21

(1,219 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Deze getuige zegt dat de Rijkswacht toegekomen is, achter de vluchtauto is gereden en geschoten zou hebben. Bedoelt de getuige dat hij Eddy Nevens (=politie en geen Rijkswacht) zag aankomen en schieten? Verder heeft de man het over twee 'bewakers' die niet zouden tussengekomen zijn. Ook dat is niet helemaal duidelijk.

Beste Merovinger, het wordt nu steeds ondoorzichtiger. Hoe bedoel ik dit, wel heel eenvoudig! Is het niet Nevens zelf die verklaard heeft dat hij op het donkere gat onder de openstaande kofferklep heeft gericht en 3x gevuurd? Waarom zegt hij dan niet in het met hem gehouden interview, dat kort nadat hij had geschoten, de betreffende GTI werd achtervolgd door een wagen van de Rijkswacht! Maar van dit alles geen woord.

Merovinger wrote:

Verder denk ik aan wat René De Witte gezien heeft (rijkswachtcombi) en de getuigenis van de grootvader van David Van de Steen die aan de ingang door twee BOB'ers in burger werd tegengehouden tijdens de overval.

Hmm, weet niet wat ik van deze verklaring moet vinden, als het inderdaad zo is als nu door de "getuige" wordt beweerd, dan lijkt het er op dat de BOB ernstig medeplichtig is, op welke wijze dan ook (actief mede plegen of doelbewust geen hulp bieden aan mensen in nood). Kortom, wazig.

22

(1,219 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Er zijn getuigen die voor de overval (sluip) schutters hebben gezien op het dak van de het Delhaize-warenhuis in Aalst.

Ben, wat ik er mee wil zeggen is het volgende: Als er, zoals de voormalig collega van Nevens vertelde (kijk even op pagina 28), er drie vangringen zouden zijn geweest, dan zouden de betreffende Bendeleden eigenlijk geen kans op ontsnappen moeten hebben gehad en dus ook geen kans bij een vuurgevecht (politie met UZi's en andere (hand) vuurwapens). Maar als ik  dan alles op een rijtje ga zetten, moet ik dus ernstige twijfels hebben aan de woorden van Nevens.

En wat ik dan dus helemaal niet begrijp, is dat als er dan (volgens de getuigen) daadwerkelijk (scherp) schutters op het dak(en) liggen, dat deze, ongeacht of er mensen lopen, niet op de kalm weg lopende bendeleden vuren. Dus wordt er eigenlijk door de voormalig collega van Nevens gezegd: er was geen politie op de daken, of in de omgeving! Wat mag je hieruit concluderen.

DeadLetterBox wrote:

Trouwens mistery, er was sprake van de MP5SD in Aalst, die had wel een demper.

Had het in deze niet over de bewapening van de bende (deze hadden idd een H&K van, vermoedelijk, de Diane).

DeadLetterBox wrote:

Op welk punt bedoel je? de invloed op de baan van een projectiel? Ik denk allesinds niet dat de rijkswacht dempers voorhanden had om ieders FAL mee uit te rusten. Ook nachtkijkers enzo zullen toen een luxe geweest zijn denk ik. (Misschien iemand hier die in die tijd bij Politie/rijkswacht gediend heeft die hier iets over kan zeggen? Mijn ervaringen tellen pas vanaf 2000. smile)

Deadletterbox, denk zelf dat men maar een "richtkijker"op de FAL had, was op zich ook genoeg, gezien de verlichting op het Delhaize-terrein.

23

(1,219 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Dit antwoordde hij: "Vergeet niet dat wanneer er geschoten wordt, mensen komen kijken. Dat is psychologisch, mensen komen op geluid af. Er is geen haar op het hoofd van een politieman om op een gangster te schieten met het risico om een onschuldig persoon te raken. De parking telde veel vluchtende en schuilende mensen, aan de uitgang stond er volk! Weet je wat er gebeurd als je als politieagent een onschuldige doodschiet."


Hm, even het volgende in gedachten nemend: volgens zeggen liggen er op de daken rondom het pand snipers op het dak, mag er op zijn minst van uit gaan dat deze FAL's voorzien zijn van een geluidsdemper, en dan zie je dus als agent wat er voor je neus gebeurd (en oja de Bende van Nijvel gebruikte ook geen geleuidsdempers) en dan ga je niet gericht vuren omdat er mensen op af kunnen komen. Dat gaat er bij mij dus niet in. Wat ik eigenlijk hiermee wil zeggen: als je de middelen hebt om deze mensen gericht uit te schakelen, dan doe je dat! Het is je taak. Dus wat Nevens eigenlijk zegt: er waren geen snipers op de daken en in de Volvo! En er was geen vangring(en).

24

(1,219 replies, posted in 1985)

Heb nog eens even goed het berichtje van JOS gelezen. Is nu alleen de vraag, was het plan klaar op papier, of was het al ten uitvoer gebracht. Als het op papier klaar was, en nog niet operationeel, verklaart het al veel, waarom er dus niet door de politie niet was/werd ingegrepen en dat zodoende Nevens de eerste Rijkswachter op de locatie was. Was het al wel ten uitvoer gebracht, krijg ik weer een raar gevoel dat men niet mocht ingrijpen. Bedoel met zoveel snipers op daken en de Volvo.

25

(1,219 replies, posted in 1985)

Hm, kan in deze heel erg met mijn landgenoot mee gaan! Bedoel, als er zoveel politie aanwezig was, vind ik het überhaubt al vreemd, dat een (met alle respect naar Eddy Nevens) surveillerende patrouille als eerste op de PD aan komt, en dat er dus van  ALLE (volgens bovenstaande gegevens) aanwezige agenten niemand iets gedaan heeft. Dan zouden er dus volgens JOS 3 ringen met afzettingen/agenten zijn geweest. Waar dan? Geen achtervolging, geen schotenwisseling, geen arrestaties of ... dode bendeleden.

Tenzij men de strikte opdracht had om niet in te grijpen. Zeg het maar. Ik ga in dit geval voor Noorderling.

26

(154 replies, posted in Wagens)

Daarom, beste Leo, zou ik dan ook graag willen weten welke boorddocumenten men dan ook heeft aangetroffen, wellicht kan 1 van de forumleden hier een licht op werpen. Nogmaals, dat wat er in het PV staat is pyrotechnisch onmogelijk.

27

(154 replies, posted in Wagens)

DeadLetterBox wrote:

Ja helaas beschik ik niet over de tijd om het dossier grondig te kennen en dus heb ik niet alle pv's gelezen en zo meer. Dus als het niet werd in een pv opgenomen werd het waarschijnlijk niet gebruikt. Dan lijkt het inderdaad dat de eventuele boorddocumenten werden gevonden buiten de auto ofwel werden ze bijgehouden in een vrij stevige koffer?
Boorddocumenten trouwens in België, staat wel degelijk voor de papieren van de wagen (keuringsbewijs, verzekering, gelijkvormigheidsattest)

Hallo DeadLetterBox, dat wilde ik er ook mee zeggen, dat de kentekenplaten niet een voertuigdocumenten zijn en dezelfde documenten gelden ook als voertuigdocument in Nederland. smile

28

(154 replies, posted in Wagens)

Hallo Deadletterbox, behoorlijk plausibele insteek, gebruik van een brandversneller, wellicht is een soortgelijke versneller ook in andere gevallen gebruikt, maar hier is volgens mijn niets over terug te vinden in de PV's.

29

(154 replies, posted in Wagens)

Hoi Mel33, ik mag er toch van uitgaan, dat al en in een PV boordocumenten zet, dit ook documenten zijn (zonder grapjes te maken naar onze zuiderburen, lijken mij kentekenplaten geen boorddocumenten). Dus nogmaals, het lijkt mij heel erg onwaarschijnlijk dat er dus enige vorm van documenten in de auto zijn gevonden door de onderzoekers. Buiten de auto zou kunnen, maar dat is dan weer erg slordig van de "bendeleden".

30

(154 replies, posted in Wagens)

Hey Ben, maar nu eens even logisch redeneren, de auto was totaal uitgebrand, er wordt in het PV gesproken van ... een gesmolten fles wijn? Eh, als dit een glazen fles is geweest, kun je ongeveer na gaan met welke temperaturen men te maken heeft gehad (smelttemperatuur van glas is ergens in de buurt van 700 graden), en als het een plastic fles was, hm, vul maar in en gooi maar eens een plastic fles in een goed opgestookt vuurtje ... En dan ook nog verklaren dat er in de compleet uitgebrande Golf twee "zwart geblakerde" voertuig boekjes lagen? Voor nylon kleedjes geldt het zelfde als de plastic fles. Misschien is dat een verhaal wat men in '85 kon verkopen, maar in 2013 ... nee echt niet.