11

(59 replies, posted in Getuigen)

Ok, maar noch Zenga, noch Aubanel hebben ooit met PV gesproken? Dat zal waarschijnlijk weer niet mogen in het kader van een mogelijke schaduwactiviteit. Einde 2017 is het onderzocht geweest? En jullie dachten in dit kader dat Bonkoffsky erbij betrokken was? Kunnen jullie dat motief van de privé-wapencollectie die gestolen moest worden wat uitwerken?

Sherlock  wrote:

Als meerdere getuigen dezelfde personen gezien hebben,telt dit vandaag niet meer?

Kijk, als jij met drie vrienden een UFO ziet, gelooft niemand jou. Als jij met diezelfde drie vrienden een man vermoord ziet worden, zal men (behoudens tegenspraak) wel geloven dat dit inderdaad heeft plaats genomen. Getuigenissen moeten getoetst worden, wil ik maar zeggen.

Slechts 24,99 €. Reserveer hier » www.lannoo.be

14

(527 replies, posted in Hypotheses)

sunna, je hebt dus extreem-rechts en apart daarvan nazi. Ikzelf heb op deze site gezegd dat dat twee aparte stromingen zijn. Bonvoisin is geen nazi. Wat betekent extreem-rechts? Dat hij op het Vlaams-Belang zou stemmen? Dat hij "ethisch"-conservatief is? Dat hij meer voor kapitalisme is en bijgevolg anti-communist? Die laatste twee wil ik gerust aannemen, dat is verbonden aan zijn CEPIC-engagement. Daarmee zeggen we dus inderdaad niets over de Bende. Als politie of rijkswachters meededen, wat los van het Bonkoffsky-verhaal, zeker moet geweest zijn, is de kans groot dat er mensen met extreem-rechtse sympathieën bij betrokken waren, want veel van hen zijn extreem-rechts georiënteerd. Maar betekent dit ook dat extreem-rechts het motief is voor de bende-aanslagen? Niet bewezen. Je kan daar veel over zeggen, maar ik vrees dat dit zeker niet de juiste invalshoek is om de Bende op te pakken, net zomin als de theorie "dat het psychopaten/sociopaten zijn" de juiste invalshoek is om resultaat te boeken.

15

(100 replies, posted in Roze Balletten)

Eigenwijsje: wie zou bijvoorbeeld een kapitein van de Bende zijn, om daarna door omstandigheden te kunnen concluderen dat er nog andere moeten geweest zijn?

16

(782 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Hopelijk kan je begrijpen dat ik bijna geen extra informatie kan geven. Deze informatie is mij enkele jaren geleden telefonisch doorgegeven via een betrouwbare bron en mij nadien bevestigd via een andere weg. Er werd mij toen gevraagd om deze informatie niet te delen, wat ik ook niet heb gedaan totdat de advocaat het verhaal publiek heeft gemaakt

Je kan dat alleen maar weten van de joggers en de politiemensen die hen hebben ondervraagd.

17

(56 replies, posted in Getuigen)

Django, nee dus:

Ben wrote:

de links staande grotere man was een kop groter dan ik; dus 2 meter, de middelste en de rechtse waren zoals ik: 1.80 meter.

Ik denk niet dat Dauphin 1m80 was. Reneke schreef immers:

Reneke wrote:

Omdat hij zo krom was, geef ik hem hooguit 1,50 meter. Niet te geloven dat deze jongen bij zoiets betrokken was, misschien wel zonder het te beseffen.

18

(527 replies, posted in Hypotheses)

Insider, als je weet waar ze precies trainden in Nederland (vooral parachutespringen) en in de Ardennen, kunnen we misschien via die weg namen te weten komen. Het gebruik van materieel moet altijd wel verantwoord worden, misschien zijn daar nog lijsten van.

Verder: is niet de meest eenvoudige oplossing, dat de opdrachtgever achter de Bende van Nijvel, de Belgische versie is van de persoon die jou in dienst genomen heeft? Bouhouche kan als praktische organisator een sleutelrol gespeeld hebben, maar ik acht hem zeker geen opdrachtgever. Daarnaast is het bijna onmogelijk dat louter een afgescheiden groepje van de WNP (Elnikoff,...) op eigen houtje (hint van Libert) die misdaden heeft kunnen begaan, dus zonder omkadering van Staatsveiligheid en politiemensen allerhande. Dus: we moeten het zoeken in de regionen van jouw werkgever en zijn Belgische equivalent.

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik denk dat we nu nog alleen kunnen bewijzen dat Bonkoffsky een lid van de Bende was als hij als mededader/medeplichtige in verband staat met een ander zeker lid van de Bende, maar wie zou dat dan zijn? Toch niet Beijer en Bouhouche.

20

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Omdat Bonkoffsky overleden is, kan men hem niet meer ondervragen. Men kan natuurlijk wel het netwerk onderzoeken waarin hij zich bevond en dan kunnen er inderdaad sterke aanwijzingen volgen in verband met daderschap. Als jullie spreken op bronnen, veronderstel ik dat dit mensen zijn die het netwerk van Bonkoffsky een beetje kenden en weten wat daar in rondging. Verschillende van die kennissen en dan bedoel ik natuurlijk niet zijn onschuldige familieleden, moeten nog in leven zijn en die moeten dan ondervraagd worden. Bonkoffsky ging naar specifieke cafés, wie zag hij daar? Deed hij met hen schietoefeningen? HIPA had hier een paar antwoorden op, ik vraag me af of de onderzoekers al zo ver geraakt zijn.