11

(63 replies, posted in Staatsveiligheid)

Wat er achter de schermen speelt staat niet in die masterproef (wat ook niet het doel ervan is), er zit daar wat smeerlapperij achter verborgen.

Iets uit mijn leven, laatst zag ik een oude vriend terug, hij zij weet je het is een wonder dat jij nog leeft, ik aja. Hij vertelde toen een vooral (mede dank zij hem leef ik nog) toen die ziekenwagen kwam, waren dit rijkswachters verkleed als ambulancier, Ik ben vlug in die ziekenwagen mijn bewustzijn verloren dat ik die rit overleefd heb is de wonder. Dit gebeurde toevallig  op een moment in het bende onderzoek dat ze iets deden dat al lang uitgesteld was geweest. De andere reeks toevalligheden zal ik om persoonlijke redenen laten. maar ik heb een vraag voor je ruf, in al die jaren al gehoord van rijkswachters verkleed als ambulancier? De (bloedige) details heb ik jullie bespaard.

Is het allemaal toeval, misschien, maar wat geen toeval is is dat ik dingen wist en weet waar weinigen een idee van hebben. In 2017 is mij gevraagd via een discrete hoek om dossiers stukken van Aalst te bekijken, toen op basis van de uitvoering en mijn kennis er over kon ik vlug zeggen zoek een bepaald iets, daarin zal je het motief vinden. Zelf weet ik niets van Aalst maar na ongeveer 14 dagen kon ik zeggen waar ze overkeken na een bepaalde tijd heb ik er ook de sporen van terug gevonden wat degene die ervan op de hoogte zijn van Aalst een beetje sprakeloos deed staan. Iemand die het dossier door en door kent zij niemand heeft dit ooit gezien. Dat later die tip van die andere nr 2 bij de SV dit onrechtstreeks bevestigd wat ik al veel eerder opmerkte maakt het nog interessanter.

12

(63 replies, posted in Staatsveiligheid)

Jaspers is schuldig bevonden voor laster en valsheid in geschrifte ten nadele van Victor Bricout.

13

(63 replies, posted in Staatsveiligheid)

Scaramouche wrote:

@the end  Ik heb het verder opgezocht. Normaal gezien was Guy Jespers (onderzoeksrechter) kandidaat om Procureur des Konings van Gent te worden. Maar aan o.r. Guy Jespers werd een moord en nog andere telastleggingen in de schoenen geschoven,hij werd veroordeeld door het assisenhof en het was uiteindelijk Victor Bricout aan wie de plaats van Procureur des Konings van Gent werd toegewezen.
Onderzoeksrechter Guy Jespers stierf ziek en moegetergd in de gevangenis van Nijvel.

Er was op het proces Jasper ook een klacht tegen hem van Bricourt:

Volgens het Openbaar Ministerie had hij zich ook schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte, schriftelijke lasterlijke aangifte ten nadele van Victor Bricout

Dit heeft te maken met een brief in sept. 1976 verstuurd was.

In september 1976 werd een brief verzonden naar de toenmalige Minister van Justitie, waarin werd gemeld dat Bricout het ambt van procureur des Konings niet waardig was.

Voor de volledigheid: De klacht werd onderzocht maar werd uiteindelijk ongegrond bevonden.

Het rammelde daar blijkbaar onderhuids, wat ik niet onmiddellijk vind is zijn datum van benoeming en het moment dat hij kabinetschef geweest werd van Jean Gol. Waarom staat zijn naam op die nota?

14

(77 replies, posted in Politiek)

Voor degene die weten om wie het gaat de tip van bij de SV, lees eens deze discussie zie ook het moment wanneer ik het gepost heb. zie ook hoeveel ik verwijs naar info die niet gekend is. Als ik daarvoor op mijn strepen sta dan weet ik heel goed waarom! https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 747#p56747.

15

(63 replies, posted in Staatsveiligheid)

Scaramouche wrote:

Op de nota die hierboven te lezen staat, staat onderaan de naam V. Bricout.
Victor Bricout was afkomstig uit Lembeek (Halle) en heeft het geschopt tot Procureur des Konings van Gent.
Victor Bricout is kabinetschef geweest van Jean Gol (een blauwe dus). In de periode van de BVN.

Bedankt voor deze verduidelijking dit detail was niet eerder opgevallen. Is dit een strategische benoeming?

16

(77 replies, posted in Politiek)

coconut wrote:

iemand moet onze fouten er uit halen..

Wees daar maar heel zeker van! Je hebt al gemerkt dat ik die conformatie zeker niet uit de weg ga, in tegendeel zelfs. Deze post is daar het bewijs van.

17

(77 replies, posted in Politiek)

coconut wrote:

Goed gezien the End

coconut, wat ik goed zie en goed gezien heb daar heb je echt geen idee van. En ivm andere forumleden een kattebelletje helpt soms. Over vervuiling op verschillende niveau's dit dossier en forum gaat over minimum 28 mensen die brutaal vermoord zijn en waar voor velen tot op vandaag het motief en de daders onbekend zijn. Zie je wel wat ik goed zie?

18

(77 replies, posted in Politiek)

Over de reactie van ruf in het topic Gol, ik vroeg met af waarom hij in dit topic reageerde, na de rechtzetting door ruf, is het heel logisch dat hij dit deed. Die verborgen tip in combinatie met de andere, veel potentiële kandidaten zijn er niet.

19

(77 replies, posted in Politiek)

coconut wrote:

We zitten hier bij het topic Jean Gol, ook niet vergeten.

In dat geval zullen de advocaten van de slachtoffers de Belgische staat moeten verantwoordelijk stellen. Klopt mijn redenering?

Heel zeker, het feit dat die tips niet de echte nr2 is maar een andere verzwaard dit gegeven nog.

20

(63 replies, posted in Staatsveiligheid)

the end wrote:

Wel dit is er alvast:

imazibraine wrote:

In die periode verwittigt Jacques De Vlieghere, Adjunct Directeur-Generaal van de Staatsveiligheid, in elk geval zijn familie in Aalst om niet naar de Delhaize te gaan. Toeval?

Het zou niet De Vlieghere zijn die zijn familie verwittigde maar om een andere persoon met connecties op hoog niveau bij de SV. zie reactie van ruf in het topic Gol.