451

(52 replies, posted in Bibliografie)

bely wrote:

Dancing Top Ten was gelegen op de Mechelsesteenweg langs de rechterkant richting Eppegem. Het was in de buurt waar momenteel het Chinese restaurant Mandarin Garden zich bevindt (vroeger Virske de Fluitster).

Ik probeer momenteel enkele mensen te contacteren voor meer inlichtingen over cafe op koeienmarkt. Is mij bevestigd dat eigenaar aantal jaren geleden overleden is. KGB is ook een eigenaardige naam voor cafe, vind je niet?

452

(52 replies, posted in Bibliografie)

dim wrote:

Merovinger, zijn we zeker van die 2010? Is dat wat "maxnicolai" beweerde?

Hij is overleden in 2010, dat is zeker. Bely, ben jij zeker dat de Claude van KGB overleed begin 2000? Want het kan zijn dat de familie iets wou verzwijgen: Claude Dubois zat vanaf 2001 in de gevangenis voor een slachtmoord. Wat jij als profiel schetst komt goed overeen met zijn beschrijving. Als je natuurlijk zeker weet dat de Claude van de KBG overleed in 2000, begraven is in Vilvoorde bv., dan gaat het niet om dezelfde persoon.

bely wrote:

De Claude waarover ik het heb stierf in de gevangenis begin deze eeuw, dus niet in 2010. Zijn familie wou hierover niet veel kwijt. Ik vrees dat we twee personen die Claude noemden met elkaar verwarren!

Dat maakt het precies interessant! Denk nog eens goed na over wat je je nog herinnert.

453

(52 replies, posted in Bibliografie)

bely wrote:

fipilip, een vraag. Was de bewuste Claude in de jaren 90 uitbater van het café KGB op de markt in Vilvoorde? Deze Claude heeft voordien de Top Ten gerund en is reeds overleden. Die persoon heb ik wel gekend maar ik ben niet zeker of die Dubois noemde.

Bedoel je de KGB op de hoek van Mechelsestraat en Rooseveltlaan? Was die vroeger op de markt? Stond die Claude van de KGB zelf in de zaak? Had hij een baard? Claude Dubois had eind de jaren negentig in Ukkel een kruidenierszaak New Food Shop waar zijn Algerijnse vriendin in stond. Hij sprak perfect Nederlands en Frans. Zijn dochter Laure was in 1999 vijftien jaar.

454

(52 replies, posted in Bibliografie)

bely wrote:

fipilip, die Top Ten had een duistere reputatie. Ikzelf ben er nooit geweest en die Dubois ken ik niet. Wat betreft die mogelijke afspraak in Top Ten, ik betwijfel of die zaak nog open was in 1985.

Het moest niet open zijn als iemand de sleutels had om binnen te kunnen. Dubois had de dancing nog in 1985, heb ik vernomen. In april-mei 1984 verklaart hij aan speurders dat iemand zijn aktentas uit zijn dancing had gestolen. Of die toen nog open was weet ik niet. Dubois zat al maanden in de cel voor de zaak Colette Dumont.

455

(52 replies, posted in Bibliografie)

the end wrote:

Ik zal het opzoeken, misschien in een boek van Guy Bouten.

Leon De Staerke kwam in 2000 op met het FN, voor de gemeenteraadsverkiezingen. Claude Dubois: hij is een vriend van Raymond Lippens die in 1980 de Kraak van de Eeuw pleegde met Serge de Boesinghe. Die was aanhanger van Rex. Raymond Lippens was een goede vriend van Pierre Paul De Rycke van de Jonathan.

the end wrote:

fipilip, de woonplaats was zeker een broeinest en een kleine wereld, doch de families wonen hier al sinds de 16de eeuw ongeveer. Wat ik me afvraag is hoe hebben die families zich gedragen tijdens of na WOII? Van Leon weten we dat hij een Rex-aanhanger is en actief aan politiek doet/ deed. Wat met de Dubois, en vanwaar komen die eigendommen?

Het zijn autochtone woonwagenbewoners en geen zigeuners zoals de Roma. Hun namen zijn zoals de onze omdat ze afstammen van dezelfde voorouders als wij. Alleen hebben ze in de 19de eeuw gekozen voor een reizend beroep als foorkramer, scharenslijper, schroothandelaar. Wat niet belet dat ze met echte zigeuners zoals de Roma kunnen trouwen en dat er mengvormen bestaan. Maar in se zijn ze gewoon autochtonen die 150 jaar geleden voor een mobiel leven kozen.

De eigendommen van Claude Dubois: van waar ze precies komen zou hij alleen kunnen zeggen. Wij kunnen vermoeden dat hij iets overhield van de 14 correctionele veroordelingen voor onder andere diefstal. En dat tegenover de 14 veroordelingen x aantal diefstallen staan waarvoor hij niet gepakt werd.

456

(278 replies, posted in 1982)

Raf wrote:

De bende doet al die moeite voor wat champagne? Ze verspelen voor meer geld aan benzine en kogels dan de buit waard is, dit gelooft toch niemand! Die champagne, dat is een soort knipoog, "Op Uw gezondheid" en wacht maar af, van ons zul je nog horen!

Als de daders zoals profiler Danièle Zucker stelt in de horeca zitten is een buit met flessen champagne niet te onderschatten. 60 flessen champagne verkocht je ook in die tijd gemakkelijk voor 300.000 frank. Als je dat elke week doet. Het is niet omdat ze in Maubeuge betrapt zijn dat ze de weken ervoor en erna niet inbraken.

457

(52 replies, posted in Bibliografie)

the end wrote:

Ik hoop dat er in deel 2 wat opheldering komt. Want wat ik gelezen heb is vooral de theorie van de staatsveiligheid en de CIA. Dat de Staerkes er betrokken zijn staat vast maar om het hele Bende verhaal in hun schoenen te schuiven dat is toch wel kort door de bocht. Het is duidelijk dat de Bende van Nijvel op een hogere niveau gespeeld word en De Staerkes gebruikt zijn als bliksemafleiders. Dit is mijn bescheidden mening.

In Elsene wonen er zigeuners met de familienaam Dubois. Zij zijn familie van Leopold Bogaert en via deze ook van Leon De Staerke/Petermans.

458

(52 replies, posted in Bibliografie)

Bely, weet jij nog meer nieuws over de Top Ten? De frituur was daar niet ver vandaan. Claude Dubois gezien daar of gekend? Bestaat de kans dat de bezoekers van de frituur twee dagen na Aalst een afspraak hadden in de Top Ten?