Op 9 november is het 26 jaar geleden dat de Bende van Nijvel in Aalst toesloeg. Acht mensen lieten hierbij het leven. Niet enkel hun families, maar de hele Aalsterse gemeenschap vergeet deze gruwel tot op vandaag niet. De stad organiseert op die dag een plechtigheid om alle slachtoffers te herdenken.

Die vindt om 11 uur plaats op de begraafplaats in Aalst aan het monument dat speciaal werd opgericht voor de slachtoffers. Na de plechtigheid krijgen de nabestaanden van de slachtoffers de kans om samen na te praten.

De stad heeft via registers alle nabestaanden van de slachtoffers opgespoord. Toch kan het omwille van veranderde familiesituaties zijn dat niet iedereen een uitnodiging heeft gekregen. De stad wil via deze weg iedereen uitnodigen voor de officiële plechtigheid die plaatsvindt op woensdag 9 november, om 11 uur aan de begraafplaats in Aalst.

Meer info
dienst Stadspromotie – sectie Public Relations
Keizersplein 21b, 9300 Aalst
tel. 053 73 22 44
info@aalst.be

Beste, de stad heeft uiteraard alle slachtoffers en hun familieleden persoonlijk uitgenodigd, maar wegens gewijzigde gezinssituaties kan het zijn dat we niet over alle gegevens beschikken. Vandaar deze (misschien wat ongelukkig geformuleerde) oproep.

Vorige jaar heeft de stad Aalst de gruwelijke aanslag op de Delhaize in november plechtig herdacht. De stad wil dit jaarlijks doen en is op zoek naar slachtoffers en hun familieleden die deze plechtigheid graag willen bijwonen.