1,721

(32 replies, posted in Bende Haemers)

+ Waarom kreeg de weduwe van Haemers zo een bom geld? De post (staat) wilde dit geld toch terugvorderen (geld overval) maar het ging toch naar haar. Zwijggeld?

Volgens mij moet zij toch ook meer weten? Ze maakte ook al sinds begin jaren 80 deel uit van het Brusselse nacht- en prostitutiewereldje.

1,722

(32 replies, posted in Bende Haemers)

Dat het Axel Zeyen was heb ik ergens gelezen, of dit 100% juist is weet ik natuurlijk niet. Maar bepaalde dingen lees ik op forums e.d. en nadien kan ik het nergens meer terugvinden. Vooral op de Franse forums kan het soms nogal chaotisch zijn.

1,723

(175 replies, posted in Magistraten)

Hij laat allesinds de indruk na van niet beter kunnen, of was dit net de bedoeling?

1,724

(32 replies, posted in Bende Haemers)

Denk dat dit mijn fout is ...

Heb mij van naam vergist (The Corner i.p.v. The Fox). Het is wel degelijk in The Fox dat een lid van de Bende Haemers gezien is, met name Axel Zeyen. Hij is nadien vertrokken met een Golf.

De Staerke was dus wel alomtegenwoordig in die tijd smile Zat in ieder geval grotendeels in dezelfde Brusselse (louche) bars. Zijn broer had in die tijd al naam gemaakt, dus het milieu zal volgens mij wel geweten hebben wie hij was, zonder dat hij zich hoefde voor te stellen + Hij maakte deel uit van de ontsnapping van de eeuw. Mooi visitekaartje allesinds. Bekende broer + ontsnapt uit gevangenis + ook legionair? (ook altijd handig)

De Bende Haemers moet zeker meer weten (vooral Smars en Louvaert waren volgens mij 2 kroongetuigen/mededaders - niet toevallig zijn ze ook beiden overleden). Vreesden andere leden van de Bende dat ze hun mond gingen voorbijpraten (wat al gedeeltelijk gebeurt was) en hebben ze het zekere voor het onzekere genomen.

In principe lijken robotfoto's 8 (gd) en 16 (michel verdeyen) ook qua uiterlijk en postuur op Haemers. Mankte Verdeyen ook niet?

Haemers was allesinds wel iemand die er niet voor terugdeinsde om geweld te gebruiken (wapens, springstof maar ook een groepsverkrachting).

1,725

(175 replies, posted in Magistraten)

Ik oordel niet rap over mensen. Maar heb toch altijd al gevonden dat er bij die vent een serieus steekske los zat. Zo iemand die tot niets in staat is, en alles te danken heeft aan connecties.

1,726

(65 replies, posted in Organisaties)

Ik kan de link niet terugvinden waar men over die diplomaat spreekt. Het was ook een post van deze foto, waarbij iemand de grote persoon herkende.

1,727

(1,151 replies, posted in 1983)

Stel: Er zou zowel een bende geweest zijn voor de diefstal en het in werking stellen van het alarm. Het moorden (+ opwachten van rijkswacht) zou door een andere groepje gebeurt kunnen zijn.

Groep 1: gewone dieven, in ergste geval plegers van hold-ups.
Groep 2: profs die werking van rijkswacht en politie goed kenden.

Een bekende van robotfoto 17 (José) zou verklaren dat hij enkel daar was voor een diefstal. Werden ze erin geluisd en op voorhand niet ingelicht over wat er verder ging gebeuren? Meer info over deze "José" vindt je in de rubriek robotfoto's (Robotfoto 17). Hij zou ook geen onbekende geweest zijn van Bultot. Er zijn zelfs geruchten dat beiden samen in Club Jonathan vertoefden. De vriendin van José zat toen in het Brussels milieu van de cabarets en peepshows.

De "gewone dieven" worden dus herkend en krijgen de schuld op zich geschoven, terwijl de moordenaars vrijuit gaan. Deze getuigenissen zouden overgemaakt zijn aan de cel Jumet, maar kregen steeds tegenwerking of  werden gemanipuleerd.

1,728

(3 replies, posted in Politiek & Business)

Guy Cruysmans is de Link tussen Bende Van Woluwe, Patrick Haemers en extreem-rechts. Guy Cruysmans (Sint-Lambrechts-Woluwe): overleden december 1985 (natuurlijke dood?). CV:

  • Zeer belangrijk man in Brussel: grote baas van de Brusselse bank Caisse Privé Banque SA;

  • Ex-scoutsleider;

  • PSC-gemeenteraadslid;

  • OCMW-raadslid (1971 tot 1985);

  • Lid van CEPIC;

  • Kwam ook in zaken waar Lacroix kopers zocht voor gestolen autos en waar Francis Van Binst en handlanger van drugstrafikant Bruno Farcy gekende klanten waren, regelmatige gast in bar van vader Haemers, ...

  • Organiseerde samen met gelijkgestemden zoals Jean-Paul Dumont (CEPIC & extreem-rechts) avonden waar hij de plaatselijke jeugde politieke vorming wilde bijbrengen (met nadruk op CEPIC en rechts)

  • Haemers kende Cruysmans ook eind jaren 70 al goed, maar had geen zin in dat politieke gedoe. Zolang hij er niks mee kon verdienen, interesseerde het hem niet.

  • Bij Cruysmans werd een fichebak gevonden, met info over bijwoners van zijn avonden (vraaggesprekken)

  • Verschillende namen uit Bende van Woluwe werden aangenomen bij de Caisse Privée voor buitenlandse geldtransits.

1,729

(17 replies, posted in Bende Haemers)

Philippe De Staerke had aandelen in de club van Achille Haemers. In deze club was Patrick ook verschillende periodes gerant. Van waar en hoe goed kende de familie Haemers, Phillipe De Staerke? En er kwamen nog wel meer gangsters over de vloer.

1,730

(12 replies, posted in Overzicht Bendes)

Bende Van Woluwe: Philippe Lacroix, Thierry Smars, Philippe Lannoy, David Marloye, Vincent Louvaert en Karim M'Barek. Bij de Bende van Woluwe/Haemers zijn er dus linken met autozwendel, drugs, wapens, Lekeu, oplichters, zelfstandigen, extreem-rechts, bende De Staerke, prostitutie, beau monde van Brussel.

Waarom is het verleden van Achille Haemers altijd geminimaliseerd geweest in de pers?