1

(124 replies, posted in Wagens)

Wat me opvalt bij foto's uitgebrande Golf:

  • standaard VW Golf-velgen (en dus geen goudkleurige speciaalvelgen meer die oorspronkelijk op wagen gemonteerd waren);

  • De cibe-verstralers stonden er wel nog op wanneer wagen in brand werd gestoken

2

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Op 11 december is er dus een bijeenkomst in Charleroi voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel. Daar krijgen zij een stand van zaken van het onderzoek.

Het is in Brussel dat de vergadering zal plaatsvinden.

3

(216 replies, posted in Robotfoto's)

CleverTrevor wrote:

De stelling in De Standaard van zaterdag dat de robotfoto vrij kort na Overijse is gemaakt, klopt dus vrijwel zeker niet. In 1985  waren er heel andere robotfoto's, maar niet van de daders, want die waren gemaskerd. De getuige die in 1998 de bron was van nr 19 beweert echter de daders te hebben zien uitstappen en toen waren ze schijnbaar niet vermomd.

Dat laatste klopt niet. Het was op het einde van de overval. Ze hebben 2x de daders of één dader gezien. In het begin bij gijzelneming van Bennekens en op het einde van de overval. Bij de 2de ontmoeting heeft Theo K. de reus van dichtbij gezien. Waarom heeft ie toen onmiddellijk niet een beschrijving van zijn gezicht gegeven. Op radio 1 vertelde Theo K. dat de eerste tekening niet klopte van de tekenaar na hypnose. Na aanpassing was Theo K. wel tevreden. Nr 19 is dus eigenlijk versie 2 van de hypnose. Zijn vriend Mark die enkel reus bij eerste ontmoeting zag (gijzelneming), is niet overtuigd van Chris Bonkoffsky. Hij herkende in de blik van de reus een jeugdvriend die later bij groep Diane was.

4

(216 replies, posted in Robotfoto's)

Ben ik de enigste op het forum die vragen stelt ivm robotfoto 19? Verschillende getuigen hebben andere beschrijvingen geven van de daders. Slechts één iemand heeft onder hypnose en onder rijkswachtbegeleiding de robotfoto van nr 19 laten maken. Hoe kun je iemand zijn gezicht zien als hij een masker draagt? Of wisselde die dader zijn vermomming vooraleer hij in z'n wagen stapte... lijkt me niet handig. Of was nr 19 de vierde dader die nooit in winkel is geweest/gezien?

Een reconstructie was op zijn plaats geweest in Overijse. De vriend van Bennekens heeft alvast een andere mening over Chris Bonkoffsky en de mogelijkheid dat hij de reus was die avond in Overijse.

Allemaal heel vreemd.

5

(216 replies, posted in Robotfoto's)

Merovinger wrote:

Nergens wordt er melding gemaakt van een dader met een bril, hoed en sjaal. Gaat het om dader 2? Maar dan was hij blijkbaar niet de grootste van de daders? Hoe is de robotfoto 19 dan tot stand gekomen? Heeft die getuige de reus ongemaskerd gezien net vóór of net ná de overval.

De beschrijving van deze getuige leidde tot robotfoto 19:

De befaamde robotfoto 19 waarop familie en oud-collega’s rijkswachter Christiaan B. herkennen als de Reus, kwam tot stand door de beschrijving van Theo K. (64) uit Overijse.

Theo K. was op 27 september 1985 met zijn vrienden Marc, Luc en Rudy verkiezingsaffiches aan het plakken, aan de parking van de Delhaize in Overijse (zie hierboven) toen de Bende van Nijvel er toesloeg. Terwijl Luc Bennekens als levend schild werd meegenomen in de winkel, vluchtten Theo, Rudy en Marc weg achter de carwash die aan de parking grenst. ‘Ik ben van daaruit naar de overkant gelopen, naar slagerij Dits om de hulpdiensten te verwittigen. Toen ik terugkwam, heb ik die lange goed gezien, die ze nu de Reus noemen.’

Lees hier het hele artikel » Nieuws

6

(1,167 replies, posted in Andere Personen)

Wim wrote:

Ik lees zonet op de website van HLN dat reeds in 1999 Boskoffsky reeds werd doorgegeven door enkele mensen die in hem (na vrijgave van de nieuwe reeks robotfoto's) de reus zagen; Zowel op basis van fysieke kenmerken, alsook op basis van zijn levenswandel. Zeer vreemd dat spoor toen niet (naar behoren) werd onderzocht. De speurders (wie waren dat toen?) laten weten, dat toen er niet voldoende aanwijzingen zullen geweest zijn om Boskoffsky als verdachte te beschouwen.

Ik las zonet dat David het afgelopen jaar het gevoel had dat zijn tip ivm Bonkoffsky door speurders met rijkswachtverleden in cel Waals-Brabant niet echt serieus werd genomen. Pas door uitspraak Vermassen, ging men deze week op onderzoek uit in het Aalterse. Als dat klopt...

Bedenking, stel dat Bonkoffsky effectief één van de reuzen was, dan is hij er toch ook niet rijk van geworden. Niemand spreekt over het rijkemansleventje van Bonkoffsky. Integendeel, hij was aan lager wal geraakt.

Wat ik hiermee wil opwerpen, de daders waren naast zieke geesten ook types die hun misdaden niet uit winstbejag maar uit een soort (verkeerd) ideaal uitvoerden. Terreur zaaien was dus de opdracht. Eindoel? Destabilisatie van de staat om nadien een sterkere politiestaat te laten ontstaan?

7

(1,167 replies, posted in Andere Personen)

Inderdaad. En dan hebben we Amory nog. Christian Amory was lid van Diane tot 1977. Hij komt toch meermaals voor in het dossier. Allemaal toeval?

8

(1,167 replies, posted in Andere Personen)

Is Andre Cammerman (ex-Diane) ook niet gespot net voor aanslag Aalst?

9

(1,167 replies, posted in Andere Personen)

Voor wat het waard is... Postuur, snor en brilmontuur stemmen overeen met nummer 19.

10

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

Als je met een riot gun schiet, wordt het slaghoedje van je patroon ingeslagen door een slagpin. Als je dan diezelfde riot gun herlaadt, wordt de lege huls uit de kamer geslingerd en het nieuwe patroon verdwijnt in de kamer vanuit de herlaadbuis/magazijn. Er gebeurt dus een manipulatie van de huls in beide gevallen. Ik heb vernomen dat bij Winchester door deze handeling(en) te stellen, een bepaalde beschadiging optreedt die typisch is voor dit merk.