Niets over de Bende van Nijvel, maar wel info over Carl Armfelt. Alleen als je interesse hebt over anti-communisme en al haar duistere praktijken is dit boek een aanrader, want het is zeer uitgebreid en met bronvermelding.

Het stuk over Carl Armfelt dat onder topic Het verhaal van Insider staat gepost door Maarten1985 kan ik in het boek niet terug vinden.

12

(1,135 replies, posted in 1983)

Door dim geschreven op » Forum

Na 2 uur geschuild te hebben zouden ze volgens "Wolf" tot aan huisnummer 421 op de Chaussée d'Alsemberg in Braine-l'Alleud gereden zijn om er het wiel met de lekke band te vervangen in een garagebox van P.F. (van pizzeria Da Pietro). Deze laatste zou in paniek geschoten zijn en geëist hebben dat ze vertrokken, waarop ze de wagen zouden geduwd hebben tot aan huisnummer 404, dichtbij de Delhaize en garage Jadot.

Dus is het nu een garage-bedrijf of garage-box?

13

(29 replies, posted in Andere Personen)

Een member op tueriesdubrabant vraagt zich af of er een mogelijk verband is tussen Jaques Culot (eigenaar van de Audi 100 die beschoten werd in Genval en naderhand gestolen bij de garage) en Rodolphe Culot.

Hoop dat Insider zijn boek ook publiceerd. smile Maar eerst Bouten nog herlezen...

Het boek ligt vanaf vanmiddag in de winkels van De Standaard boekhandel.

16

(12 replies, posted in Westland New Post)

Maurice Lammers heeft nog met Guy Bouten gesproken (samen met Eric), zie eerste boek van Bouten. Hij was toen nog niet overleden, want het was een recent interview. Het zou kunnen dat hij inmiddels wel is overleden...

17

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Bende Haemers wilde ook topman Heineken ontvoeren » Nieuws

18

(16 replies, posted in Plaatsen)

Londerzeel was ook de woonplaats van Frans Reyniers.

19

(2 replies, posted in Documentatie)

Heeft iemand dit rapport wel gelezen? Staan verhoren in met Beaurir, Albert Raes, Militis. Ook komt de Target 121 (Leopoldsburg) ter sprake i.v.m. Weykamp en Paul. Midden tijdens dit parlementaire onderzoek vlucht Latinus naar Chili m.b.v. extreem-rechtse (be)vrienden. Latinus komt dan ook niet voor in dit rapport, hij is onder de radar gebleven en maakt later zijn come-back

20

(12 replies, posted in Westland New Post)

Is dit dezelfde Nicole Schollaerts, de vrouw van Marc Vanden Eynde? Zij was ook agente van Staatsveiligheid.

Bron: Guy Bouten - De Bende Van Nijvel pagina 97

In dat geval was WNP dus met meerdere personen geïnfiltreerd door de Staatsveiligheid. Marc Vanden Eynde vertrok na de moord op zijn vader naar Zuid-Afrika, ergens begin 1983 (?). De rol van Smets is dan nog niet ontmaskerd, dat wordt pas in augustus 1983 in gang gezet met de arrestatie van Marcel Barbier.