61

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Aan dat RTBF-interview valt me ook op dat Tinck ijzig kalm blijft onder die persbelangstelling, alsof hij al honderden keren eerder op de buis is geweest. En zijn expressie, inclusief (krokodillen) tranen, doet me denken aan VdB op de persconferentie na diens ontvoering. Aan Tinck is wellicht een groot acteur verloren gegaan.

62

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ook zeer bizar te noemen is dat Tinck in dat RTBF-interview beweert één moord te hebben gepleegd, bij hem thuis.

63

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

Er zit wel een element in dat gemakkelijk te verifiëren moet zijn: de dood van de officier.

Er staat dat hij een officier heeft gedood OF verwond, dat kon de getuige zich niet meer herinneren.

64

(9 replies, posted in Hypotheses)

Aubanel wrote:

Al voor de aanslag in Aalst had de Bende haar definitieve samenstelling gekregen: Philippe De Staerke, Léon De Staerke, Dominique Salesse, Istvan Farkas, Robert Becker en Apostolos Papadoupoulos (de reus). Die laatste werd in Aalst als reus vervangen door Patrick Haemers. Maar dat was de bende bis. De eerste bende moeten we grotendeels uit de robotfoto's afleiden. In dat geval staan met stip genoteerd: Robert en Gustav Becker, Alain Vincx, Thierry Senterre en de reus, Apostolos Papadoupoulos.

gebzi

Zou kunnen verklaren waarom sommige getuigen gewag maakten van een 'Joegoslavisch' accent. Zou dat Manouche kunnen geweest zijn? Of Grieks?

Wat me dan wel intrigeert is dat er ook getuigenissen werden afgelegd over een dader die voortreffelijk Nederlands zou hebben gebezigd. Mijns insziens spreekt/sprak  geen enkele van de hierboven vernoemde bajesklanten vloeiend Nederlands.

65

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

'Achteraf is gebleken dat Jean-François (Buslik) dat ontstekingsmechanisme - gebruikt bij de aanslag op Goffinon - had gemaakt voor een klant van zijn Stock Américain. Zo'n afstandsbediening kan trouwens voor om het even wat worden gebruikt. De klant, ik heb horen zeggen dat het een marinier was, hebben we nooit gevonden.

Bron: Interview met Bouhouche, uit 'De Bende-tapes' van Ilegems/Sauviller/Willems

66

(210 replies, posted in 1983)

Uit 'De Bende-tapes' van Ilegems/Sauviller/Willems:

"Het is ook een raar verhaal, hè: Louvaert ligt te creperen aan een overdosis, en net voor hij sterft, vertelt hij aan Van Binst dat hij samen met Jacques Van Camp, de eigenaar van restaurant Les Trois Canards in Ohain, het bloedbad in Nijvel heeft aangericht, en dat ik Temse heb gedaan."

Aan het woord was Martial Lekeu.

67

(1,141 replies, posted in 1985)

bartyoga wrote:

dan ontsla je alle rokers op recherche, het zijn toxicomanen die zware mentale handicap hebben door die beperkte doorbloeding van verschillende delen van de hersenen.

Dus Oppenheimer bv., een verstokt roker, had een zware mentale handicap? Jezus, die moet met stip de meest belachelijke post zijn die ik hier ooit onder ogen kreeg.

68

(116 replies, posted in Andere)

the end wrote:

In psychologische oorlogsvoering, ziet men ook in maffia, het grootste effect is, extreem gruwelijk tekeer gaan, liefst nog met bizarre maskers of wapens, en iemand achterlaten die zwaar gewond is die het kan na vertellen

Inderdaad, en is in mijn ogen de reden waarom David Van den Steen nog leeft.

69

(116 replies, posted in Andere)

the end wrote:

Een detail is de focus van de daders op de keel, veel van de slachtoffers worden in de keel geschoten

Klopt. Ik stel me dan wel de vraag waarom dat ze dat bij David Vanden Steen, die toch van erg kortbij onder vuur werd genomen, niet gedaan hebben.

70

(35 replies, posted in Andere)

Trojan wrote:

Interessant boek: Georges Timmerman, "Main basse sur Bruxelles".

Oorspronkelijk in het Nederlands verschenen bij EPO als 'In Brussel mag alles: geld, macht en beton'.