11

(28 replies, posted in Vragen)

De CWB is opgericht naar aanleiding van ... Men geeft kritiek op de ex-rijkswacht, in sommige gevallen terecht, maar ik hoor niets van de toenmalige GP (Gerechtelijke Politie). Waar de toenmalige rijkswacht toch een klein beetje succes had is er van de GP niets terecht gekomen. Zonder rekening te houden met de criminele zaken binnen  het dossier kan men nu stellen dat er één opvallend resultaat bereikt werd, namelijk de uitschakeling van de Rijkswacht. Is de huidige toestand beter? Als vandaag een tweede "Bende van Nijvel" opstaat is het resultaat nog minder dan nul.

12

(28 replies, posted in Vragen)

Niets wijst er op dat de cel CWB te wantrouwen is.

13

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Waar men in de pers toen niet (of niet wilde) over schrijven is het feit dat een bepaalde groep mensen (waaronder verdachten van deze misdrijven) niet als normale mensen konden of kunnen omschreven worden. De zogenaamde zigeuners, ik noem ze marginalen dat was één familie. Iedereen kende iedereen. Er zijn zelfs genoeg gevallen bekend van inteelt en wat daar is uit voortgekomen. Daar waren gasten bij die voor niets terug deinsden. Wapens konden gemakkelijk gewisseld, vernietigd of verstopt worden zonder dat iemand van de politiediensten daar vat op had. En elkaar verraden? vergeet het maar.

En het schrikwekkende is dat die groepen nog bestaan en dat er morgen opnieuw een "bende van Nijvel" kan opstaan.

14

(601 replies, posted in Hypotheses)

Hoe naïef kunnen mensen zijn.

15

(21 replies, posted in 1980-1989)

Weet iemand waar ik op dit forum een bevestiging kan terugvinden dat bij de overval in Leerbeek een Peugeot 504 gebruikt werd?

16

(1,141 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Soms zou je kunnen denken dat Haemers op de één of andere manier bescherming kreeg en dat hij dacht dat die bescherming zou blijven duren.

De bescherming is moeilijk te bewijzen, maar hij had wel lef. Bij de overval op een Securitas wagen in Leerbeek (Gooik) is hij zeer kort nadien met dezelfde wagen terug gekeerd naar de plaats van het feit.

17

(717 replies, posted in 1982)

De leden van het Hof in België rijden ook met Franse nummerplaten tijdens hun privé uitstappen.

18

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Biggus Dickus wrote:

Dan moeten er toch ook criminelen van buiten de zigeunergemeenschap bij de overvallen betrokken geweest zijn, aangezien getuigen spreken van een perfect tweetalig bendelid.

Er zijn zeker perfect tweetalige zigeuners, er is zelfs een bepaalde zigeunersgroep die rond het Brusselse hun kampen hadden maar die een vast adres hadden in de Palieterstraat in Antwerpen.

19

(601 replies, posted in Hypotheses)

club_le-happy-few wrote:

Is het daar zo erg in The Lord. Ik wist juist dat er daar veel chi-chi madammen rondhingen en Eddy De Mey smile

Ze liepen daar niet met een kalaschnikof rond.

20

(601 replies, posted in Hypotheses)

kuros wrote:

Wil nog eens terugkomen op reactie van Columbo : wat mij opvalt: er is sprake van opel commodore (oud model - geen vermelding kleur) waar ik over spreek : 15-20 jaar oud (5000fr) goud-kleurig en zwart venillen dak verkocht in 85 noet in 84 of 86! ten eerste niemand zegt dat het die wagen was en hij er iets mee te maken had! Vraag mij het volgende af: niemand heeft daar ooit veel belang aangehegt (ik ook niet!) waarom jij wel? Kan mis zijn : paniekreactie? U komt plots op  forum niet met een beoordeling maar diercte VEROORDELING ! Niks van waar ! Grijze mercedes ! Ook niet waar?  Kan bewijzen met faktuur (data!) en fotos, maar nogmaals : niemand weet of ze er iets mee te maken hebben! Maar mocht dat wel zo zijn dan zou het kunnen! OMDAT GODVER...  ik er toen in het bezit van was!Nu ga ik hier nog iets vermelden (was het eigenlijk nniet van zin!)
In 86-87 moest mijn ex een hond hebben, na veel discussie: ok, en ne groten (duitse dog) zij koopt hem en geeft het kind een naam : TOSCA mooie naam!  mocht ik fantasie hebben (misschien te weinig!) Benjari ennogwat van de bende Haemers bijnaam de vlieg = Tosca! mocht ik fantasie hebben?? Kun jij misschien ?? 1 ding staat vast Tosca de hond is er geweest! Dat staat vast! (zal je foto sturen!)
Het telefoontje : te voet naar scherpenheuvel: in 84-85 als iemand van de garcons zei: goed gawerkt hé! kijk eens : of als we dat halen: wat krijgen we dan meer? Antwoorde ik altijd : awel: een gratise reis : te voet naar scherpenheuvel weg en weer! Ha ha! je kunt het hun vragen (ze leven nog!) moet ik er over fantaseren? Hoe zeer ik er mijn hoofd op breek! Ik vind geen verband! Als je naar de zee geweest bent en je gaat zodanig fantaseren dat de mensen gaan geloven dat je naar de ardennen bent geweest! Maar de "waarheid" die ik stuk voor stuk kan bewijzen is gewoon de waarheid
Nu ik a zeg zal ik b zeggen: de enige mogelijke link naar dienen scherpenheuvel: maar het is weer een vraagteken! (doe mijn best om iets te vinden!)  pas in 89-90 (dat is een beetje het probleem!) komt er (door haar aangeworven!) een kelner werken en woonde in Hofstade! (21-22 jaar) achteraf bleek dat die persoon van zijn 16 in De Lord in Schepdaal heeft gewerkt! Wat is daar mis mee? Als blijkt dat mijn ex en nog iemand van de nabestaanden frequente bezoekers waren van deze zaak (kind aan huis!)  was er met haar in 90 1x geweest! Alle garcons kusten haar en ze grijnsde! Dat is de enige "mogelijke" link (kan niets anders bedenken!)  DE waarheid is geen fantasie! hetgeen ik hier schrijf kan voor sommige belachelijk zijn! Daarom was ik oorspronkelijk niet van plan het te vermelden, maar is dit forum niet als doel: wat je weet hoe onbelangrijk het ook is ! Hoe belachelijk het ook klinkt! Maar de waarheid is ( daarmee ben ik met columbo eens!) En eenieder heeft het recht te geloven of niet te geloven! Maar niet zoals Columbo ; Hé mannen :  "IK" geloof kuros niet : dus hij liegt! smijt hem van het forum! Mooie intrede moet ik wel zeggen van Mevr ?? Columbo!!!

De reactie die je krijgt is ook afhankelijk van de manier waarop je je verhaal schrijft.
Aanvankelijk was ik ook van mening dat je een fantast was maar toch blijven er nog heel veel onduidelijke punten.
Voor wie "The Lord" in Schepdaal niet kent, deze "dancing" was bekend als het centrum van het Brussels crimineel milieu.