21

(273 replies, posted in Speurders)

Het ronddwalen in het Bois De La Houssière is best wel eng. Terwijl Vos vorig het kanaal aan het onderste boven halen was met dezelfde duikers van 20 jaar geleden liep ik in dat bos rond. Jagers zaten daar te schieten, het werd helemaal donker in no time. En het begon ook nog te regenen en te donderen. En mijn Peugeot stond nog precies op dat fameuze kruispunt toen ik hem nodig had. Er reden natuurlijk ook schoolkinderen door dat bos. Vrolijk.

22

(273 replies, posted in Speurders)

Dus hij zegt dat het dossier binnen een paar jaar toch gaat verjaren. Daar maak ik me nu al 20 jaar zorgen om. Dergelijke dingen mogen niet verjaren. Ik denk daar niet eens aan. 28 doden + veel betrokkenen. Dat verjaart pas nadat alle betrokkenen dood zijn. Of de daders gevat. Hoe anders?

23

(115 replies, posted in Speurders)

Ik heb hun website al meer dan een jaar niet meer bekeken. Denk dat ze nog steeds achter dezelfde prullen zoeken. Over Finné zijn honden staat er niks op papier. Ze zouden de dierenbescherming kunnen bellen hebben. Neen, ze schoten die zijn honden botweg dood.

Waarom? Ik zie daar geen reden toe. De honden bewaakten die gast zijn appartement. Finné lag daar dood op die parking. Het was niet de Bende Van Nijvel die de honden doodschoot. Het waren degenen die naar die Bende op zoek moesten die de honden doodschoten. Ik neem ze dat kwalijk. Het versimpelt wel wat dingen. Je weet van wie je afstand moet houden.

Zoiets doe je niet.

24

(163 replies, posted in Plaatsen)

De Rue du Pire (straat van erger) is recent heraangelegd. Je zou op véél plaatsen een auto kunnen opbranden. Waarom in de Straat van Erger? Tenminste gaan de flikken in paniek geraken zo moeten ze gedacht hebben. Zelfs de Vlamingen verstaan pire. En als de flikken in paniek raken doen ze heel rare dingen. Nog erger dan Aalst? Wat gaat de bevolking daar van vinden? Shoot them in the heart.

Daarna werd het stil. De eerste 48 uren waren rap voorbij. Dat buitenverblijf van Ruth in Zuid-Frankrijk, of waar die daar zoal uithing, was dat veraf van waar Bouhouche onder die boom viel?

25

(163 replies, posted in Plaatsen)

Ik heb mijn auto onlangs op de driesprong nabij het spookhuis geparkeerd. Op de plek waar men 'tegengehouden' werd. En een zak of een lijk zag en daar 20 jaar later mee afkwam. Het is daar nogal druk. Aan de linkerkant mocht ik niet komen omdat het jachtseizoen open was. Dat stond op bordjes. Ik hoorde de hele tijd knallen. Langs de rechterkant loopt er een pad. Ik heb dat pad wat gevolgd en toen werd het donker en begon het te stortregenen.

Het was wat eng. Maar er was constant verkeer. Het is de Highway van La Houssière. Nu zou ik daar graag eens op een zaterdagavond omstreeks 23 uur de auto's gaan willen tellen. Ik bedoel maar: er zijn daar rustiger plaatsen. Eigenlijk moet je echt gaan zoeken naar een drukkere plaats in dat bos.

Volgens mij kenden die gasten dat bos helemaal niet. Het was een van die plaatsen waar ze hun spullen dumpten. Ze leven wellicht vér daar vandaan. Ietwat Noordelijker van de Rue du Pire staat een echt spookhuis. In Hollywood vinden ze zoiets niet uit. Met het dossier zal dat spookhuis wellicht niks te maken hebben. Too Spooky.

26

(115 replies, posted in Speurders)

In 1981 kwam de film 'Death Hunt ' uit. Gebaseerd op het leven van 'trapper' Albert Johnson en met Charles Bronson en Lee Marvin in de hoofdrollen. Niemand heeft ooit geweten wie Albert Johnson werkelijk was. In de film zaagt Bronson de loop van zijn geweer af en hij daagt de flikken uit. Kledij idem als wat men droeg in Aalst. In de film draagt Marvin zijn mannen op om 'op alles te schieten wat beweegt'. Maar vooral : Bronson hield zich bezig met valse sporen te leggen. En met ongelooflijke omwegen te maken. (zie vluchtweg Aalst) De flikken kregen ruzie onder mekaar aangaande de te volgen sporen. Op het einde in de film lieten ze de verdachte gewoon lopen...Van miserie eigenlijk.

En hier zaten ze constant tussen de drie gewesten te racen. Ze lieten daarbij TE VEEL sporen na. In every way. Waarom gingen ze de reserveband van de Saab in een naburig huis verstoppen? Ze zouden geprobeerd hebben om de Saab in brand te steken door de benzinetank kapot te schieten, maar dat is niet gelukt. Allez?

Ze gingen er gewoon van uit dat de flikken en het gerecht een zooi ongeregeld was. In de film is Johnson alleen. Ik denk dat alles wat er aangaande de Bende van Nijvel gebeurd is ook van een enkel iemand komt en dat de rest volgde. Denkend dat ze er met valse sporen wel zouden komen. Het is maar een hypothese dat men zich op die film inspireerde. Of iemand daar wat mee opschiet is ook maar de vraag. Maar ik steek er mijn tijd en gedachten in. Terwijl Ruth zijn vrouw in het oog moet houden of dat ze niet steelt.

Als je 27 stukken van een nummerplaat quasi op dezelfde hoop gaat gooien? De CWB vraagt dan op zijn onnozele website : kent U iemand die dingen in kleine stukjes doet? Ja, Andras Pandy maybe. Met hypotheses moet je oppassen moet Ruth aan Vos gezegd hebben. Anders krijg je volgende week geen warme koffie meer.

27

(115 replies, posted in Speurders)

Natuurlijk kan Eddy Vos over Lionel 'Ritchie' geen uitspraken doen. Hij zal daar (nu pas?) echter zijn gedacht wel over hebben. Ik vraag me af waar die lui heel de dag mee bezig waren of zijn? Als je niks meer hebt kun je wat op fora gaan rondneuzen. Misschien komt er iemand met een idee of gedacht wat zij nog niet hadden? Heel misschien praat er ene zijn mond voorbij. In elk geval is het goed tegen de verveling.

Ze hebben jarenlang met 60 man op dat dossier gezeten, ondertussen werd het dossier hoger en hoger en op den duur vielen ze er van af. Toen waren ze nog met 2 en een paardenkop. Doch nu Ruth weg is komt er terug meer volk en beweging. Ik denk dat het meer tegenwerking is en was dan het bewust wegmoffelen van dingen. Als de ene iets heeft met de andere zijn vrouw (al- dan niet denkbeeldig) en/of  anderstalig is ofzo kan dat heel zo'n onderzoek danig dwarsbomen.

Ik mis bij die lui een soort van 'gedrevenheid'. Die je op fora wél merkt. Iedereen is er hard mee bezig, ieder op zijn manier. Soms zegt er iemand iets onozels. Maar als Eddy Vos verklaart dat hij zijn vakantie opgeeft om in Ronquières te gaan zoeken vind ik dat vreemd. Alsook dat hij beweerde naar fingerprints op zoek te zijn. Wat moet je daar van denken? Hij hoefde zijn jaarlijks verlof daar niet voor op te geven. Het steekt niet op een dag.

28

(115 replies, posted in Speurders)

Wie zou destijds de fingerprints die ze op de Saab vonden kwijtgespeeld zijn? Wie heeft die fingerprints het laatst in zijn handen gehad? Ruth toevallig? Ik kan het niet begrijpen dat ze zoiets kwijtspeelden. De fingerprints van 's lands meest gevreesde bende. Die laat je niet zomaar ergens op café liggen. Ofzo. Je zou kunnen veronderstellen dat iemand die een dergelijke fout maakte gewoon buitengesmeten werd. Zijn wél correct werkende collega's moeten daar ook erg boos om geweest zijn? Ze zetten mekaar uit de wind, maar sommigen moeten toch hun gedacht hebben over de stommelings die die prints kwijtraakte.

Er raakten zoveel dingen zoek. Een aantal flikken -  wellicht steeds dezelfden - hadden daarmee te maken. Dat moet de anderen dan toch opgevallen zijn? Misschien ligt de waarheid of de sleutel daar naartoe eerder in hun eigen burelen dan 7 meter diep in een bos?

29

(270 replies, posted in 1985)

Ik denk dat die lui gewoon erge ruzie gekregen hebben. Over David Van De Steen bijvoorbeeld. Misschien was iemand het beu? Seriekillers kunnen niet stoppen. Maar die paljassen moesten wel stoppen toen er ene niet meer meedeed. Je moet mederekenen dat ze Sharon in Temse terug in haar bedje staken. Ondersteboven weliswaar. Maar ze deden dat wel.

30

(278 replies, posted in 1982)

Als je weet wie in Maubeuge de gendarmerie opgebeld heeft? Om ze in een hinderlaag te lokken. IEMAND heeft dat telefoontje gedaan. Ik zou heel erg graag meer over dat telefoontje willen weten.