21

(202 replies, posted in 1985)

Ik had graag 2 opmerkingen gemaakt:

 1. Ik ga deels akkoord met de mening van Echogain en LEO (op pg 2 & 3). Er ging bij mij en lichtje branden bij de gedachte dat "pirate-mammoth" niet alleen een briljante manier van uitvoeren, maar ook van plannen is (mooi denkvoer denk ik zo)! Voorbeelden genoeg, onderzoek ik later wel.

 2. Maar de bende ontbond zich om dat het Mission accomplished was? Nee, absoluut niet. En wel om deze reden: de politieke doelen zijn absoluut niet bereikt! Het politieke landschap is niet gewijzigd, er is geen fascistische (of linkse) staat gecreëerd er zijn geen noodwetten afgekondigd. De bende heeft geen aanslagen meer gepleegd en de Vlaming sliep verder. Als men dus uitgaat van een "Gladio" piste is deze dus mislukt! Als men uitgaat van het bereiken van louter interne politieke afrekeningen/het willen doordrukken van een politieke richting is dit ook mislukt!

Verder nog, indien men maatschappelijke chaos wil creëren (bv. door false flag operation, in welke vorm dan ook) dan is het de bedoeling om de chaos ondoorzichtig te maken, te laten uitlopen, te doen escaleren! Zodat men de werkelijke en oorspronkelijke oorzaak uiteindelijk niet meer zal kennen! Dat is de essentie van anarchie! Maar men kent die juist wel (nl. de bende en de bende alleen)  en de maatschappelijke "chaos/paniek" is dan ook gestopt, een tijd nadat het stof is gaan liggen.

Over wat dan wel de oorzaken zijn, maak ik wel eens een topic met knip en plakwerk van andere meningen (maar da's voor later). In combinatie met de zeer aannemelijke afpersingstheorie, dit was wel mission accomplished. Men moet dan ook vanuit de optiek van de geslaagde doelstellingen reconstrueren.

22

(13 replies, posted in Bewijsstukken)

geronimo wrote:

Deze aanpassingen zijn zeer gemakkelijk uit te voeren door eender welke draaiwerker.Draad kan ook op een loop getrokken worden om er een compensator op te draaien(enkel grotere kalibers om minder terugslag te hebben),daar het hier om een .22 gaat veronderstel ik dat dit is om een demper te plaatsen. Een .22 kan op kortere afstand(100 tot 150 m) gebruikt worden als sniper weapon.

In het geval van Aalst kan het zeker zijn dat er een sniper in back-up lag.Deze grijpt enkel in als er zich problemen zouden voordoen met de andere kompanen pirate mammoth sniper operation. Als deze sniper een getrainde sniper is zal hij zorgen voor een goede camouflage,met een vrij schootsveld ,en met een vluchtroute die zich achter de sniper bevind (osbroek park).In het geval van Aalst zijn alle factoren aanwezig waardoor ze een sniper kunnen inschakelen.

Het wapen zoals het op de foto staat kan in handen van een getraind persoon ernstige schade aanrichten. Het geeft geen terugslag,is licht,geen vlam die de sniper verraadt,kan met speciale munitie (hollow point) vuren en de munitie is spotgoedkoop in vergelijking met zwaardere sniper wapens. Is ook een wapen dat gebruikt wordt door stropers. Een demper voor dit soort wapens was destijds vrij te koop,en er eentje maken doe je op 2 uurtjes met het nodige materiaal.

Prima bijdrage, het was precies wat ik al een hele tijd in mijn achterhoofd had. Mss kun je ook een theorie starten rond Aalst? We zijn toch al met 2 eens over dit "detail". Ik ken de plaats zeer goed, en iedere keer als ik op de parking ben zeg ik tegen mezelf als ik het zou plannen, zou er iemand met een sniper in het bos achter de parking moeten staan zetten. (kwestie van goed onderzoek te doen, moet je op dit punt zo durven denken, sorry) Perfect zicht op de parking, op de ingang ervan,toekomend verkeer(zeker toen) en op de ingang van de supermarkt zelf. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat ze het ook zo gedaan hebben! Maar niemand die dader daar gezien heeft. (tailfeather positie)

[Sterker nog, mss is het niet zo, maar niets zegt dat hij zelfs mss niet geschoten heeft! (zelfde cal als gebruikt pistool, stille kogel,weinig terugslag, hoor je nooit in het lawaai van een riotgun, pistoolschoten) gewoon een kogelvanger plaatsen,schieten, en door de osbroek teruglopen naar de mercedes. Heb er zelf al mee geschoten en klink als een steentje dat je tegen een cola blik gooit (kan ook aan het geweer gelegen hebben,soit)] Dus de osbroek was zeker een alternatieve vluchtroete maar ook een back up positie).

Vergeet niet dat een forum lid (Renne geloof ek) daags erna sporen heeft gevonden in het baantje en dat het een feit was dat er achter de osbroek de mercedes stond.

23

(62 replies, posted in Onderzoekspistes)

"(...) De vrouw krijgt schoppen en doet of ze dood is. Iemand geeft haar bars bevelen in een taal die ze niet begrijpt. Dan wordt ze bij haar linkerschouder omhooggetrokken. Ze staat oog in oog met een man bij wie een wapen op de borst bungelt. Hij pakt haar bij de keel. Ze zegt: "Toe, laat me los" en ziet dan in een flits de onderdirecteur van het warenhuis staan. Hij smeekt: "Toe, laat haar los." "Opzij dan", zegt de gangster in treffelijk Nederlands.

De vrouw vlucht nu in paniek weg. De man die haar gestampt heeft, is weg. Hij was heel groot, zal ze later getuigen, zeker 1,90 meter. Beschrijving van de reus: "Hij was duidelijk de baas. Hij schreeuwde in het Frans en in het Nederlands. Geen correct Nederlands, meer het gebroken taaltje van iemand die nauwelijks Nederlands kent. Hij gaf bevelen aan zijn maats en bleef maar tieren dat iedereen op de grond moest gaan liggen, en vooral niet mocht kijken."

Ok, even recapituleren. Want in deze getuigenis zit een addertje, als je 2 keer leest! Én misschien een hint.

Feiten:

De vrouw die op de grond ligt krijgt bevelen door iemand wiens taal ze niet begrijpt. Dan wordt ze recht getrokken en die spreekt perfect Nederlands. Ze getuigt dat diegene die haar rechttrekt perfect Nederlands spreekt, (niet de Reus, i.t.t.. wat Martin zegt).

Hypothese A:

 1. De reus sprak haar aan in het Frans, maar door de spanning verstond ze hem niet.

 2. Persoon 2, diegene die perfect Nederlands spreekt, is een Vlaming/Brusselaar (Bende van Baasrode?).

Hypothese B:

Ze stonden met 3 rondom haar: de reus die schopt, de man die Nederlands spreekt, en de man die in een andere taal spreekt. (Kent iemand de precieze modus operandi in het warenhuis (positionering) zo ja, kan iemand hier een animatie van maken? Is misschien eens nuttig (het is maar een voorstel).

Hypothese C:

 1. De man die schreeuwde in een vreemde taal, sprak niet tegen haar, maar tegen zijn genoten!

 2. En de reus zei niets terwijl ze neerlag, enkel de Nl talige man toen die haar recht trok.

Vergeet niet dat dit opnieuw een getuigenis is over "een vreemde taal". Andere getuigen over "iets dat op Arabisch lijkt." En nu komt het. Gevolg van Hypothese C:

Of een van de daders spreekt Grieks, lijkt wat op Arabisch (een van de Griekse vernoemde verdachten zijn betrokken?). Of een van de daders spreekt Albanees. (Albanees is een taal die phonetisch als Arabisch klinkt met o.a. Slavische invloeden maar kort samengevat zou ik taalkundig zeggen, Arabisch met een Griekse aandoening/saus).

Dit is in mijn ogen een sterke mogelijkheid dat een van de daders, een zekere Murat Kapllan kon zijn (wat spreekt die ook al weer?). Deze hypothese wordt nog eens versterkt door het profiel (goede chauffeur): de ontsnappingskoning ( ik geloof ook slotenmaker geweest, maar 't kan zijn dat ik hem verwar, enfin kon een geldkoffer openmaken) en hij was chauffeur van Haemers (naar mijn inzien de reus van Aalst, waar ook de getuigenis van David Van de Steen naar leidt).

I.v.m. de reus: Hij schreeuwde in het Frans en sprak nauwelijks Nederlands, doet me denken aan een Brusselaar die geen Nederlands kent (communicatie taal, langue de commande, Frans, maar halve Nederlandse zinnen tussenflappen).

Conclusie:

Dit alles hangt ook samen met mijn premature theorie (hoewel ik beginnend hobby-zoeker ben). En die theorie staat niet zover af van die van LEO of van Hestur, dat er sprake kán zijn van een "huurling". Ik zou eerder zeggen "een ingehuurde". Bon, hierop ingaan, is voor de theorieën afdeling, en ik ben huidig maar een broekkie met enkel een zekere kennis van de feiten in Aalst, waarop ik me wens te specialiseren (aanraders?). Als jullie dit als fantasie afdoen, verneem ik dit graag. smile

24

(73 replies, posted in Bewijsstukken)

Waarom wordt er in dit topic niet gedacht bij gevonden blond haar aan onze "le grand blond"? Zou dit niet veel logischer zijn? Haemers gebruikte veel coke, en hij was ervoor gekend om door te slaan als hij coke had gebruikt. De reus in Aalst met vissershoed schoot op alles wat bewoog. Door enkele leden wordt geloofd dat Haemers de reus van Aalst was, ook David VDS is hier van overtuigd, en ik zelf onderschrijf deze theorie ook ten stelligste (trekkebenen, coke gebruik, ...).

Is er onderzoek gepleegd op het hoedje in Aalst? PS: voor de niet-ingeweiden, de hoofdcomponent in coke is MDMA. In amfetamines zit ook MDMA, effect is het zelfde. Je voelt je oppermachtig, alles is cristalclear, scherpe concentratie, meer uithouding, je zweet, ... Met heroïne kan je niet meer functioneren (is een sedatief), met coke juist 'beter'. Soit.

Kleine opmerking: 2 keer een vissershoed per ongeluk verliezen is in mijn ogen onmogelijk. Deze modellen zakken tot diep over je hoofd en zitten vast. Vergeet niet dat de reus langzaam en rustig stapt, verlies je dus niet, dus het is expres. It all falls together. wink

25

(968 replies, posted in 1985)

Ik denk dat de theorie verlaten moet worden dat het bericht aan een slachtoffer uit Hofstade is gericht.Als je de tekst letterlijk leest is het een oproep (dit is als ik mij niet vergis ook de theorie van de Cel). In mijn ogen om te groeperen. Hoewel ik niet akkoord kan gaan met het feit dat het louter een provocatie is om angst aan te jagen. Waarom niet?

 1. Als je van plan bent een slachting aan te richten, dan is een telefoon naar een kleine lokale zender daar niet in verhouding mee. Je zou eerder naar een groot radiostation bellen. Ook zou de inhoud van het bericht volledig anders liggen! Men zou geen plaat aanvragen, maar enkel een agressieve boodschap overbrengen. Of eerder een dialoog starten met de DJ zelf. Hier wordt enkel beleefd, een plaat aangevraagd door een eenzijdig berichtje. Dit bericht verhult dus een boodschap/oproep.

 2. Het is nog meer een oproep om te groeperen/de overval te plegen als je bekijkt dat de vluchtauto's op verschillende punten rond de Delhaize klaar stonden. Vergeet ook niet de theorie (op dit forum) dat het kon zijn dat de bepaalde leden nog moesten vervangen worden op het laatste moment voor de overval (dat dan de kleine foutjes zou verklaren in werkwijze). Én nog meer, indien de getuigenissen kloppen dat er bendeleden/bende betrokkenen/steuntroepen in de cafés rond de Delhaize zaten (bv. in de Fox). Misschien werd daar wel Radio Mi Amigo gespeeld? (Iemand weet hiervan?)

Besluit: De radio-oproep zou dus een oproep kunnen zijn om de reserve  in te schakelen (op het laatste moment), hetzij alle leden rondomheen de locatie in te lichten dat alles doorgaat. Veel meer zou ik er niet achter zoeken (zoals de theorie dat de DJ er voor iets zou tussenzitten), dit is al ver genoeg.

PS. zijn er geen gelijkenissen tussen de wagens die de "bende van Baasrode" gebruikt en de wagens die zijn gebruikt in Aalst? Als ja, dan is het snel opgelost en is er een duidelijke link. maw. de Bende van Hofstade is de naam die Baasrode zichzelf geeft.

In mijn ogen stemt dit alles overeen met de feiten. Sorry voor het lang bericht, het moest van mijn lever.

26

(968 replies, posted in 1985)

Heeft iemand al meer aanwijzingen ivm de Bende van Hofstade? Komen zij nog ergens anders weer dan juist in die ene telefoon naar Radio Mi Amigo? Misschien is de Bende van Hofstade gewoon een schuilnaam/nickname die de Bende van Baasrode zichzelf gaf (owv het een of ander).

27

(968 replies, posted in 1985)

Ik had graag nog een bedenking i.v.m. de aanslag in Aalst. Er is zoals geweten een persoonsbeschrijving van een van de mannen in de wagens net voor de overval (de "zigeuner"). Heel eenvoudige vraag, indien de Bende van Nijvel banden zou hebben met het extreemrechtse milieu al dan niet internationaal (Gladio), waarom in godsnaam zou men dan willen samenwerken met 'de zigeunerkoning'?

Ik denk eerder dat de link met de CCC moet worden gezocht (zoals elders gesteld op dit forum) daar dit de periode van stilte invult (ik ben er mij van bewust dat bij de CCC de tactiek anders is) desalniettemin door A+B op te tellen komt men naar een resultaat dat uiting geeft van hun objectieven, namelijk totale destabilisering. Van hogeraf zouden beiden dus wel gecoördineerd kunnen zijn om zo te kunnen komen tot een  volledig gespreid terreurvlak.

28

(968 replies, posted in 1985)

Beste forumlezers, als nieuw lid wil ik jullie eerst proficiat wensen met het forum! Als jongeman is dit forum vaak interessanter om 's avonds eens door te nemen dan de TV. Ik probeerde net een anonieme tip te mailen naar de Cel maar hun mail adres werkt niet (professioneel). Heeft iemand contactgegevens?

Ik heb me geregistreerd om deze tip ook op het forum te plaatsen. Het is misschien  interessant om toe te voegen aan de feiten/theorieën. De feiten die ik weet zijn niet uit persoonlijke ervaring maar vanwege een persoon die zelf deze tip niet wou doorgeven.

 1. Deze persoon in kwestie zag enige tijd voor de feiten een wagen met enkele personen. Toen deze persoon 's avonds laat, terugkomend van zijn werk, naar zijn woning stapte in de Acaciastraat in Aalst (nabij de watertoren, stadscentrum Aalst) passeerde hij een geparkeerde wagen met daarin enkele mannen. De persoon zag duidelijk hoe één van de mannen diep in de kraag van zijn vest zat gedoken. Een specifieke persoonsbeschrijving is niet mogelijk omwille van het feit dat het donker was, en de mannen in een niet verlichte wagen zaten. Tijdens het voorbij stappen hoorde hij duidelijk hoe er in de wagen een wapen geladen werd (het klikkend geluid van het opspannen) waarop de persoon met snelle pas verderging.

 2. Het is, zoals reeds bekend, een feit dat menige personen in Aalst een wagen in de Osbroeckdreef hebben zien staan met daarin personen (de Bende die op verkenning was).

 3. Hieruit volgt de mogelijkheid dat de wagen in de Acaciastraat ook een verkenningswagen was. Waarom deze straat is onduidelijk.Wel is het een feit dat indien men recht doorrijdt vanuit de Osbroeckdreef/Osbroeckpark, men bijna op de Acaciastraat uitkomt. Het is een erg rustige straat met alleen verkeer van bewoners. De straat is ook een korte weg naar de Grote Markt van Aalst (waar enkele bendeleden zijn bemerkt).

 4. Het zou zéker de moeite lonen naar mijn mening, zonder deze persoon te willen beklieden, om Alfons Baeyens te ondervragen. (Ik meen dat het deze persoon is die in het Aalsters "Fonsken de wapenmaker" wordt genoemd trouwens). Volgens dezelfde getuige kon men bij hem gemakkelijk aan wapens geraken. Hij was destijds waarschijnlijk wel bekend met andere personen uit de "Aalsterse" onderwereld. Volgens 'mijn' getuige was deze persoon opmerkelijk te noemen daar hij zelf altijd gewapend rondliep in zijn huis (zonder afbreuk te willen doen aan de post van De Witte).

Trouwens, zoals is gezegd, indien men van de Termurenlaan doorloopt komt men achteraan in het Osbroeckpark terecht. Zou het mogelijk zijn dat de bestuurder van de Mercedes gewoon de fabriek op de Termurenlaan inreed om te schuilen? (nogmaals dit is slechts een gissing zonder iemand te willen blameren).  Aangezien er bepaalde linken zijn...

Overigens, deze zomer wou ik eens binnenlopen (als hopelijk toekomstig sportschutter) in deze schietclub op de Termurenlaan en grappig genoeg wist niemand op de laan zelf van het bestaan af van een schietclub!