691

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De volgende generatie zal het wel te weten komen. Wanneer niemand er nog om geeft.

692

(4 replies, posted in Hypotheses)

Het zou te eenvoudig zijn om te stellen dat het gaat om personen die het voor de fun deden. Dergelijke personen opereren eerder alleen of met een partner in crime, maar zelden met meer en nooit in een georganiseerde bende die louter voor de fun al die investeringen doet en risico's neemt. Ook hun modus operandi getuigt van een militaire opleiding en hun surveillance technieken en countermeasures getuigen van een goed georganiseerd en getraind team met kennis van onderzoekstechnieken dat tevens overduidelijk steun kreeg van hogere regionen.

Feiten kunnen niet genegeerd worden.

Het spreekt dan ook vanzelf dat de betrokken daders niet vies mogen zijn van een beetje moord en kwaadaardigheid.

693

(182 replies, posted in Gladio)

Inderdaad. Als er een ploeg eens tijd had, zullen die daar eens een passage gedaan hebben en de rest hangt af van hun bevindingen.

694

(182 replies, posted in Gladio)

Was je als bewaker dan niet verplicht melding te maken van een misdrijf aan de openbare macht? smile

Maar inderdaad, de wapentrafiek vind zijn weg zonder veel moeite, met dank hiervoor aan de jongens van de EU. In vroeger jaren waren de ingevoerde zwarte wapens ook al afkomstig uit het oostblok. AK's, SKS, CZ's van allerlei slag, afkomstig uit Joegaslavische gebieden. NVA wil nu ook het personenverkeer met Albanië vrij maken. Vreemd voor een partij van eerder rechtse strekking.

Bovenop de open grenzen, komt het feit dat Brussel het hoogst aantal buitenlandse spionnen heeft rondlopen op de wereld in verhouding tot het aantal inwoners. Dit dankzij onze instellingen NAVO-EU etc. Onse VS-SE is al aan handen en voeten gebonden en heeft maar een bescheiden personeelsbestand. Hoe kan men nog onze instellingen, economie, openbare veiligheid grondig beschermen met al die open grenzen en genoeg spooks in het land om een stadion mee te vullen.

695

(48 replies, posted in Organisaties)

Zeer helder antwoord, waarvoor mijn dank. Dus de betrokken netwerken zijn een eigen leven gaan leiden, buiten de wil om van de CIA. Het kan dus nog best mogelijk zijn dat de aanslagen zoals van de CCC, de Bende etc niet perse een gevolg zijn van de CIA /DIA maar van een meer interne keuken nadat de Amerikanen de controle over hun netwerk verloren.

696

(48 replies, posted in Organisaties)

Ik ben de eerste om toe te geven dat er meer achter de Bende zit. En ik ben ervan overtuigd dat bepaalde inlichtingendiensten er meer van weten en nauw betrokken waren. Maar bij de vraag of de CIA achter de strategie zit, vraag ik mij het volgende af:

Waarom maakt men gebruik van mensen van wie hun connectie met de CIA overduidelijk is? Zoals DEA-CIA agent Eaton of Jeff Cooper? Of Carl Armfelt?

Bij een zogenaamde Deniable Operation, gebruikt men Deniable Operators. Bij MI6 noemt men dit NOC-agenten (= Non Official Cover). De bedoeling is personen in te zetten waarvan hun banden met een geheime dienst niet kunnen worden aangetoond. Hun contact, betaling, briefing gebeurd via ondoorgrondelijke wijze. Meestal gaat het om mensen met een militaire achtergrond die in het geheim getrained werden. Vervolgens gaan ze een gewoon leven lijden en worden dan via een cover-firma betaald voor hun diensten.

Waarom zo omslachtig tewerk gaan via de WNP, SAC, groep G, criminele bendes en currupte magistraten, als je een stel NOC's kan laten infiltreren. Een man of 6 die onder de radar leeft en gedurende enkele jaren aanslagen pleegt en dan verdwijnt zou hetzelfde effect hebben gehad en veel belangrijker nog: er zouden geen sporen bestaan die naar de CIA of gelijk welke dienst kan leiden. De betrokkenheid van officiële officieren van bepaalde geheime diensten lijkt mij erg onvoorzichtig en ongewoon.

Zou het kunnen dat de betrokkenheid van bepaalde geheim agenten of personen met banden met geheime diensten, eerder toevallig is, omdat diezelfde mensen hetzelfde milieu frequenteerden en simpelweg betaald werden om te helpen? Misschien is de Strategie van de Spanning niet meer dan een kopie van het origineel, ten uitvoer gebracht door een complot bij de Rijkswacht-Staatsveiligheid?

697

(182 replies, posted in Gladio)

Inderdaad. Ik weet met zekerheid dat een getrainde commando meer slachtoffers zou maken. Hij heeft een FAL-magazijn leeggeschoten en enkele granaten gegooid. Het magazijn was leeg op minder dan 10 sec. Dat wil zeggen elke seconde een burst van een 2-tal kogels rekeninghoudend met de capaciteit van een FAL-magazijn (20rnds 7.62). Op die manier kan je weinig accuraat vuren, alleen maar paniek zaaien en toevallige slachtoffers maken. Het verklaart het hoge aantal gewonden en lage aantal doden. Een getrainde moordenaar zou een omgekeerd resultaat behalen, meer doden dan gewonden.

Hier nog een theorie die Gladio 2.0 aanhaalt » belgiumbridge.webs.com

Hier wordt een link gelegd met de "illuminati" en ons Koningshuis die zouden betrokken zijn bij rituele offering waarvan Luik de recentste was, zelfs de dood van Prinses Diana wordt aangehaald als een occulte offering. Lijkt mij nogal sterk.

Het effect van de Strategie van de Spanning zou volgens mij toch veel groter zijn, indien er een herhaling van de "Bende" zou plaatsvinden.  Dan kan je ook zo ver gaan en veronderstellen dat Al Quaida een herhaling van de Bende is, maar dan internationaal. We mogen nooit de realiteit uit het oog verliezen.

698

(182 replies, posted in Gladio)

De verwarrende berichten die de wereld worden ingestuurd, kort na een aanslag zijn altijd gelijkaardig. Het aantal daders, doden, en zo meer zijn aanvankelijk niet juist. Ook de doodsoorzaak van de dader kan aanleiding tot discussie geven, eerst schoot hij zichzelf dood, dan was het foute manipulatie van een handgranaat en dan weer niet.

Maar soms moet men iets kunnen aanvaarden voor wat het is. Het ligt in de menselijke aard om altijd weer het mysterie op te gaan zoeken. Men neigt altijd via voor de hand liggende connecties en fantasieën te verklaren wat men niet kent of wil kennen. Ik denk dat Luik een eenvoudig en duidelijk geval was van een gestoord persoon.

Uiteindelijk is Gladio 2.0 zoals hier beschreven, geen herhaling van de eerste Gladio. Strategie van de spanning maakte gebruik van duidelijk herkenbare commando's. Het publiek vreesde een groepering die duidelijk macht had en kon toeslagen en exfiltreren zonder obstakels. Het publiek kreeg duidelijk een soort vijand voor ogen, een nietsontziende georganiseerde groep van getrainde spionnen die altijd en overal in staat is om dodelijk toe te slaan. Dat is de strategie.

Een zogenaamde "psycho-lone cowboy" type zoals Breivik of de Engel van Luik is echter niet meer gevaarlijk nadat de aanslag is gepleegd. Ofwel wordt hij al snel ingerekend ofwel sterft hij tijdens de aanslag. Volgens mij gaat het om een ziekte van de moderne maatschappij. De invloed van film, internet, de anonimiteit in de grootsteden en de drang naar erkenning en daarbij een labiel persoon en enkele verkeerde invloeden... Meer is er volgens mij niet aan de hand.

Dan stel ik mij meer vragen bij types zoals de jongens van Sharia4Belgium.