11

(99 replies, posted in Speurders)

Scaramouche wrote:

En.... what now?

Nu wachten ze tot ze zenuwachtig worden en fouten maken.

12

(122 replies, posted in Speurders)

Hoe lang gaat het duren voor hij zelfmoord pleegt of op een andere ongelukkige manier het tijdelijke met het eeuwige gaat wisselen ?

13

(5 replies, posted in Hypotheses)

Het zou inderdaad wel eens kunnen dat Aalst een afleidingsmanouvre is voor de rest.

Wat er in 81-82 gebeurd is, zijn volgens mij afrekeningen in het millieu, doelbewuste executies. Aals zou wel eens de grote schoonmaak kunnen geweest zijn. Hierna zijn er ook geen grote schietpartijen meer geweest. Behalve een occasionele overval op een geldtransport.

14

(122 replies, posted in Speurders)

Volgens mij kan het gaan om "gevonden" of "gekregen" bewijsmateriaal , maar op dergelijke ambetante manier verkregen (door illigale huiszoeking of ...?) dat ze het moeten arrangeren hebben om dat bewijsmateriaal in het dossier te krijgen. Wat is er dan gemakkelijker dan dat materiaal in een zak te steken en in het kanaal te gooien. De volgende dag ga je daar officieel zoeken na een tip en mirakel je vindt toch wel een zak met wapens zeker...

Of het leggen van een dwaalspoor, als leider van de bende, heb je altijd je gebruikte materiaal terug laten brengen door de daders, dadergroepen, huurmoordenaars of agenten die je hebt gebruikt. Je stopt alles samen in een zak, schud er eens goed mee, gooit hem in het water en laat dan via, via aan de juiste pion de opdracht geven die zak op te gaan vissen. Ineens kunnen verbanden gelegd worden, maar zijn die verbanden wel echt verbanden, of is het chaos in de chaos creëren?

Het enige wat we zeker zijn is dat de toenmalige rijkswacht/veiligheidsdiensten er tot over hun oren in zitten.

coconut wrote:

Ik denk eerder aan Bouhouche als opdrachtgever maar mijn denkwijze sluit die van jou niet uit. Ook in Aalst was het een De Staerke die met valiezen moest sleuren met wapens.

Het blijft een raar gegeven, meestal worden wapens gedumpt na dergelijke feiten. Dit om de daders niet aan het wapen te kunnen binden. Aangezien het wapen zo goed als altijd aan de misdaad kan gelinkt worden (mechanise sporen op kogel en huls). Hier worden ze keurig meegenomen en opnieuw gebruikt. Pas in een later stadium deels gedumpt (en eerst ontmanteld, iets wat de doorsnee moordenaar/overvaller zelden of nooit doet). Wil men bewust zijn daden handtekenen met de gebruikte wapens?

Heeft men het moeilijk aan wapens te geraken? (Riot guns/.22 ) was toen vrij te koop (Maximum model 9) ook de munitie was vrij te koop. Gebruikt men ze inderdaad van iemand die ze nadien terug wil (wie bij zijn volle verstand wil er nu een riot gun gebruikt bij een overval in zijn wapenkluis?).

15

(122 replies, posted in Speurders)

Je weet dat ze vroeg of laat aan je deur staan. Als je je met zo een shit hebt beziggehouden.

16

(122 replies, posted in Speurders)

Zou wel eens voor zijn eigen veiligheid kunnen zijn, al zijn ze ondertussen allemaal bejaard ze blijven gevaarlijk.

17

(99 replies, posted in Speurders)

Als je zo eens terugleest, duikt François Achten zijn naam nog wel op. Hij is misschien ook niet meer dan een doorgeefluik.

18

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

FreCR wrote:

Plus dat men toen in België nog een 3e politiekorps had, de GPP (Gerechtelijke Politie bij de Parketten), welke soms al eens durfden te botsen met de Rijkswacht (en daardoor niet altijd even vlot werd samengewerkt (zie de zogenaamde "politie-oorlog)). Als die met bepaalde zaken die ze uit onderzoek zouden vinden, de Rijkswacht hun machtspositie konden verkleinen en hun eigen positie konden vergroten, dan zouden ze dit wellicht niet nagelaten hebben (en vice versa).

Waar, maar je moet het hier het overkoepelend orgaan de staatssicherheit niet uit het oog verliezen en ook het gerecht had een dikke vinger in de pap om dingen al dan niet te doen.

19

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

Merovinger wrote:

Volgende pagina van een proces-verbaal, opgesteld door Eddy Vos op 3 april 1997, handelt over het verhoor van Christian Smets over zijn banden met de WNP, de verklaringen van Ostrovsky, de handgeschreven notities van Smets in een intiem dagboek, de eventuele linken tussen de Bendefeiten en de feiten van de CCC, de banden tussen de staatsveiligheid en de Mossad, de verdachtmakingen aan Farce (Force) 17.

Kan best zijn, de Palestijnen waren nogal actief en linkse terroristen zoals bv. CCC kunnen best contacten met hen gehad hebben. Bovendien heb je daar nog een verhaal van halverwege de jaren 80 waarbij een Palestijnse terrorist hier ineens in België opduikt en hier vrolijk rond kan wandelen.

20

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

tjatja wrote:

Waarom mij dit opviel is het volgende:

Ik meen ergens gelezen te hebben dat de bende erg goed op de hoogte was van politie posten en nieuwe wegen die pas open waren en deze ontweek tijdens hun vluchten. Mijn vermoeden is dat de bende instructies kreeg tijdens de vlucht... Had Bouhouche niet ergens een appartement waarop hij makkelijk een antenne kon plaatsen? Hij zou dus perfect kunnen dienen om de politie en andere diensten af te luisteren en de informatie door te spelen aan de bende tijdens hun vlucht (volgens Beijer was toch de logistieke tak ontdekt).

Aangezien Mendez Bouhouche kende, denk ik dat Mendez misschien een frequentie heeft opgevangen of gekregen en zo door het luisteren achter feiten is gekomen. Was hij niet erg onrustig op een bepaald moment? Misschien vergezocht?

Wat men overigens ook kon beluisteren waren Taxi diensten denk ik en het eerste autotelefoonnetwerk, het ATF 1 netwerk. Verder zag ik dat hij niet alleen die portofoons had maar ook nog enkele aanvullende attributen.

Oja, waarom zou een dief juist deze dingen tijdens een inbraak stelen? Lijken mij weinig waarde te hebben tenzij men niet wilde dat Mendez nog iets zou opvangen.

Nogmaals, misschien vergezocht maar misschien gaat er bij iemand een bel rinkelen?

In die tijd ging je gewoon in Sluis, Hulst of een ander Nederlands grensdorp in de lokale Tandy of bij een andere electronicaboer een scanner kopen en kon je perfect meeluisteren.

Ze hadden nog geen geincripteerd netwerk dat is pas begin tot halverwege jaren 90 gekomen.