121

(273 replies, posted in Speurders)

René, Merovinger, ik sluit mij volledig aan bij jullie kritische manier van denken wat betreft het onderzoek. Wat betreft de persoon Eddy Vos heb ik steeds getwijfeld aan zijn integriteit in het onderzoek. En dit is géén oordeel over deze speurder op basis van mediaberichten maar uit persoonlijke ervaring. Ik werd in 2011 verhoord door speurders uit Charleroi. Ofwel is die Vos achterlijk naïef  ofwel stuurde hij het onderzoek bewust de verkeerde richting uit. Ik denk meer en meer  aan de tweede hypothese.

122

(52 replies, posted in Bibliografie)

Fipilip, indien Vilvoorde jouw niet onbekend is wil ik gerust bij een koffietje bijpraten over enkele merkwaardige voorvallen op de koeiemarkt destijds. Mijn Verklaring (getuigenis frituuruitbater) werd vervalst met medeweten van, of door mensen die betrokken waren bij het onderzoek. Ik zal dat aantonen aan de hand van het PV opgemaakt door de politie van Charleroi. Wat betreft die Claude; het moet haast over dezelfde persoon gaan. Hij baatte zowel Top Ten alsook de KGB uit. Wat betreft zijn identiteit val ik van niets achterover. Had voorzeker een driedubbel leven (remember blanco identiteitspapieren in de gevonden koffer).

123

(52 replies, posted in Bibliografie)

Dancing Top Ten was gelegen op de Mechelsesteenweg langs de rechterkant richting Eppegem. Het was in de buurt waar momenteel het Chinese restaurant Mandarin Garden zich bevindt (vroeger Virske de Fluitster).

124

(52 replies, posted in Bibliografie)

De Claude waarover ik het heb  stierf in de gevangenis begin deze eeuw, dus niet in 2010. Zijn familie wou hierover niet veel kwijt. Ik vrees dat we twee personen die Claude noemden met elkaar verwarren!

125

(52 replies, posted in Bibliografie)

Ja inderdaad op de hoek van de Mechelsestraat en de Rooseveltlaan. De persoon waar ik het over heb was perfect tweetalig, een goede meter tachtig groot en had zwart haar dat achteruitgekamd was in een staart(je).

Nogmaals, ik weet niet zeker of hij Dubois noemde en met deze mijn excuses voor eventuele misverstanden! Zijn voornaam was voor 100% zeker Claude en hij baatte voordien de Top Ten uit. Een baard is mogelijk maar kan ik mij alleszins niet herinneren. Deze Claude is een aantal jaren geleden overleden.

126

(52 replies, posted in Bibliografie)

fipilip, een vraag. Was de bewuste Claude in de jaren 90 uitbater van het café KGB op de markt in Vilvoorde? Deze Claude heeft voordien de Top Ten gerund en is reeds overleden. Die persoon heb ik wel gekend maar ik ben niet zeker of die Dubois noemde.

127

(52 replies, posted in Bibliografie)

fipilip, die Top Ten had een duistere reputatie. Ikzelf ben er nooit geweest en die Dubois ken ik niet. Wat betreft die mogelijke afspraak in Top Ten, ik betwijfel of die zaak nog open was in 1985. Wat ik wel herinner is dat, niet ver van de Top Ten, een uitgebrande Golf werd teruggevonden langs de zennedijk in Eppegem of Weerde rond 1985. Het voorval stond met foto in het Laatste Nieuws.

Op dit forum noch elders wordt hiervan melding gemaakt. Dit is ook begrijpelijk daar de meeste verdachte handelingen rond het bos van Houssière plaatsvonden. Doch moeten leden van de Bende van Nijvel de streek rond Vilvoorde goed gekend hebben! Zie de VW Golf die teruggevonden werd aan het kerkhof in Grimbergen, het bezoek aan mijn frituur, ...

128

(52 replies, posted in Bibliografie)

Dancing Top Ten in Vilvoorde was een vreemde bedoening. Het was een publiek geheim dat de Brusselse onderwereld er de lakens uitdeelde. Even voordat de deuren definitief werden gesloten vond er een vuurgevecht plaats in ware westernstijl (begin jaren tachtig). Rijkswachters of politieagenten die toen in Vilvoorde de dienst uitmaakten zouden hierover meer kunnen vertellen. Het zou alleszins interessant kunnen zijn  te weten wie hierbij betrokken was. Zeker is dat uitbater Claude Dubois geen brave jongen is.

129

(10 replies, posted in Mededelingen)

Merovinger, ik maakte gisteren net dezelfde bedenking. Voelen sommigen de hete adem in de hals. Misschien schuilt in de recente bijdragen een gehele of gedeeltelijke oplossing ivm de Bende van Nijvel, vandaar het buitengewoon hoge aantal gasten.

130

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

Renne wrote:

Zat Léon tijdens de feiten van 1985 in de cel? Omdat hij misschien de kleine leider was in de taverne/café van kuros.

Renne, Léon werd formeel herkend door frituuruitbater 2 dagen na de overval in Aalst! Met nadruk op formeel, niet op robotfoto.