111

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Maarten1985 wrote:

Hoever ligt die begraafplaats van die vindplaats af dan? Anders is het toch zo uit te sluiten.

Is allesinds in dezelfde straat.

112

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bij de graafwerken op een terrein in de rue du Commerce in Elouges, een deelgemeente van Dour, in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, zijn gisteren menselijke beenderen gevonden. Dat meldt de RTBF.

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/9/14/large_754469.jpg

Nieuwsdossier » Graafwerken Elouges

113

(45 replies, posted in Filière Boraine)

Michel Cocu, Michel Baudet en Adriano Vittorio: deze 3 hebben net iets te veel of te weinig gezegd.

Dit gaat over de hold-up op de Delhaize in Genval, over de moord op de gerant van de Colruyt in Halle en over de slachtpartij aan de Colruyt in Nijvel. In de vier jaar dat allerlei verdachten verhoord werden zijn zij de enige drie die tot bekentenissen zijn overgegaan. Natuurlijk deden ze dat onder druk: individuen die ervan beschuldigd worden deelgenomen te hebben aan een reeks hold-ups waarbij in totaal achtentwintig doden vielen worden niet door de rechercheurs in een tea-room ondervraagd.

Andere verklaringen werden afgelegd zonder dat enige morele of fysieke druk werd uitgeoefend. Dat is onder meer het geval voor Michel Baudet, die familieleden liet verstaan, behoord te hebben tot de meest bloeddorstige criminele bende uit de Belgische geschiedenis. Hetzelfde geld voor Michel Cocu. Toen hij bij het Vreemdelingenlegioen was, verkondigde hij gelijkaardige praat aan een zekere Etienne Delespesse.

Daders » Filière Boraine

Met dank aan mdanielsUK voor de samenvatting.

114

(6 replies, posted in Andere)

Dit sluit aan met een post die ik eens gemaakt heb op MSN en ik quote:

Kan het zijn dat in de tweede golf van overvallen die beginnen in 1985 we te maken hebben met "Copy Cats" van de eerste overvallen die hoogst vermoedelijk worden toegeschreven aan de groep Filiere Boraine van Adriano Vittorio?

De 2de golf van overvallen worden driester en op een meer militaristische wijze uitgevoerd. In de eerste golf kan er duidelijk gezien worden dat de overvallen meer te doen waren voor het geld met bedragen van 600.000 Bfr en meer met vrij geringe slachtoffers, waarbij de 2de golf het meer te doen was om te doden en geweld dan om het geld. Na de verklaringen (en ook de enigste) van de heren misdadigers Michel Cocu, Michel Baudet en Adriano Vittorio worden de basis tactieken van de eerste golf overvallen uitgevoerd in de 2de, alleen met het verschil dat het direct schieten om te doden was en de militaristische manier waarop de overvallers te werk gingen. Dit kan blijken uit eerdere post in dit forum en getuigen verklaringen.

115

(10 replies, posted in Vragen)

Geen reden voor ongerustheid zou ik zeggen. Ook al zijn de voornemens van het forum zeer goed, het blijft nog altijd giswerk over het geen wat gebeurt is.

Wat mijn persoonlijke vinding is dat we teveel concentreren op één Bende van Nijvel. Ik zie een duidelijk patroon dat twee groepen hierbij betrokken zijn. De eerste waren een bende criminelen die overvallen pleegden voor 't geld met weinig slachtoffers, de 2 de groep deed het meer om 't land uit balans te brengen met veel slachtoffers en weinig buit. Heb hier eens uitvoerig over geschreven in de MSN group, maar ik weet niet of Ben het mee heeft overgenomen op deze forum.