2,711

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Met beide schema’s zijn goed werkmateriaal om op verder te bouwen, in het schema missen we nog in feite een derde dimensie zijnde tijd. Moest men het schema van GG bewegend kunnen maken als film in de vorm van een tijdlijn zou het nog meer duidelijkheid kunnen brengen.

Als men in beide schema's rekening houd met de tijdlijn alsook met de wijze waarop de vuurwapens gehanteerd worden plus de aard van de acties kan men daar voorzichtig bepaalde conclusies uit trekken. Ook als men het in een tijdlijn plaats kan je zien dat sommige daders een handwapen en een riotgun hadden.

Eén is dat er verschillende bendes zijn die onderling verbonden zijn en dat Waver in feite en sleutelmoment als de start van het Belgische luik, buiten de voorbereiding i.v.m. wagens. In deze is de tijdsspanne tussen de acties niet onbelangrijk, steeds 3 maanden in het begin alsook het feit dat ze tussen Dinant en Genval elf maanden geen geld stelen, enkel wagens, wapens, champagne, en dan nog exclusieve of zeldzame spullen.

Als men dan het gebruik bekijkt van bijvoorbeeld het wapen 9mm1 en aan gedragingen en acties koppelt, die start in  Waver, dader x ( robotfoto 14) met de 9mm1 is naar ik vermoed de doder van de agent in Waver en de chauffeur of persoon die de combie verplaatst, dan zie je x  met zijn 9mm1 terug in Genval, Halle en Nijvel. In Temse is de 9mm1 niet gebruikt, maar daar zijn ze wel driest te werk gegaan vooral de dader met RG1, daders X (robotfoto 14) is vermoedelijk de dader die RG1 hanteert.

Ook de RG1 is niet in Nijvel gebruikt maar wel aan de Diable bij de 9mm1 is het juist omgekeerd Nijvel wel Diable niet. Daarna komt de 9mm1 niet meer in actie maar wel de moordende RG1 in Beersel. Waarna de RG1 in 85 het meest in actie komt van de 2 riotguns. Dus dader X is zeer gewelddadig en ook toch iets geoefend, hij was 1 van de 3 schutters aan de Diable met zijn RG1. De 9mm1 en de RG1 vullen elkaar perfect aan, het is ook de meest actieve schutter blijkbaar.

Als men ervan uitgaat dat schutters aan hun wapens gehecht zijn dan kan het zijn dat dader x een handwapen had en een riotgun, en dat hij zijn 9mm1 in 85 nog steeds bij had maar niet gebruikt heeft. Er zijn nog meer conclusies uit te trekken, bijvoorbeeld de hulpjes en andere.

2,712

(106 replies, posted in Bewijsstukken)

De achterbank en de getuige zijn een heel interessant verhaal, goed gezien van H. Geens en mooi werk van Merovinger. Maar wat het verhaal van de achterbank nog merkwaardiger maakt is, op 10/10/83 hadden ze de achterbank en de getuigenis maar ze hebben nog twee maanden moeten wachten eer ze de Golf hadden:

Het duurt twee dagen vooraleer de onderzoekers dichtbij de Delhaize, de achterbank van de door de killers gebruikte zwarte VW Golf GTI ontdekten. Twee maand later zou men vaststellen dat het in feite ging om de herspoten, rode Golf.

Dus voordien hadden ze niet echt zekerheid of het de rode Golf was die herspoten was. Waarom moet er zo kort na de feiten een duidelijke link zijn tussen de twee zaken die zo verschillende zijn is uitvoering en wapens, en dan denk ook aan het telefoontje na de moord op van Camp is het een link tussen de slachtoffers? Waarom zouden de daders linken geven tussen zaken die de onderzoekers pas 2 maanden later kunnen hard maken?

2,713

(382 replies, posted in Hypotheses)

speurneus wrote:

Ik wil eventueel al je vragen beantwoorden mits je serieus bent.

Ik heb er 2 gesteld in mijn post vorige post, en dit zijn serieuze vragen, misschien in weinig woorden. U gaat uit van onkunde door de ordediensten? Daarna dekt justitie het toe?

2,714

(536 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dus Beijer had betere contacten met Dery dan Bouhouche! Dery, Baugniet, Beijer en Bougerol zal ook wel niet ver uit de buurt zijn. Dat Beijer links zou zijn geloof ik niet, hij verzamelde nazi-symbolen toen hij jong was. Die 0.22 die gevonden is op zijn aanwijzing op zijn proces kan met de laatste nieuwe info i.v.m. met de Pomp en taxi's toch wel eens heel belangrijk worden.

Tevens over Beijer en Bouhouche: als men hun dossier leest, moet men vaststellen hadden ze geen DNA achtergelaten bij Suleiman waren ze waarschijnlijk vrij gebleven. Zelf met het DNA als bewijs heb je nog dit, moet je voorstellen!

Over het motief tast met evenwel in het duister. De vogels zijn echter gevlogen. Tegen beiden wordt via Interpol een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd en de Staatsveiligheid stelt een eigen onderzoek in. Ten gevolge van een resem communicatiestoornissen tussen de Antwerpse onderzoeksrechter Nico Snelders, zijn Nijvelse collega Luc Hennart en de 23ste Gerechtelijke Brigade gaat er echter kostbare tijd verloren. Op 11 september meldt de Staatsveiligheid aan eerste substituut Van Doren, de chef van de 23ste Brigade, dat Bouhouche in een residentie in de buurt van Torremolinos verblijft. Van Doren speelt deze informatie door aan onderzoeksrechter Hennart.

Die vertikt het echter om de Spaande politiediensten te vragen Bouhouche te arresteren. Dit vindt de Staatsveiligheid al te gortig en de directie bezorgt daarom al haar gegevens over Bouhouche aan de vijf procureurs-generaal. Hierdoor onder druk gezet, contacteert Hennart uiteindelijk de Spaanse autoriteiten. Op 15 september slaagt de Spaanse politie er op de valreep in Bouhouche te arresteren. Hij stond op het punt met het vliegtuig naar een Latijnsamerikaans land te vertrekken. Robert Beijer bleek inmiddels op 9 september naar Paraguay te zijn gevlucht. Van daaruit vertrok hij na een kort verblijf bij Jean Bultot op 23 september naar een Zuidamerikaans land.

Waarom loopt het bij Hennart in Nijvel spaak? Waarom is hij zo op zijn dossier blijven zitten zodat Delta het niet kon inkijken? Ook voor Ronquières is de combinatie Nijvel-Beijer de moeite om te onderzoeken.

2,715

(14 replies, posted in Westland New Post)

In haar boek schrijft Hilde Geens over een rijkswachter die een speciale opleiding in Israël en de VS volgde en die trainingen had. Geens plaatste daar Bouhouche bij met vraagtekens? Maar Robert Thomas past perfect bij het profiel. R. Thomas had vele connecties en speelt een dubieuze rol in het WNP-verhaal, wat belangrijk kan zijn voor 83.

2,716

(382 replies, posted in Hypotheses)

speurneus wrote:

De reden dat ze niet gepakt zijn? Die is simpel de politie in die tijd heeft te veel fouten gemaakt, die ze maar al te graag verdoezelen zeker ook omdat er ook wat rotte appels in het korps zaten de vuile was hang je niet graag buiten. Ik sluit niet uit dat er wel enkele leden van extreem-rechts bij waren puur voor de kick en een beetje handgeld tuurlijk, geen miljoenen euros maar altijd nog meer dan wat je met een normaal baantje verdiend.

Dus een groot complot van justitie, met hulp van extreem rechts uitgevoerd door zigeuners? Plus de grote onkunde van alle politiediensten? Straf

2,717

(784 replies, posted in 1982)

Volgens de info uit de verschillende bronnen die ik gelezen heb, hebben de daders eerst gegeten. Voor de moord moet er nog een vechtpartij geweest zijn in de kamer tegenover de kamer van Vanden Eynde.

2,718

(1,219 replies, posted in 1985)

"Ik heb toen gezegd: 'Verdomme, het zullen toch die van ons niet zijn?' Ik baseerde me op wat ik daar die vrijdag zag liggen: 12 mm-munitie, 9 mm en .357. Die gebruikten wij bij de groep Diane ook. Toen ik terug thuis kwam heb ik onmiddellijk generaal Bernaert gebeld: 'Generaal, ik zit met een gevoel dat ik niet kwijt geraak. Ik wil een onderzoek naar al wat met de Groep Diane te maken heeft.'"

Is er met .357 geschoten in aalst?

2,719

(203 replies, posted in Andere Personen)

Ik blijf me veel vragen stellen rond Waver en Vandeuren, als getuige en of dader laten ze hem 6 jaar leven en dit terwijl hij belastende getuigenissen aflegt in verschillende richtingen. Er zijn verdachte zelfmoorden genoeg in de dossiers ook in gevangenissen, als het echt nodig was hadden ze het wel gedaan. Tevens waarom nog 24 dagen wachten na zijn vrijlating, en hoe zijn ze hem in Oostende op het spoor gekomen, is ook niet evident? En wat is er van dat wapen waar Roky over spreekt en waar Beijer zo op reageert?

En wat is de rol van Bultot in het Vandeuren verhaal? Wanneer heeft Bultot uit Paraguay Coveliers gecontacteerd was dat na de verdachte vrijlating of ervoor, en wat is de rol van Lammers in de vrijlating? Is het toeval dat de dag na het vinden van een verdacht wapen Vandeuren vermoord word? Was dat wapen een soort levensverzekering voor hem, een materieel bewijs dat hij verborgen had? Dat Vandeuren en Beijer een rol spelen in Dekaise is zeker. Was er ook niet een connectie naar een Italiaanse antiquair uit Gent die de moord op Vandeuren zou hebben uitgevoerd?

Dit is een zeer concreet en duidelijk spoor maar er is nog veel onduidelijkheid.

2,720

(203 replies, posted in Andere Personen)

In verband met de verklaringen van advocaat Delhuvenne ben ik toch voorzichtig. Hij was ook de advocaat van één van de brandstichters van Pour. En met Dossogne die toevallig in de buurt is en de link met de brandstichters, in feite is het verhaal te mooi om waar te zijn. Trouwens Verdeuren beschuldigde Bultot van betrokkenheid i.v.m. het overladen van de buit, en ook Baugniet waarop Bultot Vandeuren beschuldigt.

Het is wel zeker dat van Deuren, Willy van Cutsem, Baugniet en Bultot op een of andere manier betrokken zijn maar het plaatje klopt nog niet trouwens er moet ook nog een opdrachtgever zijn als de daders in die hoek zitten, of waren de gedempte machinepistolen nodig voor de overval op Zwarts?

Wat ik me ook afvraag: waarom werd Vandeuren pas in '88 vermoord? Heeft het te maken met het wapen dat gevonden is in de auto waar Roky het over had? Wat is er trouwens met dat wapen gebeurd? En welk wapen kan het zijn? Er moet toch een PV over zijn.