Chiaie...

38

(93 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

(...) "We zijn op de autoweg Luxemburg-Namen eens in een kettingbotsing terechtgekomen waarbij ik een whiplash opliep. De majoor zat aan het stuur met naast hem zijn Libanese vriend Victor El Khoury. Plots was mijn man verdwenen. Dan zijn enkele personen opgedaagd die El Khoury in veiligheid hebben gebracht, terwijl ik in een ambulance werd afgevoerd. Ik ben er zeker van dat ze tot de militaire veiligheidsdiensten behoorden. De verzekering is nooit tussengekomen. Er mocht van dat ongeval blijkbaar geen spoor achterblijven. Waarom?"

"Ik lees in jouw boek dat El Khoury gesignaleerd werd als een van de laatste bezoekers van de weverij in Temse waar de Bende zeven kogelvrije vesten stal. Ik weet in elk geval dat de Libanees een bijzonder gevaarlijke man was." (...)

Hetzelfde?

Une histoire de fous: le roman noir de l'affaire Clearstream

Portrait d'un trader

La première vérité du dossier d'instruction de l'affaire Clearstream est que, sans Imad Lahoud, cette histoire n'aurait sans doute jamais existé. Il en est manifestement le personnage clé et central. On l'a présenté comme un obscur petit génie de l'informatique, d'origine libanaise. Le seul fait vérifié est qu'il est, en effet, d'origine libanaise. Plutôt grand, svelte, le regard doux (...)

Son père, Victor Lahoud 2, est un ancien élève de l'école de Saumur où il a suivi en 1975 une préparation militaire avant de servir dans l'armée libanaise, et notamment dans le service de renseignement militaire. Sa mère, Nawal, est la sœur de Victor el-Khoury, qui a occupé le poste de chef d'état-major de l'armée libanaise de 1977 à 1982 (...)

Bron: Frédéric Charpier | Seuil | 2009

» www.lebarmy.gov.lb | www.lebarmy.gov.lb

39

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Interview van Luc Boeve (BOB) door Guy Bouten - Lokeren, 11 oktober 2013 :

Op 6 november 1986 visten ze twee zakken op. Luc Boeve was ter plekke en zag dat de zakken open waren. Boeve sprak zijn vermoedens uit aan enkele intimi. Zijn Commentaar luidde : “Ze zijn met onze kloten aan te spelen.” Boeve kon de miraculeuze vondst niet plaatsen. In zijn ogen was die geen toeval. Hier zat meer achter.

40

(122 replies, posted in Speurders)

François Achten?