41

(643 replies, posted in 1983)

chenda wrote:

Hoofd bende onderzoeker Vos is al van in het begin aangesteld om alles te verdoezelen en sporen te laten doodlopen of onbruikbaar te maken.

Chenda, hier moet ik een correctie aanbrengen, Vos is één van de weinigen die 24 op 24 zijn tijd heeft gezet in het onderzoek. Zelfs tot de dag van vandaag geeft hij die zaak niet op.

Ben wrote:

De rijkswacht gaf geen opdrachten aan bedrijven, dat was hun taak niet. De aankoop gebeurde zoals op ieder ministerie, namelijk met offertes voor de laagste prijs, ik sluit niet uit dat van dit laatste afgeweken werd maar dat gebeurd ook in de privé.

Daar was niks mis mee, die stof werd verwerkt in de deuren die kogelbestendig moesten zijn.

42

(167 replies, posted in Organisaties)

Inderdaad de rijkswachtbrigaden werden in het bezit gesteld van elk één riotgun, een wapen dat niet geschikt was voor de opdrachten van de rijkswacht van toen. Die wapens kwamen binnen in een bruine kartonnen doos, maar niet zoals verwacht volledig gemonteerd maar wel in onderdelen. De riotgun moest zelf worden samen gesteld, dat was de eerste wapenbouwdoos die in België verdeeld werd.

Eens men het geluk had om het ding samen te krijgen moest de houten kolf worden bijgewerkt want dat was ruw hout. Het hout moest worden geschuurd tot het glad was en dan moest dit behandeld worden met een potje  vernis dat meegeleverd werd. Het resultaat was dat bij de eerste oefenschoten de loop los kwam. De wapens werden geleverd door FN Luik. Dit is geen fictie verhaal.

43

(784 replies, posted in 1982)

"Ook dit onderzoek start niet in allerbeste omstandigheden. Na de ontdekking van het lichaam, begaf de BOB van Halle zich ter plaatse, de moordbrigade van de Brusselse gerechtelijke politie haalde ze er pas bij toen alles al overhoop was gehaald."

Ik weet niet van waar die tekst komt maar zeker niet van iemand die aanwezig was.