1,631

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Marcel Habran? Oudere foto:

http://www.tjoeten.be/images/HO/habran.jpg

Veel overeenkomsten: haar, neus, rimpels, putje tussen neus en wenkbrauwen (onderste), ...

1,632

(601 replies, posted in Hypotheses)

Volgens mij zijn Mevr. Van Den Steen en dochter de personen "teveel" die vermoord werden. Dochter wordt per toeval geraakt (aangezien kogel enkel voor vader bedoelt was). Als men safe wil zijn kan men dan niet anders dan haar zelf ook doodschieten.

Vrouw van Dirk Nys. Geen idee. Als de kogels op je afvliegen is het normaal dat eerste reactie is bukken. Nu was het kind geraakt ... anders waren ze beiden zeker geraakt. Misschien was er gewoon geen andere keuze. Kan het zijn dat Dirk Nys ook vermoord moest worden?

Het enige wat ik niet begrijp? Dat men in gevechtskleding toekwam? Bedoelt hij hiermee zijn café, bij hem thuis of nog ergens anders?

1,633

(601 replies, posted in Hypotheses)

Het enige wat ik er mij van herinner, is dat vele mensen het er liever niet over hadden.

Het enige wat vaak "in de volksmond" (laat het ons zwarte humor noemen) gezegd werd: als je de rijkswacht te snel af wilt zijn moet je maar een golf gti of saab turbo kopen.

Alles was toen nog niet zo gemediatiseerd als nu. VRT was toen nog pak braver, vtm bestond nog niet,... Denk dat de kranten toen toch nog meer gestuurd werden door politiek en justitie dan door zuch naar sensatie.

1,634

(4 replies, posted in Afpersing)

Ben wrote:

Er wordt door de heer Dumont ook nog een andere overval aan de Bende van Nijvel gelinkt : "Op 21 januari 1983 is de Delhaize aan de George-Henrilaan in Woluwe overvallen, en daarbij is een gewapende bende gaan lopen met een buit van 1.3 miljoen frank. Was dat de Bende van Nijvel?

Dan zou dit het eerste "Delhaize-feit" kunnen zijn. Net zoals ik denk dat de aanslag in Walibi van hen was (in afgezwakte versie van Bende). De overvallen op Delhaize in Braine en Overrijse lijken me eerder om afrekeningen uit het milieu (diamantmaffia, wapentrafiek, staatsveiligheid,...) te gaan. Deze deden ze waarschijnlijk in opdracht van hooggeplaatsten.

De feiten in Aalst lijken me eerder vriendendiensten te zijn voor mensen die ze kenden. Aangezien ze de eerste overvallen deden voor een "hoger belang" kregen ze voor de feiten in Aalst een hand boven hun hoofd. Misschien was dit een deal die ze gemaakt hebben. We ruimen jullie vijanden op, in ruil dat we een extra hold up mogen doen waar we onze eigen zaakjes afhandelen.

Was één of meerdere bendeleden close met één van de personen die de slachtoffers naar de Delhaize gelokt heeft. Kuros zegt dat de leden die hij over de vloer kreeg echt te lelijk waren om in de maatschappij aan de bak te komen. Heeft bijvoorbeeld één van de vrouwen hunne kop zot gemaakt (uitgaande dat ze normaal aan geen vrouw geraakten) en hen dit laten doen in de hoop dat ze voor hen zouden kiezen als hun partner dood is? Er zijn vrouwen die graag psychologische spelletjes spelen en het fijn vinden om mannen om hun vinger te winden en hen extreme dingen te laten doen. Gewoon om te testen hoever ze voor haar zouden gaan.

Het is bijvoorbeeld geweten dat de De Staerke's zich telkens weer lieten pluimen door vrouwen en nadien gedumpt werden. Welke vrouwen zoeken dit soort gangsters op. Degene die zelf in de marginaliteit zitten (illegalen, drugsverslaafden, prostituees,...), vrouwen die ook minder goed bedeeld zijn door moeder natuur, extreem naïeve (labiele) vrouwen en vrouwen die kicken op slechte mannen. Of een combinatie van voorgaande factoren.

1,635

(132 replies, posted in 1983)

In Wallonië had je toen zeker minder kans op politiecontroles. Ideaal oefenterrein.

1,636

(601 replies, posted in Hypotheses)

Zijn vrouwelijke advocate (hoe heet ze nu weer ...) heeft hij toen ze nog in haar studies zat aan een baantje geholpen in een Brusselse sexclub. Hierdoor kon ze haar studies financiëren. Het gelijkvloers was vrij braafjes, maar er zou ook een tweede verdieping geweest zijn (met o.a. sex met dieren). Z'n advocate zou met enkele andere dames beneden aan de bar gestaan hebben, bij (vermoedelijke) controles zou er beneden alarmknop gestaan hebben om te verwittigen dat ze hun activiteiten tijdelijk moeten stoppen.

Rechtstreeks heeft het er allemaal niet zoveel mee te maken ... maar het is een feit dat je in het Brusselse gemakkelijk in bepaalde milieus kan belanden zonder dat je er zelf bij stilstaat. Wat kan leiden tot chantages ...

1,637

(1,141 replies, posted in 1985)

Een ding is zeker. De Bende Haemers is nadien nog overvallen blijven plegen. Bende De Staerke was het "slachtoffer" en "verliezer" van deze hele affaire.

1,638

(1,141 replies, posted in 1985)

Of laten we de rollen omkeren, Bultot chanteerde hen. De gangsterbendes hebben geen voordeel bij zulke dodelijke overvallen. Hierdoor krijg je enkel verhoogde controles wat doodsteek was voor o.a. Bende De Staerke. Maar Léon De Staerke werd waarschijnlijk wel gezien nacht voor de overval in Aalst als leidinggevende figuur. Waarom?

1,639

(717 replies, posted in 1982)

Ik ken garages genoeg in Brussel waar er gefoefeld wordt. In de buurt van het Zuidstation is er een garage waar men tweedehandswagens verkoopt, en allemaal hebben die een Franse nummerplaat. En ik ken genoeg mensen die op een ministerie werken waar men adressen en nummerplaten zomaar kan natrekken. Dat bepaalde mensen hier misbruik van maken zelfs voor een miniem bedrag zou me niet verwonderen. Daarom niet bewust.

1,640

(1,141 replies, posted in 1985)

Ja ... idd. als je van je man afwil moet je hem om dat uur naar Delhaize lokken. Komt hij niet opdagen, heb je pech. En anders moet je nog maar paar jaar komedie spelen en vraag je dan de scheiding aan. Het sterke is dat niemand het zover zal gaan zoeken dan. Was Kuros er niet achtergekomen dat z'n vrouw een dubbelleven had, wist hij nu waarschijnlijk nog altijd van niets. Misschien zijn er nog meerdere personen langs daar gelokt die niet kwamen opdagen en die nog altijd niets vermoeden.

Het is nu toch niet zo onmogelijk. Als je vrouw zegt kan je me dit in Delhaize gaan kopen. Liefst van Delhaize want daar hebben ze  die verpakking of hebben ze dat merk dat ze bv. in Colruyt niet hebben. Of in Delhaize is de biefstuk beter dan GB... Het is toch niet toeval, dat ze net bij de familie VDS van achter het muurtje komen gesprongen. Men had evengoed op de mensen ervoor of erna kunnen schieten. Maar men wacht specifiek die personen op.

Als men er gewoon op uit is om willekeurig mensen te vermoorden gaat men zich toch eerst niet achter een muurtje verschuilen. Of zoveel moeite doen om een klein kind te achtervolgen en neer te schieten, terwijl er zoveel andere rondlopen. Dat kind kan min of meer ontkomen en toch gaat men hem weer gaan opzoeken ondanks dat hij zich daar verscholen had aan het boekenrek.