11

(45 replies, posted in Foto's)

the end wrote:
Merovinger wrote:

De kogelinslagen op een geparkeerde wagen aan de Delhaize van Overijse. Op de foto lijkt het dat het zijraam een beetje open stond. Het is niet duidelijk waar deze wagen precies stond. Zou het deze wagen geweest zijn die vlak voor de inkom van de Delhaize-winkel geparkeerd is?

Wel dat vraag ik me ook af. En dan zou de wagen op deze foto dezelfde wagen zijn?

De auto achter de politieauto's is een Renault 19 (met hoofdsteunen), de auto met de kogelinslagen zou idd wel eens een Opel Ascona kunnen zijn.

1024x768

12

(175 replies, posted in Wagens)

patrick111 wrote:

Welke kleur heeft de auto op de foto? Ik zie er zowel groen als grijs in.

Even terug in de tijd, in 1985 waren de parkeerplaatsen rond de supermarkten niet zo goed en helder verlicht als tegenwoordig, dus dat even in het achterhoofd houdend, dan even de meteorologische periode er bij nemend (donker dus), dan is het dus heel goed mogelijk dat de kleur van de Golf op de foto, wel eens als antraciet zou kunnen worden omschreven

13

(154 replies, posted in Hypotheses)

Dat mag in jou optiek wel zo zijn, maar mag ik je ook nog even herinneren aan het feit dat in de jaren 90, een voormalig Gladio-majoor (welke op een zijspoor was gezet na de "opheffing"van Gladio (I&O) Nederland), een chantage aanslag wilde plegen met baby voeding. Dus men kan wel zeer zeker zelfstandig iets ontplooien.

En in dat licht zou ik dan ook de acties m.b.t. de Bende van Nijvel willen zien, al dien niet "geholpen" door... tja hmm, zie operatie Oesling, en wat te zeggen van practical shooting! En tja, als de Belgen net zo "handig" waren met het verstoppen van de benodigde wapens en apparatuur voor hun Gladio afdeling, als in Nederland... vul de rest dan maar in.

14

(133 replies, posted in Hypotheses)

Hmmm, de enige reden die te bedenken is dat de "Mossad"er mee verbonden zou zijn, is dat men ultra rechts in een kwaad daglicht wilde zetten en zo voorkomen dat ultra rechts de macht over zou nemen. Maar, dat zou voor een  sorry voor de term, GROOT land op kunnen gaan, maar (sorry) voor België? Dus, beste Trojan...nog even komt de KGB om de hoek kijken... wordt dus wel steeds ongeloofwaardiger.

15

(154 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Overzicht cellenstructuur

Om een duidelijker beeld te krijgen van de gebeurtenissen zou ik willen voorstellen om het ganse drama op te splitsen in vijf onderdelen, nl :

  1. De opdrachtgevers.

  2. De hulpjes.

  3. De uitvoerders.

  4. De coördinator.

  5. De gevolgen.

Laat me beginnen met de opdrachtgevers (1).

Kapitaalkrachtige personen met een sterke achterban in zowel de bancaire, politionele als de juridische wereld. Personen die zich volgens hun kapitaal vrijgevochten voelen en aan niemand verantwoording schuldig zijn. Bijvoorbeeld, Ministers van Landsverdediging, Binnenlandse Zaken en hun entourage, die zowel militair als politioneel goed ingedekt waren. Met goede bindingen in de politiek benoemde magistratuur.

Zij die vergaderen in de achterkamers van Val Duchesse (Hertoginnedal) in Tervuren. Zij die onder druk staan om kruisraketten te plaatsen. Zij die willen gedaan maken met dat klootjesvolk en zijn vakbonden. Zij die willen betonstorten en ganse wijken doen verdwijnen. Zij die zich in de donkere nachturen, vergezeld van hun chauffeurs, gaan uitleven in selecte nachtkroegen. Zij hadden de macht, het geld en de connecties om de Bende van Nijvel-raids te laten uitvoeren.

Morgen gaan we verder met de hulpjes (2). Opmerkingen zijn welkom.

Maar beste Leo, als de opdrachtgever(s) NIET binnen de door jou genoemde overheden valt/vallen, maar een Gladio commandant is die aan grootheidswaanzin lijd of het gevoel heeft dat hij immuun is voor de overheden of gewoon doorgedraaid is. Tel daar bij een groep trouwe Gladio agenten bij op, die geloven dat communisten of aanhangers hiervan op het punt staan om de samenleving te veranderen en voila... de Bende van Nijvel (kan zijn) is geboren.

16

(154 replies, posted in Hypotheses)

Okeeeee, hebben we toch een iets verkeerd beeld gekregen van GMIC in Nederland. smile

17

(154 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:
K& wrote:

Wie kent er nog een paar?

GMIC

Was dat niet een beetje de elite onder de beveiligingsbedrijven toen? Deze waren toch als één van de eersten bewapend?

18

(34 replies, posted in Wagens)

Even terug komend op de vraag of het bewuste kenteken op de Mercedes Frans of Nederlands zou zijn geweest, ben ik gaan spitten of het idd een Nederlands kenteken zou kunnen zijn geweest en geen Frans (zoals in de 30 uren reconstructie wordt getoond). Ook Nederland heeft in de jaren '70 een kentekens gehad in de reeks 55-65-XZ (hmm, deze kwam ook voor in de 30 uren). Maar is het bewuste kenteken van het meisje ooit openbaar gemaakt?

Heb even een foto bijgevoegd:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7tVDc2f5lW46hG9r_PHEMN25CbFdPXecvKUh05xjgLGhpe73J

19

(41 replies, posted in Bewijsstukken)

Maar als ik deze ruimte zo bekijk, is er van enig chronologisch cq algeheel overzicht winig sprake. Ben dan ook stellig van mening dat "zoek" geraakte stukken dan ook niet echt vreemd zijn in deze omgeving.

20

(41 replies, posted in Bewijsstukken)

Zou toch voor onderstaande willen gaan. De browning HP:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Flickr_-_~Steve_Z~_-_1971_Browning_Hi_Power_9.jpg