11

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Vorig jaar hebben ze tussen Seneffe en Bornival al een keer grote kuis gehouden. Veel autowrakken maar precies geen verdachte zaken. smile

12

(110 replies, posted in Andere Personen)

De Peugeot met daarin agenda met verwijzing naar Toumaniantz, de snippers die verwijzen naar Bultot, de valies van Claude Dubois (hint naar racket). Claude Dubois die volgens naasten problemen had met de Bende van Nijvel. Volgens mij is rechtse piste afleidingsmanoeuvre ...

Racket, drugs, wapens, witwas, ... Daarmee kan je meer macht krijgen dan met nazike te spelen. Al zullen ze sommige misschien wel de indruk willen geven hebben dat het politiek was, om naïeve rechtse zieltjes in te lijven... Zwaktes van mensen uitbuiten (verslavingen, schulden) via detectivebureau. Geen andere keus dan meedoen. Meer maffia dan politiek.

13

(3 replies, posted in Overzicht Bendes)

Ik dacht dat enkel Vicki en Vincent junkies waren.

Maar blijkbaar zaten ze allemaal aan de heroïne (ook Van Binst zelf)

Als ze 3.500 BEF per gram betaalden, dan heb je veel geld nodig.

Als Louvaert meegedaan heeft aan Vielsalm, Nijvel of Temse zal het allesinds niet om politieke motieven geweest zijn maar omwille van geldnood om drugs te kopen.

Op de facebook van Vicki kan je nog oude jeugdfoto's terugvinden, maar dit is waarschijnlijk nog van voor hij op het slechte pad is geraakt?

In tegenstelling tot Moussa had hij niet het uitzicht van kwaadaardig persoon, maar eerder iemand die bij verkeerde vrienden is terechtgekomen ...

14

(216 replies, posted in Robotfoto's)

Goed gedaan!

15

(132 replies, posted in Bende Farcy)

De broer van Farcy had een café / bar in Kortrijk.

16

(46 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er zat in de eerste periode dus iemand bij die honger kreeg van te moorden. Die moord in Bornival moet bijna ook zijn werk zijn. Welke normale persoon gaat op z'n gemak een wafel of pak chips eten na zulke daden. + iemand uit de horeca (resto, bars,...).

17

(46 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat lege pakje chips kan toch evengoed door iemand anders zijn weggegooid?

18

(784 replies, posted in 1982)

Ik volg je Fenix.

De opbrengsten van het drugs- en wapenwereldje, daarmee worden oorlogen en dictaturen gefinancieerd, en steden (herop)gebouwd. Dat is nog iets anders dan een stelletje hobbynazi's die 's zondags wat gaan schieten en pinten pakken. Dit zijn ook maar figuranten, net als de junks en gokverslaafden. Enkel nodig voor het vuile werk.

In feite is het merendeel van hen ook slachtoffer, want ze worden afgeperst omwille van hun zwaktes (drugs, gokken, seksuele voorkeuren). Bij de eerste reeks denk ik toch ook dat er een restaurateur betrokken is (of dichte kennis). Iemand die sterft van de honger, gaat volgens mij niet de ganzepastei of olie bovenaan zijn verlanglijstje (Nijvel) hebben staan. Die grabbelt eerder naar 'gewone' voeding.

19

(515 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Laten we ook zijn nep-alibi voor Aalst niet vergeten, en ook niet het 'adres' (weeral toeval) van de alibi-gever. Als je hem daarmee gaat confronteren gaat hij geagitteerd reageren.

20

(515 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zou dat Russische verhaal ook geen rookgordijn zijn? Het ligt er te dik op. Net als bij Farcy, zijn facebook is ook een halve Rusland-fanpagina... is dat niet te opzichtig.