11

(760 replies, posted in 1985)

geronimo wrote:

Daar kwamen destijds mensen trainen in het combat shooting, maar op zich is dit nog geen misdaad. Als iemand zijn combat shooting gaat misbruiken om onschuldige ( ongewapende ) mensen te vermoorden is het een ander verhaal. Het lijkt wel dat de ene moet zwijgen voor de andere.

In een onderzoek , zeker in dit als de bende van Nijvel, is het logisch, interessant, misschien zelfs heel relevant in het verder verloop van het onderzoek, te weten  wie met wie contacten had , waar  en wanneer  , zonder dan om het even wie a priori reeds te gaan verdenken van een misdaad.

12

(760 replies, posted in 1985)

Zoals reeds vermeld ... de Termurenlaan te Erembodegem. Op het forum staat de naam Termurenlaan ivm een schietstand reeds verschillende malen vermeld. Dat kan je vinden via de zoekfunctie. Het precieze nummer is een verwarrende zaak gezien er in de loop der jaren heel waarschijnlijk nummerwijzigingen zijn gebeurd aan de gebouwen die zich daar bevinden. En mogelijks ook waren er in de loop der jaren verschillende eigenaars en/of huurders van de fabrieksgebouwen of delen ervan.

Enkele gegevens ter illustratie.

1983: In De Voorpost van 6 mei 1983 pagina 5 is er sprake van het plan tot het inrichten van een schietstand op nr 22.

https://i.ibb.co/b6ms24c/nr-22-plan-tot-inrichten-van-schietstand.jpg

1985: In De Voorpost van 22 02 1985 pag 13 is sprake van een schietstand in de Termurenlaan ... maar wordt geen nr vermeld. Er is sprake van de oude fabriek De Boer. Kent iemand onder de forumleden de aard van die fabriek? En de toenmalige eigenaar en/of huurder?

https://i.ibb.co/9vPn0kQ/DE-VOORPOST-22-02-1985-PAG-13-Schietstand-Termurenlaan-22-Erembodegem.jpg

2021 via internet is sprake van een Schietstand op nr 38 » www.armsandammo.be

https://i.ibb.co/3yG41z6/termurenlaan-dender.jpg

13

(760 replies, posted in 1985)

Ik bedoel die fabrieksgebouwen waar er aan combatshooting gedaan werd in de IPSC club "The Black Mamba" volgens RolandTheHeadlessGunner.

14

(760 replies, posted in 1985)

RolandTheHeadlessGunner wrote:

Mag ik de heren er op attent maken, dat bepaalde protagonisten uit het dossier, - al dan niet clandestien- aan combat shooting deden in Erembodegem? Vinden jullie dat niet vreemd? Zijn jullie daar al eens gaan kijken? Waarschijnlijk niet zegt. Deze IPSC club "The Black Mamba" lag in een doodlopende straat, in een afgelegenfabriek, pal naast de Dender. Aan de wannabee speurders met magnetische krachten, ik zou daar eens op het bootje dopperen. Het ligt naast een bos, dus ik weet dat sommigen van jullie in jullie element zullen komen.

Bedoel je met doodlopende straat en afgelegen fabriek de Termurenlaan in Erembodegem waar het bedrijf RAND gevestigd was?

https://i.ibb.co/qWkxcF5/dender-termurenlaan.jpg

15

(44 replies, posted in Westland New Post)

Via welke bron op internet, in welke context, heb je dit gevonden?

16

(298 replies, posted in Andere Personen)

fenix wrote:

Van timing gesproken.Ik hoop dat er op dit ogenblik een van die beroemde advocaten bij een rechter zit om een lijkschouwing te eisen. Of beter, ik hoop dat men al onderweg is.Ondertussen kunnen ze ook eens navragen of ze wel de juiste Rene N in het vizier hadden.

ik denk dat het opportuner en belangrijker is van bijvoorbeeld een rogatoire commissie naar Mozambique te sturen (met inbegrip van een huiszoeking). Wellicht beschikte hij over interessante informatie (documenten, digitale info, agenda's enz. ...) die kan leiden tot daders, opdrachtgevers, tussenpersonen ivm de bende.

Ik acht het best mogelijk dat Bultot zelf een tussenpersoon was, of iemand die zorgde voor logistieke steun op een of andere manier.

17

(74 replies, posted in 1980-1989)

Je vergat te melden dat de bron van deze specifieke gegevens een artikel is van dit artikel » Nieuws

18

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

stiletto wrote:

Artikel gevonden dat geschreven is door een zeker Dieter Ludwig , zou het dezelfde zijn die onlangs opgegraven is.

Ik denk dat het bijna zeker niet dezelfde is. Het artikel is geschreven door een man (journalist/fotograaf) die in 1988 in Delhi woonde, volgens een mailinglist  van de World Commission on Environment and Development » idl-bnc-idrc.dspacedirect.org

Zoals er meerdere mannen René Noël heten, zijn er meerdere mannen die Dieter Ludwig heten.

19

(32 replies, posted in Andere Personen)

Goed opgemerkt. Die naam was me nog niet opgevallen in die lijst. De Dieter Ludwig? Wie weet?! Ik weet het op dit ogenblik niet.

20

(32 replies, posted in Andere Personen)

volgens mij gaat het dus bij deze opgraving om Rene Noel die vermeld staat op de website van » orbspatrianostra.com

screenshots uit die website-info:

https://i26.servimg.com/u/f26/11/83/89/74/unname10.jpg

https://i26.servimg.com/u/f26/11/83/89/74/unname11.jpg

Boemerang wrote:

Dank je Ruf. Verder Is er ook sprake van huurlingen Kapitein Roger Noël en een Belgische Kapitein Raymond Noël alias "Alpha Mike"... Verwarring, verkeerde naam of een bewust alias (komt vaak voor bij huurlingen).

10e Commando olv Luitenant-Kolonel Jean Schramme
- 3e compagnie Kapitein Roger Noël  9-8-67 to 5-11-67
O.A. betrokken bij de aanval op Bukavu.

Ik moet zeggen dat ik soms ook verwar; dat ik bv. zelfs al eens verwees naar een Roger Noel  in plaats van een René Noel. Het is al verwarrend genoeg door het feit dat er meerdere Noel Rene's op onze wereldbol leven of geleefd hebben (tot zelfs een Réne Noel in Aalst).

Het gaat hem nu wel degelijk om de Fransman Rene Noel die een restaurant heeft gerund in Marche-en-Famenne.

Citaten uit het boek 'Dans l'ombre de Bob Denard: Les mercenaires français de 1960 à 1989' waarin sprake van de Fransman Rene Noel.

Citaat 1:

Bukavu : l’impossible défense d’un « État mercenaire »

Poussé par de nombreux cadres belges, il décroche et envisage dans un premier temps de marcher sur Punia ou Goma. Finalement, à la fin du mois de juillet, il arrête son choix sur Bukavu, station balnéaire sur le lac Kivu et frontalière du Rwanda. Prise par un groupe mercenaire sous les ordres de Noël au début de la révolte, elle a été laissée à l’ANC par ceux-ci quand ils sont partis soutenir Schramme. L’objectif est de transformer la ville en camp retranché à partir duquel, avec de nouveaux renforts, les mercenaires pourraient opérer la reconquête du Congo. Schramme et Noël entrent dans Bukavu le 7 août. À la tête d’environ 1 750 combattants, environ 200 mercenaires doivent tenir tête aux 15 000 hommes de l’ANC28. Parmi eux, les meilleures troupes de Mobutu sont en première ligne, à l’instar du 3e bataillon de commandos-parachutistes. Bukavu largement vidée de ses habitants, les soldats privés y trouvent des banques emplies d’or et des réserves de nourriture suffisamment importantes pour envisager d’attendre d’être secourus. Au début du mois de septembre, Bob Denard sort de l’hôpital à Salisbury et doit organiser une contre-offensive pour desserrerl ’étau sur Bukavu.

Citaat 2:

En janvier 1976, les forces sud-africaines commencent à se retirer d’Angola. Tandis que le MPLA et les Cubains lancent une grande offensive, le bloc occidental doit trouver de nouveauxoutils pour soutenir l’UNITA. Vingt-cinq mercenaires français sont déployés à proximité de Luanda que le parti de Jonas Savimbi souhaite reprendre au MPLA. (220)

(220) Les noms de la plupart des hommes engagés sont connus. Pour 20 d’entre eux, un état comptable fait mention des salaires versés pour janvier 1976 : André Cau, Guy Toumi, Philippe De Doyard, Gérard Lejon L. Fiorini (non identifié); Jacques Buteri, Hugues De Chivre; D. Denny, J.-P. Rouquette, J.-P. Maur, A. Dubert (non identifiés); Gruber Helmut,Stéphane Frachet, Henry Alain, Michel Loiseau; Yvon Jouguet, Noël René,René Fanget, Michel Dietz (non identifiés) et Vigouroux de Kermovan Philip, archives privées Bob Denard, carton 29. D’autres sont connus par d’autres sources : Freddy Thielemans et Jacques Lafaille (notamment par Michel Loiseau, Mémoires inédits de Bosco, op. cit.).