31

(46 replies, posted in Robotfoto's)

club_le-happy-few wrote:

Komt uit het Waverse schietclubmilieu. Schoonvader van een rijkswachter. Hij was ook vaak op (extreem-rechtse) trainingskampen in de buurt van de Franse grens (Givet of ergens daar rond?). Kennis van Lekeu en/of Weykamp?

Kunnen wij deze gegevens ergens terugvinden?

32

(6 replies, posted in Robotfoto's)

Als men er van uitgaat dat de clan Bogaerts op één of andere manier er bij betrokken is, is het onlogisch dat er een observatie zo gebeuren van op de parking van de Delhaize, om reden dat langs de andere kant van de straat (naast de garage) de stamkroeg gelegen is van de clan Bogaerts.

33

(175 replies, posted in Magistraten)

Mijn reactie is heel eenvoudig (maar ik moet toegeven een beetje overdreven). Achter de gevels van die mammoet villa's gebeuren de meeste criminele zaken, niet dat daar mensen de nek worden omgedraaid, maar men noemt dat o.a de witte boord criminaliteit, of nog beter de commando centra's van waar de beslissingen en bevelen uitgaan.

34

(175 replies, posted in Magistraten)

Ben wrote:

Ik denk dat Deprêtre een bepaald idee had van onze maatschappij. Zo leefde in Brabant - vooral het zuiden van Brussel - de goede klasse van mensen. Die braaf iedere dag hard gingen werken en hun geld op een eerlijke manier verdienden. Maar een paar kilometer zuidelijker leefden voor Deprêtre de ergste nachtmerrie. Gespuis uit de Borinage, en die gingen zijn Brabant overspoelen met geweld, moord en diefstal. Hij heeft er ook voor gewaarschuwd in 1981, hij zei letterlijk dat hij een grote misdaadgolf verwachtte. Toeval?

Ten zuiden van Brussel, waaronder Ukkel, Oudergem, Overijse, Hoeilaart, Tervuren en St-Genesius-Rode staan wel heel grote villa's, maar het is niet omdat zij in een dure eigendom wonen dat het hard werkende mensen zijn. Neem gerust aan dat bij de overgrote meerderheid van die bewoners hun activiteiten het daglicht mag zien. Diegene die de streek kennen zullen mij niet tegenspreken.

35

(25 replies, posted in Plaatsen)

Waar ligt het bos van Pepingen?

36

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Hoed van kaki kleur, made in China, van het merk Cobmaster, maat XL en 100% katoen.

En dat in de jaren tachtig?

37

(4 replies, posted in Onderzoekspistes)

Dat is niet naief zijn, maar de kans is klein maar altijd mogelijk. De wapen worden allemaal ingeschreven in een register voor ze vernietigd worden.

38

(75 replies, posted in Wagens)

Dat zijn geen rijkswachters of politieagenten, dat zijn gewone burgers. Dit voertuig werd terug gevonden op een landweg meer bepaald te Gaasbeek, naast het domein van het kasteel van Gaasbeek.

39

(6 replies, posted in Robotfoto's)

In dat verband wil ik een kleine informatie geven:

Tegenover het grootwarenhuis Delhaize in Beersel (Alsembergsesteenweg) was in die periode (jaren '80) een garage (koetswerk-autoverkoop). De uitbater van deze garage plaatste regelmatig voertuigen op de parking van Delhaize, ook voertuigen zonder nummerplaat. Het is niet uitgesloten dat het hier niet gaat om een observatie maar gewoon een commerciële afhandeling in de autoverkoop. Men kan het voertuig maar op twee manieren opstellen, met de motor naar de Alsembergsesteenweg of met de motor naar de ingang van Delhaize, in deze stand het inderdaad verdacht maar is het waarschijnlijk niet.

40

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Op welke manier was de staatsveiligheid in opspraak gekomen? Door te veronderstellen dat Bouhouche en Beijer voor die dienst werkten? Men mag niet vergeten dat  beiden aanvankelijk gewone rijkswachters waren en nadien zijn overgegaan naar de BOB.Je kon als rijkswachter of lid van de BOB mutatie maken naar de Staatsveilgheid maar je kon niet alles samen doen. Geen enkele verantwoordelijke officier zou dit toegelaten hebben daarvoor was de politieoorlog veel te groot.