61

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Floris, er is een wereld van verschil hoe het defensieapparaat van de VS en België in elkaar zit, en dan zwijg ik nog over de verschillen hoe zij operaties uitvoeren. Je haalt daar wel een degelijk punt aan wat de VS betreft, maar zet daar tegenover dat er onder die veteranen 22 zelfmoorden per dag plaatsvinden. Bij gelegenheid maar eens "On Killing" lezen. Eerste druk kun je downloaden van het net.

Als er een verband zou zijn naar een militair klimaat, dan gok ik eerder naar een extreem-rechtse achtergrond omdat je daar de combinatie vind van militarisme en een politieke ideologie.

62

(52 replies, posted in Wagens)

De Santana van de Bende van Nijvel » www.apache.be

63

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Floris wrote:

Werner, waarom geef je zo specifiek aan dat dit onzin is?

Simpel, België heeft meer dan 16.000 erkende (oud) militairen die ooit deelgenomen hebben aan ten minste één opdracht. Hieruit kunnen we afleiden dat als sommige betrokken zouden zijn bij extreem geweld, dat zij eerder de uitzondering op de regel bevestigen.

Trouwens, in de groep van mensen die hier terecht komen via een asielaanvraag, zitten ook mensen die al heel wat extreem geweld hebben meegemaakt en via het geweld dat door individuen uit die groep word gepleegd kunnen we hetzelfde concluderen.

64

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

johan666 wrote:

Dat Rare extreme geweld zie je vaak bij mensen die in oorlogsgebieden hebben gezeten. Als ze terugkomen zijn ze volledig van god los en de weg kwijt.

Onzin!

65

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

johan666 wrote:

Die dialoog zullen ze nooit via internet of telefoon voeren, dat is een oude politietruc en daar trappen ze vast niet in. De terreurbende RaRa wisten dit in de jaren 80 en 90 al, die besproken alle plannen al fietsend of op een roeibootje.

Sommige criminelen kunnen het echt niet laten » www.policymic.com

66

(32 replies, posted in Mededelingen)

Knap werk, Ben! Proficiat! Hopelijk komt er een tijd dat je het niet meer hoeft te doen.

67

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat hoeft niet echt. Indien men een bepaald netwerk van mogelijke daders op het spoor is, zullen zij hierover communiceren. Indien Tinck er niets mee te maken heeft, zullen zij plat van het lachen liggen over het werk van de speurders. Indien Tinck wel betrokken is, zal er een andere dialoog ontstaan. Dus ook indien men geen naam weet, gaan zij zelf contact leggen met hun vroegere kompanen om te weten wie gearresteerd werd.

Om een voorbeeld te geven, jaren geleden is er eens een top crimineel ontsnapt uit de gevangenis. Men had hem tamelijk snel opgespoord, maar alvorens over te gaan tot arrestatie heeft men gedurende 2 weken die crimineel constant onder observatie gehouden om zijn netwerk in kaart te kunnen brengen.

Als ik mij niet vergis heeft er een gelijkaardige operatie plaatsgevonden rond Dutroux. Operatie Othello dacht ik.

68

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Of juist het tegenovergestelde. Stel dat men een zeker netwerk van mogelijke daders in kaart heeft gebracht. Die zijn waarschijnlijk niet constant aan het communiceren over de Bende van Nijvel. Een arrestatie kan die dialoog wel versnellen. Net zoals we hier nu zien op het forum.

69

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Er zijn op het moment geen aanwijzingen dat de moord op José Vanden Eynde gelinkt kan worden aan Tinck. Touwknopen gaan daar niets aan veranderen en bieden geen meerwaarde, tenzij de mogelijkheid dat Tinck enkele gebruikelijke knopen uit de zeevaart en zeilen kent.

70

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Maak geen slapende honden wakker, Floris. smile