1

(921 replies, posted in 1983)

Euromeat en SAC! Latinus die na Nijvel in alle staten is! Mendez, die samen met Bultot ...

2

(46 replies, posted in Journalisten)

Voor Walter De Bock kan ik niet spreken wel voor mezelf, sommige cruciale info komt maar boven na vele jaren. Info die de context bepalen, zelf moest ik wachten tot 2015 om zekerheid over dingen te hebben. Walter De Bock heeft gelijk met zijn opmerking, het niveau waarop het zich afspeelt is hoger, het is een wereld waar weinigen een beeld van kunnen vormen en trouwens een gesloten milieu.

3

(46 replies, posted in Journalisten)

P-51 wrote:

"Het verhaal van de bende van Nijvel moet helemaal herschreven worden" ... wat zou Walter De Bock hiermee bedoeld hebben ... dat vroeg Hilde Geens zich ook al af na het bestuderen van zijn archief. Zonder resultaat, jammer genoeg.

Groot gelijk heeft Walter De Bock.

4

(266 replies, posted in Slachtoffers)

Insp. Witse wrote:

Zo lang we niet weten wat zijn relatie was met Mendez & in welke vennootschap van 5 bankiers (notaboekje Acke) hij zat, zullen we nog lang zoeken.

The End (Mendez-kenner), heb jij hier meer informatie over?

Mendez belde kort na de aanslag in Overijse naar de politie in Overijse voor vragen ivm. de gebruikte wapens en een opmerking ivm. een staatsgreep.

5

(965 replies, posted in 1985)

P-51 wrote:

Misschien heb ik me niet correct uitgedrukt. Qua uitvoering/techniek (iets wat ongetwijfeld op korte termijn aangeleerd kan worden) blijf ik bij mijn standpunt. Wat het beoogde resultaat betreft, geef ik jou gelijk : het was een geplande, georchestreerde maar vooral ongekend brutale moordpartij (met bescherming van hogerhand).

Ik ben het eens met je opmerkingen, enkel het uitvoeren van wat aangeleerd is is een andere paar mauwen. Plus zeker in die tijd was kennis over technieken niet zomaar op de hoek van de straat te vinden. Zie bijvoorbeeld de vele (valse) sporen, ziet er slordig of ondoordacht uit, maar je moet maar in bezit geraken van de stukken. Plus het uitleggen of aangeleerd worden op korte tijd moet dan wel zijn van iemand die weet waar hij mee bezig is. De hogere hand zal ook wel beroep doen op iemand met ervaring of eerdere
bewezen diensten.

6

(965 replies, posted in 1985)

Djoop wrote:

Waar de meeste van jullie weinig rekening mee lijken te houden is het feit dat de gewetenloze lafheid van de daden slechts aan weinig mensen voorbehouden zijn. Dat is een bijzonder specifiek profiel.

Djoop correct wat je schrijft, Het profiel van de killer bijvoorbeeld, en het gemak en de manier waarop hij ziekelijk te werk gaat is behoorlijk uniek. Het is ook zoals P-51 schrijft het kan iedereen geleerd worden, maar het toepassen en uitvoeren zoals Aalst dat zie ik er niet veel doen.

7

(965 replies, posted in 1985)

P-51 wrote:

Geloof ik niets van ... zelfs een nitwit als PH kon deze techniek in een mum van tijd aangeleerd hebben.

Welke techniek?

P-51 wrote:

Sorry the end, maar is zit m.i. geen doordacht patroon in de brutale moordpartij die in Aalst plaatsvond.

Maakt niet uit P-51 of je het ziet of niet. Als je denkt dat ze gewoon zomaar iets willekeurig doen is dit je volste recht.

Ergens spreek (schrijf) je jezelf tegen, ik hoop dat je het beseft. Als het 100% toegedekt wordt door hogere instanties dan is het doordacht wat er gebeurt op de parking in Aalst.

8

(554 replies, posted in 1982)

Je komt heel dicht bij de bron van het probleem. Robert Gray komt niet toevallig bij Dekaise.

Insp. Witse wrote:

De geopolitieke ommekeer zorgde in Europa voor het opzetten van gigantische zelfverrijkingsoperaties, inclusief in België. Zo werden in het kader van de wapentraffieken naar Centraal Amerika, waarin de FN meedraaide, fouten gemaakt waarvan enkelen probeerden te profiteren. Dit leidt ons naar valse certificaten, smeergelden aan ondermeer Mme Simonet [dixit Verdeyen], en cover ups door de Fransen.

In bovenstaande is ook Latinus met zijn reis naar Zuid Amerika en bepaalde WNP activiteiten belangrijk, dit valt trouwens samen met het (eventueel) motief voor de moord op Mendez.

9

(965 replies, posted in 1985)

Het kan voor de getuige roekeloos over komen het schieten, Maar in het schijnbaar roekeloze zit een berekend of doordacht patroon. Het minuten wachten op de parking (zonder schoten) voor het vertrekken is toch weel heel koelbloedig.

Spectator Of Life wrote:

Tevens, en verbeter mijn zienswijze indien nodig, is een handtekening laten op het slachtoffer een uiting van een persoonlijke afrekening.

Bedoel je in relatie tot het slachtoffer(s) in Aalst? In die context neen.

10

(965 replies, posted in 1985)

ja dit is mogelijks een redenen; ook de schutter met de riotgun 1 in Aalst en Eigenbrakel telt zijn schoten, vuurt x aantal keer en in de plaats van te herladen neemt hij een ander wapen. Er zijn nog elementen rond de riotgun 1 die vragen oproepen. De zenuwachtigheid van Mendez rond  het gebruik van de wapens en zijn uitspraak over het doden van kinderen ivm een doel (waar hij tegen was) zal met de RG1 te maken hebben die mogelijks bewerkt is.