1

(412 replies, posted in Plaatsen)

coconut wrote:

Indien ik goed ben ingelicht was dit net de activiteit of hoofdactiviteit die in die loods plaatsgreep. Het demonteren van wagens en zelfs uitvoer van stukken naar het buitenland. Er is zelfs sprake van een dubbeldekker vol motoren. (Ik leg er wel de nadruk op dat ik dit gehoord heb via een man die een aantal mensen uit de buurt is gaan ondervragen. Het was een man die beweerde een dader te kennen. Een totaal onbekende naam trouwens. En de man wenste totaal anoniem te blijven. Al vermoeden wij dat hij op het forum zit.)

Finn, indien ik me niet vergis heb je hier ooit gezegd dat je een deel van je jeugd vlak in de buurt van de loods zat. Jij moet dus beslist een aantal mensen kennen die dit zouden kunnen bevestigen of ontkennen. Heb jij al ooit rondvraag gedaan in de buurt ivm de activiteiten die mogelijks in de garage gebeurden en die dus zichtbaar waren voor de buurt.

Nog iets. Zijn de mensen uit de buurt van de loods ooit ondervraagd? En indien ja, door wie. Dendermonde of ... Ik heb het al benadrukt, het zijn alleen de mensen uit Overijse zelf die ons kunnen helpen bij deze vragen.

Ik heb lang getwijfeld of ik hierop zou reageren omdat de persoon die ik zeer goed ken, de zaak van zijn vader heeft overgenomen die wat verderop gelegen is en die er verder niets mee te maken wenst te hebben. Ik heb hem vorige zaterdag in een bericht de vraag gesteld of hij iets weet over 'een loods' die als mogelijke schuilplaats door de Bende van Nijvel gebruikt geweest zou kunnen zijn, en/of er een caravan 100 meter in de buurt gestaan zou hebben. Hij antwoordde mij: "Die caravan dat weet ik niet, maar dat van die Bende van Nijvel klopt wel: die hebben daar zelfs eens hun GTI uit elkaar gehaald en herspoten. De rijkswacht was toen zelfs op de hoogte!' Dit weet hij van zijn vader. Ikzelf ben ook al 46 jaar een inwoner van Overijse

2

(753 replies, posted in 1985)

Het 'winkeltje' noemt 'Beter Wonen' (Maisin) en is een soort DHZ-zaak/drogisterij gespecialiseerd in slaapconfort en decoratie. Deze bestaat al 4 generatie's lang en is gelegen in de S-bocht rechtover de kerk: Waversesteenweg 14, Overijse. In die periode bestonden er nog 3 campings in Overijse, en ook waren er nog veel mensen die gebruik maakten van die stinkende (Zibro) petroleumkachels om kleine vertrekken in huis mee op te warmen.