2,721

(190 replies, posted in Andere)

Claude Nitelet wordt genoemd in het verslag-Godbille, maar ook in het boek van Dupont en Ponsaers. Het was dicht bij de bende Haemers/Lacroix, via Simone Menin. Dit naar de SAC (Service in actie civic). Opgemerkt moet worden dat Adriano Vittorio ook een lid van de SAC was. Wij kunnen de verblijf-behind (Gladio) netwerken goed vinden. Het is in dit kader voor de activiteiten van de SAC (Service in actie civic) in België vond ook Elio Ciolini, momenteel in de gevangenis in Italië. Elio Ciolini was in de entourage van de Haemers/Lacroix band (Thierry Smars gaf hem geld uit de loot!) onder de naam van "Kolonel Bastiani". Als Elio Ciolini zegt dat alles wat weet hij, veel justitiële puzzels zullen worden opgelost.

Bovenstaand is een post van op een Franstalige krant, als bovenstaande linken kloppen kan dit wel een spoor zijn (tekst is vertaald).

2,722

(41 replies, posted in 1983)

Waarschijnlijk omdat ze naar de Delhaize ging?

2,723

(613 replies, posted in 1985)

K& wrote:

Ik heb bij het herlezen van delen van de pers van de periode van de 1e golf vastgesteld dat er feiten bovenkwamen die aansluiten bij de Bende van Nijvel/WNP waar nergens een spoor van terug te vinden is, noch in de parlementaire dossiers noch site killers TBW.


Het WNP dossier/rechtszaak is op een sisser uitgelopen een deel ervan is verjaard vermoed ik. Zelf blijf ik ook onder andere in die hoek zoeken.

2,724

(30 replies, posted in Plaatsen)

Over Spanje ook nog deze links en vooral de datums bekijken wanneer de ene lijst stop eind 81 een overgang periode en een 2de lijst die start begin 83 ongeveer. Vooral voor 82 is dat interessant » es.wikipedia.org | sites.google.com

2,725

(613 replies, posted in 1985)

De dubbel aanslag was het eerst zware feit van de Bende van Nijvel in '85, er word wel eens gezegd dat de daders van de eerste reeks de opdrachtgevers van de eerste reeks chanteerden. Nu om een motief voor de vele doden rond Finné te vinden kan die hypothese wel een optie zijn. Stel je krijgt een opdracht om iemand uit te schakelen maar je wilt je opdrachtgever onder druk zetten. Wat doe je knalt niet alleen het doel af maar nog 7 anderen zodat je opdrachtgevers besmet zijn met een gruwelijke misdaad.

Op hetzelfde moment speel je in de kaart van rechtse rijkswachters en beveiligingsfirma’s en andere. Het is maar om een motief te zoeken, het is een rare kronkel maar in het Bende van Nijvel-dossier zijn er zoveel. Plus kan dit een verklaring zijn waarom Aalst is gekomen. Hiermee bedoel ik niet dat dit het hoofdmotief is maar het kan wel hun methode/werkwijze voor een stuk verklaren. En zo kom je ook bij de uitspraken dat de uitvoerders hun eigen agenda begonnen te volgen.

2,726

(37 replies, posted in 1983)

K& wrote:

Je moet eens die Bernaertstraat nemen: een smalle weg, met hier en daar een slecht geparkeerde auto, die omhoog slingert rond een bergje, genre Kemmelberg en als je boven komt een pleintje waar je rond moet en weer naar beneden (dus opnieuw langs Dewee!). Je moet gek zijn om daar een auto te stelen!

Ze kwamen waarschijnlijk uit de bossen vermoed ik, de Santana is ook achtergelaten aan de rand van het bos. Dus een oefening ala WNP kan zeker. En als we dan nog eens het feit van Audi 100 erbij nemen kan het zeker in die richting wijzen.

2,727

(554 replies, posted in 1982)

Ja, wat je schrijft klopt. Er word vermeld minder dan 100km hoeveel weten we niet het moet minimum een 35 tal en maximum 99 maar het kan ergens daar tussen zijn. In 85 bij de dubbele aanslag is de laatste stopplaats Overijse en naar waar zijn ze dan gereden? De Golf is toen niet gevonden en ik lees ook niets van een spoor van de vlucht in Overijse. Naar huis gaan ze waarschijnlijk niet rijden wel naar een schuilplaats. als ze in 85 eindigen in Overijse dan kan het daar wel in de buurt zijn. En bij de actie in Waver schudden ze in die buurt hun achtervolgers af omdat ze dicht bij hun schuilplaats waren?

2,728

(99 replies, posted in Hypotheses)

Leo, als je eens tijd hebt moet je dit een lezen » De grenzen van de democratie voorbij: Spaans staatsterrorisme tegen ETA

2,729

(554 replies, posted in 1982)

Het volgende (van Ben):

We weten waar het voertuig werd gestolen, we weten waar het werd teruggevonden en we weten welke feiten er gepleegd werden met dit voertuig. Eigenlijk is dit een wiskundige formule waarbij er in de berekening één onbekende is, namelijk de plaats waar het voertuig geparkeerd wordt:

  1. Gestolen in Watermaal-Bosvoorde naar plaats X.

  2. Van plaats X naar het Delhaize-warenhuis van Genval.

  3. Van het Delhaize-warenhuis in Genval terug naar X.

  4. Van plaats X naar Plancenoit.

  5. Van Plancenoit naar Waterloo waar het voertuig in brand wordt gestoken.

Nu de factor x kan je misschien al meer bepalen door hun vlucht na Waver, en het afschudden van hun achtervolgers. Als je op Google Maps kijkt dan vraag ik me af waarom in die hoek, wat heb je daar verder? Zo veel mogelijkheden zijn er in feite niet, mischien een kasteel? Ik bedoel maar het wiskundige aspect dat factor x een beetje kan bepaalde worden. Hoeilaart is een mogelijkheid.

2,730

(99 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

WNP, VMO en Front de la Jeunesse waren toendertijd stuntelende groepjes die hooguit bruikbaar waren als bliksemafleider. Het is natuurlijk onmogelijk om erachter te komen hoeveel onderzoeksuren aan deze zijsporen zijn verkwist.

the end, ik zou het niet te buitenlands gaan zoeken. Binnenlands was genoeg te verdonkermanen! Je kan genoeg linken leggen tussen bepaalde slachtoffers van de Bende van Nijvel en fraude, bouwverguningen, witwas praktijken en niet te vergeten, de roze baletten! En vergeet Nihoul niet met zijn arm "zolang als de Donau".


Leo, dit komt van het topic Maubeuge, maar zal er hier op antwoorden omdat het hier bij past denk ik. Ja, ik kan je volgen in wat je schrijft. Het grote deel van de leden van WNP, Front de la Jeunesse en VMO soortgelijke groepen waren uniform en café soldaten maar in die omgeving heb je ook zwaardere gevallen die die mannen gebruikten voor hun klusjes alsook het toch wel militaire optreden van de daders. Die wereld was klein toen en in dit milieu werd er ook geronseld voor huurlingen. De stap van hoge officieren naar de straat soldaten is niet zo groot. Alsook als men kijkt naar de internationale verbindingen tussen die groepen al van in de jaren 60 en 70 en ook hoe de rechtse terroristen hun konden verschuilen over Europa dit was op voorhand besproken.

De aanslag in Italie op het treinstation is gepleegd door een Duitser een Italiaan en nog iemand van een andere nationaliteit die hebben kunnen onderduiken in Londen om maar een voorbeeld te geven. Ook in de voorbereiding naar de aanslag toe hadden die mannen samen getraind in kampen over Europa. Verschillende van die namen passeren ook in het Bende van Nijvel-dossier. Ik vind je theorie 1 van de mogelijkheden zeker de huurlingen heb ik altijd al een aanvaardbare piste gevonden mede daardoor dat ik nogal in die richtingen kijk. Bijvoorbeeld Massagrande die een vliegtuig bezat en een contact persoon was voor het Paladin huurlingenleger, hij had connecties zowel met de adel, officieren als Bultot en consorten. Mijn zoektocht past voor een stuk in je theorie maar zolang de daders niet gevat zijn sluit ik niets uit.

Wat ik steeds heb gedacht als het huurlingen zijn vermoed ik dat ze Belgie al een tijd kennen, waarmee ik bedoel dat het geen vreemden zijn die nog nooit in Belgie geweest waren. Heb je er al eens over nagedacht dat het zou kunnen dat bijvoorbeeld: een paar huurdoders/soldaten moeten onderduiken ze vluchten naar Belgie leven hier ondergedoken maar vervelen zich en doen een paar klussen, ze worden opgemerkt en worden gebruikt voor een groter plan? Een variatie om je theorie?