11

(210 replies, posted in Westland New Post)

Stropkens wrote:
Ben wrote:

Ik ga mijn bronnen hier niet bekend maken.

De foto van Jean-Paul Dauphin stond afgedrukt op het laatste blad (blad 6) van een anonieme brief van april 2015 en gericht aan mr. Vermassen. Benevens de foto van Jean-Paul Dauphin werden ook nog de foto’s van Michel Libert en Christian Elnikoff afgedrukt alsook de robotfoto’s N°19, N°9bis en N°7 De Bende van Nijvel zou dus bestaan hebben uit een kopstuk van de WNP, een dronkenlap en een kreupele wat uiteraard volslagen absurd is.

Het werd ons niet toegestaan om de anonieme brief te publiceren(*) doch wij mochten er wel enkele zinnen uit citeren;

(…) Er is heden zelfs een televisieploeg van Canvas én van RTBF, aan het werk om een reportage te draaien die moet aantonen dat politie en justitie wél hard, ernstig en gewetensvol werken aan het dossier van de Bende Van Nijvel. Deze televisieploegen zijn heden onderzoeksdaden aan het filmen en rechercheurs worden letterlijk onder druk gezet om er (tegen hun zin en geweten in) in te acteren! (…)

(…) Sommige cameramensen en journalisten weten thans véél beter hoe het staat met het (nep-)onderzoek dan de héél bewust in het ongewisse gelaten nabestaanden van slachtoffers, slachtoffers en hun advocaten. De vraag dringt zich op hoe dit alles in een onderzoek naar een slachtpartij met dergelijke omvang kan verantwoord worden door een overheid. (…)

(…) Verschillende mensen, journalisten en onderzoekers, zouden niets liever doen dan hun geweten volgen en spreken, maar om uiteenlopende redenen die meestal een variant zijn op (economische) zelfbescherming, kunnen deze mensen dit niet maken. Ze zouden zichzelf en/of hun familie in gevaar brengen en minstens hun broodwinning verliezen en onderwerp worden van juridische procedures. (…)

(*) Waarom vraagt het niet eens aan de moderator om het bewuste document te publiceren?

12

(74 replies, posted in Filière Boraine)

De verklaringen van Cocu zijn van dezelfde orde dan de brief die Philippe De Staerke heeft geschreven aan het weekblad Panorama anno 1991. Mocht ik in Cocu zijn plaats zijn geweest ik zou identiek hetzelfde hebben gedaan.
Mochten de verklaringen van Cocu ook maar 1 woord waarheid hebben bevat zou Cocu nooit zijn vrijgelaten op 21 mei 1985.

13

(74 replies, posted in Filière Boraine)

En werden met betrekking tot de "wereldschokkende" verklaringen van Cocu dan de noodzakelijke verificaties verricht? En zo ja, wat waren de resultaten ervan?

14

(74 replies, posted in Filière Boraine)

(...) Cocu wordt als volgt geciteerd:

"Mijn bekentenissen heb ik steeds afgelegd in zeer speciale omstandigheden, aan het slot van onophoudelijke
ondervragingen, op een moment dat ik een zware behandeling op basis van cortisone onderging. Om acht uur 's morgens haalde men mij uit mijn cel, de volgende dag om vijf uur bracht men me er terug. Nooit kreeg ik de kans te
drinken, te eten of uit te rusten. Bepaalde vakjes waren nog leeg; om er een einde aan te maken vulde ik ze uiteindelijk met de antwoorden die men me in het oor fluisterde. Als ik me de volgende dag realiseerde wat ik verteld had, wou ik mijn verklaringen intrekken. Maar men luisterde niet meer naar me. Men heeft gedreigd mijn vrouwen en mijn dochter te zullen opsluiten."
(...)

Bron: Bendecommissie II

Welwelwel. Bedreigingen tegen de dochter om bekentenissen af te dwingen. Waar hebben we dat nog gehoord?

15

(107 replies, posted in Hypotheses)

Spectator Of Life wrote:

En Nijvel zou dan een gewone inbraak zijn zonder opdracht? Ik heb mijn twijfels.

De vermoorde rijkswachter Marcel Morue had een eigen dossier over de Bende. Was de Bende op de hoogte van die feit en is dat de reden geweest waarom Morue werd vermoord? Waar is het dossier en wat stond erin? Volgens de weinige informatie zou Morue geloven in de betrokkenheid van extreem-rechts bij de moorden in en rond Waals-Brabant.

Bron » Forum

16

(210 replies, posted in Westland New Post)

HIPA wrote:

Dauphin … vele jaren terug hem opgespoord. Aandrang om hem te ondervragen, afgeketst door de toenmalige cel als onbetrouwbaar en labiel. Voornamelijk in het kader van nummerplaten en kopies was deze interessant. Als je weet dat ze in dit dossier iemand labiel noemen ... kan je er prat op gaan dat je juist zit.

Alleen een psychiater kan vaststellen of een persoon al dan niet als zijnde labiel dient te worden beschouwd. Waarom eist U niet dat Jean-Paul Dauphin wordt onderzocht door een psychiater?

17

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

(...) Eind 2018 worden eerst Delta-speurder Philippe Vermeersch en daarna François Achten van de BOB van Halle beschuldigd van sabotage van het onderzoek en gearresteerd. Vermeersch en Achten zijn ondertussen vrij, maar de beschuldigingen blijven eind 2021 gehandhaafd, bevestigen hun advocaten. (...)

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens

18

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wauw, dat zou dan wel heel straf zijn. Kan u uw stelling ook onderbouwen?

19

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het is niet zo dat de link tussen de eerste (1982 en 1983) en de tweede (1985) periode expliciet werd gelegd na de vondst van de zakken in het kanaal van Ronquières in 1986. De link werd eerder al gelegd na onderzoek van de munitie van riotguns RG-1 en RG-2 door een wapendeskundige » Forum

20

(48 replies, posted in Bende Farcy)

Scaramouche wrote:

Wanneer is commandant Léon François overleden aub? Ik denk dat hij afkomstig was van Moeskroen (Mouscron).

"Léon François is een katholieke boerenzoon uit de Ardennen".

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens