11

(13 replies, posted in Mededelingen)

Mijn felicitaties!

Ik ben niet altijd een even vaste bezoeker maar ik blijf terugkeren, het onderwerp heeft mij aangegrepen toen ik in beschrijvingen op de site en in boeken las over de gebruikte technieken en ook de vreemde links met politiek en inlichtingendiensten.

Sinds dan is het mijn overtuiging dat een combinatie van verschillende mensen, elk met hun eigen achtergrond en ervaring, een kans maken om af en toe een steen om te draaien en daar misschien een aanwijzing te ontdekken. Hoe meer mensen het forum volgen hoe beter!

Uitstekend initiatief, hou het draaiende!

12

(182 replies, posted in Gladio)

Onverantwoord interessant. smile

13

(278 replies, posted in 1982)

Bivakmuts heeft nog een andere functie ook, namelijk camouflage. De vorm en kleur en weerkaatsing van licht op de huid maakt dat je snel zichtbaar bent in het donker met een onbedekt gelaat. Met een bivakmuts kan je dus langer in het donker vertoeven zonder gezien te worden, handig als je bijvoorbeeld ergens in een tuin of een struik moet zitten wachten.

14

(717 replies, posted in 1982)

Ik sluit mij aan bij Patrick111.

De reden waarom men tot 10u30 wacht kan van allerlei zijn. Misschien hadden ze iets opgemerkt dat hen weerhield.

15

(216 replies, posted in Robotfoto's)

zenga wrote:
Merovinger wrote:

De bril van de reus op robotfoto 19 was misschien helemaal geen vermommingsbril maar een echte bril. Een bril, die de reus in het dagelijkse leven draagt. Echter zet de reus zijn bril af vóór het plegen van een aanslag omdat hij dan minder geconfronteerd wordt met het menselijk leed dat hij aanricht. Een soort van zelfbescherming om hem in staat te brengen om zijn gruweldaden te kunnen plegen ... o.a. het schieten op kinderen! Zonder bril voelt de reus zich een ander persoon.

Kan dit steek houden?

Het klinkt niet onmogelijk maar mij lijkt het toch sterk dat iemand zijn bril zou afzetten wetende dat hij in zo'n situatie gaat terecht komen. Ik durf mijn bril bij wijze van spreken nog niet afzetten als ik moet gaan pissen.

Het zou niet erg slim zijn om je zicht te beperken op dergelijk moment. Op zon moment wil je wel kunnen zien of iemand een wapen op je richt of niet. Je moet bedreigingen en de hoogdringendheid van elke bedreiging identificeren zodat je in juiste volgorde elke bedreiging kan afweren.

Er zit natuurlijk wel wat in. Ik denk hierbij vooral aan oorlogsfotografen en dergelijke. Die beweren allemaal dat ze zich buiten het geheel voelen, alsof ze toekijken vanop een afstand door dat ze een lens tussen hen en de feiten hebben. Ze kunnen zich mentaal distantiëren omdat ze alles bekijken door een zoeklens. Het is hun manier om met het trauma om te gaan.

In dat opzicht kan ik de logica zeker begrijpen en voor een "normaal" mens, het is te zeggen voor een gemiddelde burger die zelden of nooit met zwaar geweld geconfronteerd wordt behalve op het nieuws, zal deze truc met de bril zeker werken. Maar als je al in staat bent de trekker over te halen op onschuldige mensen, als je al bewust op voorhand deelneemt aan dergelijke slachting, dan denk ik dat die bril geen verschil meer maakt. Dan heb je te maken met koelbloedige mensen die weten wat ze doen en die niet gevoelig zijn aan dergelijke gruwelijke scenes.

16

(1,141 replies, posted in 1985)

Maar misschien is de enige trigger een bevel.

17

(61 replies, posted in Nieuws)

Wraakroepend en triest.

Ik wens je alle sterkte toe en mijn medeleven.

18

(1,141 replies, posted in 1985)

De wereld zit vol met profs die geen geweten hebben The End. Kijk maar naar de politiek of topmanagers.

Je hebt twee soorten psychopaten. Het soort dat moorden pleegt en het soort dat niet perse kwaadaardig is maar wel dezelfde denkpatronen gebruikt. Deze niet-kwaadaardige soort psychopaten zijn heel erg vaak succesvolle mensen met machtsposities zoals dokters, advocaten, topmanagers, politiekers, en ja ook militairen, politie en veiligheidsmensen, ...

Echter kunnen ook de niet de kwaadaardige in staat zijn om gewetenloos een leven te nemen als hun motieven (geld, macht, hoger doel, ...), naar hun persoonlijke maatstaf, het middel rechtvaardigen om dat doel te bereiken.

Bron: Professor Kevin Dutton Oxford University 

(Dutton heeft boeken geschreven over het gedrag van psychopaten en de verschillen tussen de gevaarlijke en niet gevaarlijke vormen. Uit zijn onderzoek bleek dat een erg veel "goede" psychopaten bijvoorbeeld deel uitmaken van speciale eenheden)

19

(1,219 replies, posted in 1985)

De kennis die Bouhouche had, moet zeker voldoende geweest zijn om een telefoontje naar de brigade Aalst te organiseren. Hij beschikte ongetwijfeld nog steeds over bruikbare connecties en zo niet dan was hij in staat om op een andere manier de brigade een bevel te sturen. Het valt volgens mij zeker in overweging te nemen dat de bende zelf voor deze opdracht zorgde.

Hoewel ik mij dan toch afvraag waarom ze de patrouille dan niet veel verder uit de buurt hebben gezonden? Met een meer voor de hand liggende opdracht misschien zoals een verdacht persoon controleren die rondhangt, een eind verder uit de buurt.

20

(1,141 replies, posted in 1985)

Het horen van de schoten zou afhankelijk zijn van weersomstandigheden, de wind enz. Daarbij kan het zijn dat de als schoten geïnterpreteerde knallen niet van een wapen afkomstig waren maar van bv. een thunderflash.

Tja, zo lang na datum zullen we 't wel nooit zeker zijn.