2,711

(18 replies, posted in Bende Haemers)

Darville zou al in 78 een wapenhandel/werkplaats gehad hebben en kende daardoor veel mensen in het milieu. De bende Haemers had gestolen wapens van Mendez in 1 van hun garageboxen. Lacroix was een goede vriend van Darville zijn bende steelde wagens die ze door verkochten in de periode 82 en 83. Zijn oom zal wel een rol gespeeld hebben in zijn keuzes?

2,712

(18 replies, posted in Bende Haemers)

Darville kende Mendez en Bouhouche goed volgens het dossier Brussel/De Jonge (pag. 14). Alsook volgens het zelfde dossier is de leverancier van de "artisanale explosieven" de genaamde Gauthier. En een zekere Bob Bergen zou normaal meedoen met de overval maar na het zien van de explosieven is hij van gedacht veranderd.  Tevens zou het wapen waarmee Smars gezelfmoord werd, afkomstig zijn van Darville.

2,713

(190 replies, posted in Andere)

Noord, ik kan Dim wel volgen in zijn redenering, in de zin dat het kan zijn dat ze de autodieven of andere hulpjes laten opdraaien voor feiten en die beschuldigen dan nog een paar overleden gangsters en het onderzoek stopt. Een paar van de feiten van de Bende van Nijvel kunnen niet enkel door gewone gangsters gedaan zijn. Met de term roofdieren kan ik me wel verzoenen maar je hebt roofdieren en roofdieren, de Bende van Nijvel legde keer op keer de zwakke elementen van de politie bloot en hadden een goede kennis van hoe het er aan toeging bij de orde diensten.

De keuze van de munitie en de linken van de munitie vertellen dat het hier om meer gaat dan overvallen voor geld (het is zoals met CAL 30 op duivenjacht gaan). In Eigenbrakel vergaten ze het geld de kassierster moest de gangster terug roepen. Je kan niet ontkennen dat deze misdaden een uitzonderlijk profiel hebben en uniek zijn in zijn soort dus als er daders naar voor geschoven worden zullen ze moeten passen in het profiel, tot nu toe is het nog niet gelukt met de roofdieren theorie. Maar ja alles kan nog.

2,714

(396 replies, posted in 1982)

Bij het surfen dit weekend kwam ik het een en het ander tegen over Beersel dat misschien wel betrekking kan hebben met bepaalde feiten. Zoals:

Hertog Jan Van Brabant (HJVB)

Opgericht in 1980. President: André Van Hecke
De HJVB is opgericht in 1980 door ultra-radicale splitsers, die het Sint-Maartens Fonds (SMF), de belangrijkste vereniging voor oud-vrijwilligers van de Vlaamse SS, hadden verlaten. De voorzitter van de HJVB is André Van Hecke uit Beersel (ten zuiden van Brussel). Toen de Hertog werd opgericht, was Van Hecke nog militant bij het Vlaams Blok en was hij kandidaat op hun verkiezingslijst in Brussel. Na de oorlog werd hij veroordeeld tot 10 jaar gevangenschap voor zijn lidmaatschap bij de SS.

De vriendenkring brengt "Periodiek Contact" uit. De voornaamste redactieleden zijn Jeanine Colson (echtgenote van Van Hecke) en Frans De Hoon. Deze laatste was tijdens de bezetting lid van de nazi-militie De Vlag. In de jaren '80 en '90 werd Van Hoon één van de Vlaamse correspondenten voor het franstalig GRECE en een bezieler van nieuw rechts in Vlaanderen.

De Hertog Jan Van Brabant is, in tegenstelling tot het St Maartens Fonds, een politieke en militante organisatie met als doel het verspreiden van de nationaal-socialistische ideeën. Om deze reden heeft het een jongeren-sectie opgericht, Vlaamse Jeugd (VJ). Midden in de jaren '80 was de verantwoordelijke voor Brussel Ralf Van Haute, een van de steunpeilers van Nieuw Rechts in België. Het bestuur van HJVB is initiatiefnemer van de negationistische organisatie VHO (zie verder).

Een ander lid van het SMF was Jan Vincx. Hij was verantwoordelijk voor de uitgave in België van allerhande SS-publicaties. Hij was tevens verantwoordelijk voor 'Etnika'. Deze vzw bevatte zowel leden van het SMF als van de vzw Hertog Jan van Brabant. De titels van de uitgaven liegen er niet om: "De SS-Pantser Divisie Wiking", "SS-Kriegsberichter",...

Er was blijkbaar meer te doen in Beersel rond oostfronters (Degrelle) en extreem rechtse jeugdbendens. Wat ik met ook afvraag is of er een verband is tussen A. Vincx en J. Vincx? Autopiste Nijvel en fraude met wagens? Het Sint-Maartensfond was ook aanwezig op het WACL, via deze link kom je ook bij die Nederlandse zakenman firma Nord verzekeringen en R. Raes.

Zie: In gerechtelijke kringen heeft men ook vastgesteld dat er een operationele band was tussen de Banque Copine en het Crédit Commercial et Financier (CCF), een financiële instelling die onder de vleugels zat van de in 1983 failliet gegane zakenman Richard van Wijck. Van Wijck, telg uit een bemiddelde Nederlandse familie, had zeer goed banden met kringen rond de CEPIC, de rechtse middenstandsdrukkingsgroep in de PSC. CCF telde onder zijn debiteuren onder andere Karel de Lombaerde, oud-lid van de Waffen SS en inspirator achter het Front de la Jeunesse en WNP, baron Benoît de Bonvoisin, vastgoedmagnaat Ado Blaton en Renaat Blyweert van het bouwbedrijf Amelinckx. Verbazingwekkender is misschien dat ook Carmelo Bongiorno, een notoir lid van de koppelbazenmaffia, op de klantenlijst van CCF staat, evenals de met de Brusselse heroïnewereld gelieerde Albert Faccenda. De verzekeringsmaatschappij North Europe Insurance & Reinsurance was een tweede financiële vehikel uit de bedrijvengroep rond Richard van Wijck.

2,715

(190 replies, posted in Andere)

Op het Franstalige forum maakt een lid de link met Raymond Lippens, Wellens van "de kraak van de eeuw" en Ciolini.

2,716

(190 replies, posted in Andere)

Fipilip, het brengt ons niet direct dichter bij de volledige waarheid, maar voor Nijvel en de periode '83 wijzen de elementen toch in een bepaalde richting, ook de garageboxen die je aanhaalt wijzen ook naar de hogere niveaus en onder andere banken. Als men dan leest wat Wolf schrijft op de Franse fora dan is het daar wel heet juist boven Brussel.

Ook de wijze waarop de media het gerecht en Claude Nitelet actief zijn doet vermoeden dat er iets beweegt (hopelijk gaat het deksel van de pot en word het niet toe gestop). Veel van de info die nu onder de aandacht is was me maar in beperkte mate bekend, en de post van Wolf kon ik niet zo goed plaatsen. Maar de gebeurtenissen van de laatste dagen doen toch een paar puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

Vooral ook de naam Axel Zeyen vind ik boeiend (hij is bijna nooit veroordeeld en zijn rol is duister). Via Axel Zeyen kom je ook bij andere spelers Bougerol, VDB, SDRA 8, Julien De Staerke, Massagrande? Was er ook niet een Merode betrokken bij een autozwendel of zoiets. Het is blijkbaar in die buurt dat de hulpjes en de echte daders zich vermengden, en ik kan me voorstellen dat velen in die streek bedreigd zijn en bang zijn om te praten omdat de besmettingen van kleine misdaden met grotere verweven zijn.

2,717

(190 replies, posted in Andere)

Dat is zeker zo. Het is het gerecht vermoed ik dat de uitspraak "bevoorechte" gebruikt, daar stel ik me nogal vragen over. Normaal houd je dat geheim tijdens het onderzoek en dit voor verschillende redenen. Dat ze nu zo naar buiten komen duid dat er toch iets aan het gebeuren is.

2,718

(190 replies, posted in Andere)

In die kring van zwendel met cheques komt de naam Axel Zeyen voor dit maakt de link met Nijvel toch wel concreter alsook de moord van de supermarktdirecteur waarvan vermoed word dat hij iemand had herkend i.v.m. zwendel van cheques. Trouwens speelt Bultot hier ook niet ergens een rol?

2,719

(190 replies, posted in Andere)

Interessante evolutie, hopelijk is dit een goed spoor. Ik vroeg me af of Claude Nitelet een rol kan spelen in de inbraakgolf bij advocaten waarbij dossiers verdwenen zijn i.v.m.. de roze balletten, WNP en de NDB dossiers? Met zijn profiel en connecties komt hij in aanmerking om daar ook een rol in te spelen.

Misschien is het ook de moeite om na te zien welke advocaten hem verdedigd hebben?

2,720

(14 replies, posted in Foto's)

http://www.lesoir.be/sites/default/files/imagecache/flowpublish_preset/2013/02/06/269207191_ID3571274_06_tueries_lesoir_029M7E_0.JPG

Deze foto had ik nog niet gezien, post ik ze maar.