1

(69 replies, posted in Algemeen)

Merci, zal er zijn.

2

(69 replies, posted in Algemeen)

Is er dit jaar een herdenkingsbijeenkost gepland? Zo ja hoe laat? Bij de begraafplaats en ook bij het monument bij de Delhaize? Als ik het goed begrepen heb is dit de laatste keer dat je de Delhaize in de "orginele" staat kan bezoeken, want binnenkort gaat de hele winkel verbouwd worden.

Heeft iemand deze "docu" al gezien? Zitten toch een paar bijzondere feiten in. Zeker de moeite om te kijken.

» YouTube

4

(271 replies, posted in Algemeen)

Laten we de druk wat opvoeren, kan geen kwaad in dit dossier. Meer mensen meer macht. Samen sta je sterker, de slachtoffers verdienen het. De waarheid moet boven komen!

5

(69 replies, posted in Algemeen)

Niet vergeten, morgen is de herdenking.

6

(167 replies, posted in Organisaties)

Mee eens Kenza. Vermassen heeft de boel weer opgeschud, en nu durven meer getuigen te spreken. Dit is een goede zaak, hopelijk blijft het in beweging.

7

(753 replies, posted in 1985)

the end wrote:

Getuige Mark over de overval in Overijse

Had altijd begrepen dat de jonge op de fiets als gijzelaar/schild diende, maar volgens deze getuigenis is het verhaal anders. Luc Bennekens werd als schild de winkel in gesleurd, de jonge knul zag dit gebeuren, verstijfde, stond in de weg van de gangsters, en werd als eerste neergeschoten.

8

(179 replies, posted in Robotfoto's)

» aalst.courant.nu

Enige wat ik kon vinden is uit het stadsarchief van Aalst. Lees even het stuk je over de heropening van de Moorselbaan onderaan de pagina. Bron: De Voorpost van 29 september 1989 pag. 2. Het lijkt er op dat het pand nog bestond in 1989 ...

9

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Flaporen en bril zijn perfekt (bijna). Doodse blik kan goed kloppen. Brede voorhoofd, en iets spitse neus, komen goed overeen. Ik zou zeggen dat deze beter matcht dan de Reus ...

10

(31 replies, posted in Gladio)

Uit het boek: INTERDOC, een geheim netwerk in de koude oorlog:

Armfelts secretaris, Hans Cornelder, deed onderzoek naar de groep Amerikaanse Vietnam-deserteurs in Amsterdan en andere Europese steden. Met de Amerikaanse jounalist William J. Gill zette Armfelt een media-operatie op, News Perspective International. Van den Heuvel (hoofd Interdoc), die in 1996 over Armfelt werd geïnterviewd, gaf toe dat de Zweed actief bezig was geweest om "cellen" op te zetten om een sterk anticommunistisch front te vormen, waarschijnlijk in het verlengde van zijn WACL-activiteiten.

En verder:

Vanaf 1973 organiseerde hij ook activiteiten tegen de Zweedse minister-president Olaf Palme, die hij ervan beschuldigde een Sovjetagent te zijn die een Cubaans internationaal terroristisch netwerk steunde.

In 1985 keerde hij terug naar Canada, maar zijn band met Van Den Heuvel bleef in stand tot de gezamenlijke viering van hun tachtigste verjaardag in 1998 in Den Haag.

Opmerking: Armfelt was in 1968 in Knokke komen wonen mbv Van Den Heuvel. Dus heeft deze beste man 17 jaar ongestoord zijn gang kunnen gaan, want er is bitter weinig bekend van zijn doen en laten.