31

(154 replies, posted in Wagens)

In 1985 was de motor van een 1985 GTI leuk geld waard, hetzelfde gaat op voor de andere onderdelen. Dat er in iig 1 iemand bij was die bekend was in het automilieu lijkt me wel duidelijk.

32

(154 replies, posted in Wagens)

De motor demonteren van dit type Golf GTI (ik heb er zelf meerdere en het zelf ook meerdere keren gedaan) stelt niet zo veel voor. Ik zou wel ten alle tijde bij een Golf 2 het voorfront verwijderen (10 min werk) omdat je dan veel makkelijker en evt zonder takel de motor kunt verwijderen. Omdat op de foto het voorfront er in zit (maar niks meer van grill of koplamp of radiateur) heb ik het idee dat de spullen op een andere plek zijn verwijderd en dat ze daarna het voorfront teruggeplaatst hebben zodat de motorkapsluiting nog werkt en je de auto beter kan slepen of op een aanhanger vervoeren zonder dat de motorkap openwaaid.

Beetje overbodige info maar misschien heeft iemand er wat aan.

33

(154 replies, posted in Wagens)

Even voor de duidelijkheid: de foto van Boemerang van vandaag betreft een Golf 2. Het lijkt me dat de grille met koplampen ook gedemonteerd werd.

34

(731 replies, posted in 1982)

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat er geen interessante wapens tussen zaten voor Libanese Falangisten zoals gezegd word in sommige verhalen (o.a. het recente P-magazine artikel).

35

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik ken genoeg wapenliefhebbers die zelf jarenlange kennis hebben van vuurwapens die zulke bladen lezen puur omdat het hun interesseert, zelfde met mensen die visbladen lezen.

36

(116 replies, posted in Wagens)

Het opvoeren van de turbodruk op deze wagens is helemaal niet zo moeilijk (alhoewel dit in die tijd toen turbo-personenwagens nog vrij nieuw waren door niet veel mensen gedaan werd). Je kan heel simpel wat vacuumslangetjes verleggen of de wastegatestang verbuigen (niet aan te raden, zal op termijn zeker motorschade tot gevolg hebben of je kan de wastegatestang inkorten zodat hij een hogere turbodruk geeft). Ik vermoed dat ze het laatste gedaan hebben. Wie zou dit kunnen in die tijd? Een Saab garage of specialist met kennis hiervan of een algemene garage/monteur met kennis van turbo motoren. Specialistisch gereedschap heb je niet nodig hiervoor.

37

(731 replies, posted in 1982)

Kortom, wapenliefhebbers op zoek naar specifieke wapens of dit was in opdracht. Normale overvallers hadden waarschijnlijk een andere keuze gemaakt in de mee te nemen wapens.

38

(36 replies, posted in 1983)

Het is een 5 deurs.

39

(731 replies, posted in 1982)

Blijkbaar vonden de daders die oude wildwest revolvers interessanter dan bv die FAL die nog voor het raam hangt.

40

(1,141 replies, posted in 1985)

Zelfde verhaal? » Het verhaal van Onderzoekbende