51

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Het lijkt mij totaal ondenkbaar dat hij onder dergelijke omstandigheden zou gerekruteerd geweest zijn voor de Belgische tak van Gladio. De Belgische tak van Gladio opereerde namelijk clandestien in België. Hiervoor rekruteerde men kandidaten die niet teveel aandacht konden aantrekken en aangezien men voldoende kandidaten kon vinden, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat men een persoon die een moord had gepleegd, nodig had.

Maar soms moet men het ook eens omdraaien. Dat men Tinck als een geloofwaardige verdachte behandelt, wijst misschien niet "direct" in de richting dat hij dat is, maar dat de speurders op iets gestoten zijn wat niet bekend is en verborgen moet blijven. Wat op zich dan nog niet betekent dat dit "iets" betrokken is bij de Bende van Nijvel.

52

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ik vind het maar een eigenaardig gegeven. Hij zou dus een officier vermoordt hebben en komt daar dan nog mee weg ook. Had die officier dan geen familie, vrienden, collega's? Dan kreeg hij die opleiding. Hoe zit dat dan met die instructeurs? Hoe zijn zij hierin betrokken geraakt? Dat is ook weer zo'n kip of ei verhaal. Het detail dat hij vermeld zou betrekking op de vesten kunnen hebben, maar meer zie ik er ook niet in. Afwachten dus.

53

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Even opgezocht, en inderdaad het Frans leger beschikte over wollen jassen met zowel zilver- als goudkleurige knopen zonder embleem » histoire-collection.com (helemaal onderaan de pagina)

54

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Merovinger, vermoedelijk is het een Franse patch » www.etsy.com

Merkwaardig dat de knopen geen embleem vertonen indien de jas een uniform is.

55

(28 replies, posted in Plaatsen)

Om de relaties tussen Zaïre en Israël te begrijpen, kan je hier beginnen » csis.org

56

(23 replies, posted in Politiek & Business)

Adelin van Ypersele de Strihou is eigenlijk de oom van de gewezen kabinetchef.

57

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

En wat betekent dat?

58

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

geronimo wrote:

Dacht dat hij bij de marine zat. België heeft geen schepen die hoog genoeg zijn om er met een parachute vanaf te springen. In België springen enkel de pacos en Special Forces.

Vergeet de killers van de para junior stage niet, he. wink

59

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Heeft men voor een DNA identificatie uit haar niet specifiek de haarwortel nodig? En hoeveel haarwortels heeft men nodig? Als ik mij niet vergis was het DNA op de vest afkomstig van bloed.

60

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Even het artikel van René De Witte gelezen en hieruit zijn enkele bemerkingen te maken. Volgens een bestuurslid van de zeilclub hadden ze sinds een jaar contact verloren met Tinck. Dus ergens na heel die heisa rond het Delta onderzoek. Tinck had in '97 reeds een DNA staal afgestaan maar dit kwam toen niet voor op de bewijsstukken. Voor zover we weten beschikken de onderzoekers vandaag over DNA sporen terug gevonden op sigarettenpeuken, een stuk verband en een kogelvrije vest.

Men beschikt dus enkel over getuigen die Tinck aanduiden voor bepaalde feiten en getuigen waaraan Tinck bepaalde verklaringen had afgelegd al dan niet in beschonken toestand. Op het moment weten we niet wat er in het dossier zit en lijkt de bewijslast tegen Tinck enkel een indirect patroon te vertonen. Coveliers trekt hieruit een juiste conclusie met het vermoeden dat Tinck waarschijnlijk geen hoofdrolspeler is, maar dat zijn aanhouding en media commotie  wel iets in beweging kan zetten.