41

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Eric Donkaew wrote:

Ook al zou Tinck niets met de Bende van Nijvel te maken hebben, hij blijft een ongelofelijke sukkel die het verdient om hinderlijk gevolgd te blijven worden.

Misschien moeten we maar de rechtstaat gewoon weggooien. Het punt blijft dat men geen directe bewijzen had voor zijn aanhouding, en nu nog steeds niet. Men had waarschijnlijk gehoopt dat Tinck zou kraken tijdens zijn aanhouding. Niet dus, maar ze hebben wel leuke persconferenties kunnen geven. Bijna 100 pagina's met spinsels en na zijn vrijlating gaat het gewoon door. roll

42

(116 replies, posted in Gladio)

Apache gaat een serie publiceren rond Bommeleeër en de Luxemburgse inlichtingendienst » www.apache.be

43

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wel merkwaardig dat door deze getuige, de verschijning van Tinck voor de Raadkamer met een dag werd uitgesteld. Zegt dit iets, dat de bewijzen/dossier tegen Tinck toch maar dunnekes is?

44

(16 replies, posted in Bewijsstukken)

Dag Geronimo, met oefengranaten bedoel ik eigenlijk de modellen INERT en PRAC. Het PRAC model geeft een lichte knal (ontsteker) terwijl het INERT model geen lichte lading bevat. Vaak word voor een INERT model een PRAC ontsteker gebruikt die reeds was geëxplodeerd. PRAC ontstekers hebben inderdaad een blauwe lepel. Ik dacht dat de Britten wel een met blauwe  rubberlaag omklede PRAC granaat hadden.

Op de foto in deze post lijkt de ontsteker wel nagemaakt, terwijl de Bende van Nijvel-foto een ontsteker vertoont die wat opengespleten lijkt. Wat het ook zij, de originele ontsteker HE is een stuk langer en dan is er nog de vraag hoe men het explosief materiaal uit de granaat krijgt.

45

(16 replies, posted in Bewijsstukken)

De foto betreft wel degelijk een oefengranaat model F1, periode WO1 » www.delcampe.net

46

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

fipilip wrote:

Ik kan me evenmin inbeelden dat ze Jean Marie Tinck maar één vraag hebben gesteld. Ben je lid van de Bende van Nijvel? Het enige wat we momenteel zeker weten is dat zijn antwoord op die vraag niet als een leugen geregistreerd werd. Maar ze moeten hem enkele tientallen vragen gesteld hebben en daarover lost de procureur niets. Is dat goed nieuws of slecht?

Was Tinck niet zelf vragende partij om een leugendetector proef af te leggen? Ik kan mij moeilijk inbeelden dat men dan eisen kan stellen rond welke vragen mogen gesteld worden, noch dat hij vooraf van de vragen moet op de hoogte gesteld worden. Trouwens, is zijn advocaat hierbij aanwezig en mag die bij bepaalde vragen interveniëren?

47

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Op 18 juni communiceerde de speurders dat Tinck een element had toegegeven:

Eén bepaald element is voor ons heel belangrijk, maar het is nu nog te gevoelig om daar al iets over te zeggen", zegt Christian De Valkeneer, de procureur-generaal van Luik.

Vandaag communiceert men dat de speurders ook "meerdere vertrouwelijke pistes" volgt. Dan stel ik mij de vraag of beide verband hebben met Tinck en deze deel uitmaakte van de proef met de leugendetector.

48

(93 replies, posted in Andere Personen)

ESR/GVP heeft nooit ABL miliciens gerekruteerd. Wat het overige ik hier lees, kan ik alleen maar vaststellen dat de auteurs nooit hun vragen gesteld hebben in Plaine Sapin.

49

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Gelukkig kan men in dit land geen verdachten arresteren omwille van een scenario dat speurders kunnen bedenken. Het onderzoek (link leggen) naar Gladio-achtige structuren is er gekomen na de bekendmaking dat er een Belgische Gladio tak bestond (eind 1990) en dit na de Italiaanse bekentenis. Voorheen werden extreemrechtse milities als halve zotten verklaart die nog te lomp zijn om hun veters te knopen.

Behoudens enkele geesten werd daar niet veel aandacht aan besteed. Pas later is men wat verontrust geworden over het georganiseerd structureel extreemrechts, wat zeer moeilijk te bevatten is. Dat men voor 1990 de Belgische Gladio nooit heeft in kaart kunnen brengen duidt alleen maar op het feit hou weinig men vertrouwt was/is met de materie. Zelfs vandaag is er zeer weinig informatie te vinden over andere constructies uit het verleden.

50

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Alleen dat Tinck daarover niets heeft verteld aan den toog van het café. Dat men van Tinck nog niets had gehoord (behalve 97) wijst in de richting dat de speurders onderzoek deden naar de Bende van Nijvel en niet Gladio-achtige structuren.