1

(69 replies, posted in Onderzoekspistes)

Insp. Witse wrote:

Uit telexen die werden teruggevonden blijkt dat zowel Pourtois als NII op het kruispunt zaten van een internationale trafiek waarbij tussen Kintex en de falangistische milities wapens tegen drugs worden geruild.

Dit is een deeltje van het kruispunt, de pauze (die er in feite niet is) heeft te maken met het opkuisen van die kruispunten. De pauze gaat samen met angst bij bepaalde personen zoals Lekeu en Latinus, eind 83 is een inzittende van een Golf gewond aan zijn been, in september worden de kogelvrije vesten gestolen waar ervan één bij Lekeu tercht zou gekomen zijn. 

De redenen is op het niveau van Robert Gray te vinden midden 83 is er iemand met veel macht die zich geroepen voelt om in te grijpen, daarmee dat Lekeu een bocht van 180 graden neemt.

2

(69 replies, posted in Onderzoekspistes)

Nutribel

3

(486 replies, posted in 1982)

Insp. Witse wrote:

De vraag die gesteld moet worden is wat de link tussen mendez en kintex/nutribel was. Het is opvallend dat Dekaise enkel ontwikkelingen voor FN wapens naar voor bracht. Wou Mendez de plannen laten stelen (aktentas) onder mom van wapens, om zelf deze geluidsdemper te laten ontwikkelen of deze door te verkopen?

De vraag die je het best kan stellen is waarom Robert Gray bij Dekaize terecht kwam. De link naar Mendez is belangrijk vanuit dit perspectief. Het niveau waarop FN en R. Gray actief waren is veel hoger dan dit van Dekaize. Wat zegt Finne over FN, welke bijverdienste had de voorganger van Mendez bij FN? Dekaize was verdachte of betrokken in een zaak die daarmee in relatie staat. als enkel het bende dossier bekeken wordt zonder het Mendez dossier valt dit zo niet op.

Waarom zo'n een opvallende nutteloze wapendeal bij Dekaize? Het is trouwens heel opmerkelijk dat nu al 37 jaar ongeveer na de feiten het cruciale niemand opvalt, en dit terwijl er documenten bij de militaire en staats veiligheid zijn. Baugniet Finne Lekeu en Mendez hadden daar kennis van.

4

(614 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B wrote:

Hij schrijft ook dat de CWB niets met zijn info doet. Waar wacht men ginder in Charleroi eigenlijk nog op?

De redenen staat beschreven in bovenstaande post. Erbij er is over WNP en de bende een heleboel info die gewoon niet klopt.

5

(614 replies, posted in Westland New Post)

Libert weet niet wat hem overkomen is. Hij praat veel maar weet erg weinig!

Ben wrote:

Hij was niet echt een man die zijn woorden wikt en weegt. Extreem-rechts was een "verzameling psychopaten en schizofrenen", het leger "een infernaal bordeel", en de druïde en aanhanger van Germaanse riten, taxichauffeur Herman Wachtelaer, in wiens domein de Cel Waals Brabant in de zomer van 2012 graafwerken deed, "dat debiele onderwerp".

Na urenlange gesprekken werd ik niet veel wijzer over de dubbele moord [in de Herderliedstraat]. Het probleem was niet dat Libert van alles verzon. Als hij niet wilde antwoorden, kreeg hij een kleur en zei hij: "No comment". Het probleem was dat hij niet veel wist van wat er achter de schermen van de WNP gebeurd was. Hij vertelde verhalen en als ik vroeg of hij er zelf bij was geweest of het van horen zeggen had, begon zijn antwoord altijd met: "Non, mais Latinus m'a dit que ...". Ik noemde hem Latinusmadike.

Hij lag in de knoop met zijn oude loyaliteiten. "Als je trouw ben aan een dienst, kun je niet ook trouw zijn aan andere kippen en hun kippenhokken", zei hij op het assisenproces. Maar wie was die dienst en wie waren de kippen? Libert was begin 1987 nog altijd in de weer voor niet nader genoemde figuren die de WNP op pad hadden gestuurd, hij toonde me een nieuwe uitgebreide fiche die hij had gemaakt over de door de WNP belaagde wapenhandelaar Herman Geschier, maar hij vertelde niet voor wie hij dat deed. Hij voelde zich belazerd, maar kon niet bepalen door wie, of wilde het niet zeggen.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Hij is gebruikt geweest dit is een feit, hij heeft een groot gedacht van zichzelf voor iemand die niet weet wat in zijn organisatie afspeelde.

6

(48 replies, posted in Robotfoto's)

De schutter met de RG2 bij de Colruyt in Nijvel wordt beschreven met een bruin-rode ‘Collier du barbe’ (kettingbaard). Dit komt uit de verklaring van de aldaar neergeschoten Rijkswachter Lacroix. Andere genoemde elementen zijn leren hoed, ¾ jas, grote gestalte, 1m80 lang.

Die leren hoed, is dit dan een cowboy hoed? Ook nog dat sommige daders cowboy botten droegen. In de Saab is ook het groene hoedje gevonden met blond haar in. Een dader/persoon wordt zo omschreven robotfoto G5 die goed op de nr 8 gelijkt en overeen komt met de beschrijving van de persoon die info vroeg ivm de snijbranders.

7

(48 replies, posted in Robotfoto's)

Dit gaat oer de daders aan de rechterzijde van de weg waar de Saab stond, daar waren 2 schutters, één had een beetje een kalend voorhoofd

8

(486 replies, posted in 1982)

Insp. Witse wrote:

Weet jij hier iets meer over the End? Wat is volgens jou de reden van Dekise, en vooral de link met Mendez waar je steeds over spreekt? Of is het luidop denken?

Nee het is niet luidop denken. De linken met Mendez daar heb ik al veel over gepost. Aanvullend zijn de tips van Verdeyen ook belangrijk. Hou rekening in het verhaal van die grote bestelling dat er maar een kleine 1000 dollar betaald is, iets tussen de 20 a 40 duizend frank, amper een miniem percentage van de som. en dit voor mannen die veel geld hadden. Hij verbleef een maand in een duur hotel in Brussel.

9

(93 replies, posted in Gladio)

imazibraine wrote:

en toen wist men minder dan nu ...

De stand in 2019;

Vijf Luxemburgse oud-rijkswachters en drie agenten van de Staatsveiligheid zijn in het Groothertogdom in beschuldiging gesteld in het al 35 jaar aanslepende onderzoek naar de zogenaamde Bommeleeër. Deze groep, vergeleken met de Bende van Nijvel, pleegde tussen mei 1984 en maart 1986 tien bomaanslagen op strategische plekken in Luxemburg.

Een aanslag, op de luchthaven Findel, gebeurde tegelijk met de laatste Bende-aanslag op de Delhaize in Aalst op 9 november 1985. Net als het Belgische Bende-onderzoek leek dat naar de Bommeleeër jarenlang uitzichtloos. Nu maakt het parket in het Groothertogdom zich sterk dat het genoeg bewijsmateriaal in handen heeft tegen negen voormalige hoge wetsdienaren.

Zoek de gelijkenissen met Belgie, ook in Belgie werden laatst rijkswachters verdacht en aangehouden! Niet de juiste dat wel. wat zei A Pint over de aanslag in Aalst?

10

(93 replies, posted in Gladio)

imazibraine wrote:

De Belgische onderzoeksjournalist Michel Petit legde in 2013 al een verband tussen de overval op de kazerne in Vielsalm en de 'Bommeleeër' :

https://www.lavenir.net/cnt/dmf20130525_00314938

(Spijtig genoeg achter een betaalmuur).

Toen had Jean-Marc Rouillan (AD) nog niet bekend dat hij aan Vielsalm deelgenomen had..

Een verband?

Des procès-verbaux d'officiers belges interrogés après l'attaque de la caserne de Vielsalm, en mai 1984 ont été versés au dossier du «Bommeleeër» à Luxembourg. Bien sûr, les liens entre les deux affaires ne sont pas établis. On en parlait en coulisses,