21

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ben wrote:

Bijvoorbeeld door te weigeren de namen van de agenten te noemen zodat de politie niet kan onderzoeken of de mannen in kwestie iets te maken hebben met het onderzoek?

Men kan het ook omdraaien. Als Raes de namen zou geven kon hij onmogelijk die informatie opvolgen met de nadruk dat de bezitters de namenlijst moeten geheim houden. Deze lijst zou altijd bekent geraken voorbij de grenzen van de mensen die hierover bevoegd waren. Kijk maar naar de archieven van de STASI hoe zij hun eigen bevolking bespioneerde.

22

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Als men zijn moord heeft willen verdoezelen, dan hebben ze toch slecht opgekuist. Blijkbaar hebben de speurders in de woning een hoop diskettes in beslag genomen » Daders

23

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het betreft waarschijnlijk dat de boom reeds inwendige oudere schade had en onder spanning stond. Bekijk even de tweede foto » mantingerveld.wordpress.com/ Dit kan inderdaad een knal geven, idem trouwens bij vorst- en lentescheuren.

24

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Natuurlijk gaat Raes ontkennen dat hij hierover meer weet en dat er ooit een onderzoek naar geweest is. Stel dat er tussen de opdrachtgevers en politieke kringen verbanden zijn, en dat het Bende van Nijvel-verhaal ooit uitkomt: "plausible deniability" zal dan de beste verdediging zijn.

25

(28 replies, posted in Vragen)

Langs de andere kant, kunnen we ook niet uitsluiten dat de opdrachtgevers zich in het Franse milieu bevinden.

26

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

De antwoorden van Raes waren vooral bedoelt als diplomatisch nietszeggend en dat hij na 24 jaar de namen van de agenten niet vrij geeft, lijkt mij nogal logisch en bewonderenswaardig.

27

(85 replies, posted in Bibliografie)

De documentaire is te bekijken op YouTube, maar het is wel ingesproken in het Pools. Op de site van de producer vind je ook een trailer (klik op de afbeelding) » www.gaea.it

28

(28 replies, posted in Plaatsen)

Bij gelegenheid moet je maar eens het laatste boek van Ludo De Witte lezen » www.vanhalewyck.be

29

(65 replies, posted in Organisaties)

Zou er een verschil zijn tussen "Vlaamse Militanten Organisatie" en "Vlaamse Militanten Orde"?

30

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Inlichtingendiensten reageren nooit op aantijgingen, wat hun natuurlijk een favoriet doelwit maakt voor aantijgingen.