321

(493 replies, posted in Algemeen)

Het gaat enkel over een juridische verjaring tot vervolging. De overheid kan het initiatief nemen om bv het SOMA de opdracht te geven het dossier uit te spitten en al naargelang hun bevindingen en conclusies kan er alsnog een strafrechtelijke procedure gevoerd worden indien zij kunnen aantonen dat de feiten van de Bende van Nijvel in het Belgisch strafrecht kunnen verbonden worden tot de beschreven wetsartikelen van misdaden zonder verjaring.

322

(56 replies, posted in Prullenbak)

Het is niet omdat er onder de slachtoffers brave burgers waren, dat hierdoor de samenleving het initiële doelwit was, noch voor een verrechtsing van die samenleving. Hiervoor waren de risico's veel te groot en het toenmalige politieke klimaat was relatief als vreedzaam te beschouwen. Dit zijn natuurlijk theorieën die zich gevormd hebben na de feiten. Omwille van het geklungel bij de politionele diensten, justitie en ga zo maar door.

Een bijkomende factor is het feit dat er tijdens de misdaden van de Bende van Nijvel geen enkele dader is gepakt, dood of levend. Dus heeft men ook geen direct spoor/bewijs vanuit de dader naar de opdrachtgever, en verder naar het motief. Hierdoor krijg je dus een heleboel complottheorieën al naargelang welke INDIRECTE feiten/bewijzen je naar voor schuift. Dus stel uzelf de vraag: wat zouden de daders doen/zeggen moesten zij op heterdaad levend gearresteerd zijn geweest?

323

(40 replies, posted in Andere)

the end wrote:

Werner, ok dat zal wel smile, voor mij blijven er nog een paar opties uit welke hoek zoiets kan komen, doch had ik er wat meer over willen weten.

De opdrachtgever is mij niet bekent, enkel de persoon aan wie het voorstel werd gemaakt en die trouwens ook geweigerd heeft.

324

(40 replies, posted in Andere)

the end wrote:

Dank je voor de link. Maar weet er iemand hier iets meer over: Alex zou SDRA-connecties hebben en achter een plan zitten om Leon Degrelle te ontvoeren uit Spanje.

Er zou inderdaad een plan bestaan hebben om Degrelle te ontvoeren en naar België over te brengen. De toenmalige BE overheid was niet de initiatiefnemer van die operatie.

325

(7 replies, posted in Hypotheses)

Het Internationaal Strafhof (ICC) werd opgericht door het Statuut van Rome (2002). Dit verdrag vermeld duidelijk dat de bevoegdheid van het ICC niet met terugwerkende kracht gaat vóór de datum van de ondertekening. Dus voor de gebeurtenissen voor 2002, heeft het ICC geen bevoegdheid.

De Bende van Nijvel is helemaal geen staatsbende. De staat is in haar definitie een verzameling van wetten en verdragen voor en door de burgers van dit land. Dit betekent dat in correlatie tot de Bende van Nijvel er altijd een link zal zijn naar de staat maar dit is geen bevestiging naar de oorzaak.