2,731

(125 replies, posted in Plaatsen)

Merovinger wrote:

The end, kan je wat toelichten waarom er een link zou zijn tussen café De Pomp en de feiten in Ronquières de avond na de overval in Aalst?


Ik zal het pogen uit te leggen, er zijn verschillende elementen die in een andere context bekeken moeten worden. De link is er met de gebeurtenissen voor de vondst van de 2 zakken waar namelijk geen (wapens van Dekaise in zaten). Men kan er vanuit gaan dat de sporen in het bos door een tweede team zijn aan gebracht. Wat is er gedaan met de gevonden stukken op de oever op 9/11/85? Het verhaal van de groene Golf, die is zelfs van de officiële site gehaald. Met de info die men had op 9/11/1985 is niet veel gedaan en Delta is selectief in gelicht. De link is meer met het paramilitaire.

Francis Dossogne herhaalde de 'oude confidentie' die hij na de overval op Dekaise had gekregen: in de periode van de overval was Bruno voortvluchtig en had hij hulp gezocht in café De Pomp. In de woning van de kroegbaas had de BMW-dief wapens zien liggen, die volgens V. afkomstig waren van de hold-up bij Dekaise. Bruno zou er daarvan één gekregen hebben en weggereden zijn. De Pomp werd gefrequenteerd door mislukte en geslaagde huurlingen en legioensoldaten, kruimeldieven en extreemrechtse figuren, verduidelijkte Dossogne. De leider van het Front de la Jeunesse leek daar zichzelf niet bij te rekenen. Hij was er nooit geweest.

Baugniet wel en de brandstichters van Pour ook.

2,732

(382 replies, posted in Hypotheses)

Punt is waarom deze vesten op die manier, en waarom de week erna Nijvel met toch wel opvallende slachtoffers. dit met dezelfde wapens, zeer opzichtig. Er waren kogelvrije vesten genoeg in die tijd. Waarom steel je prototypes van een bevriend buurland? De daders moeten ook weten dat ze daarmee op gevoelige tenen trapten. En dat die vesten zo gemakkelijk te stelen waren blijkt niet uit het geen daar gebeurt is.

Philippe De Staerke kon in 83 amper zijn veters knopen als het op overvallen ging, zonder Salesse was hij niks waard. De overvallers in Nijvel waren van een ander kaliber. En in verband met Aalst als men Philippe De Staerke verdenkt moet men toch ook Baugniet en Julien De Staerke erbij betrekken, en waar komt men dan uit?

2,733

(1,219 replies, posted in 1985)

Was daar niet een van de hoofdzetels?

2,734

(382 replies, posted in Hypotheses)

Dat de uitvoerders zich aan de rand van of zelfs ver buiten de rand van van de maatschappij leefden is duidelijk. Maar wat winnen die randfiguren met het stelen van ultra geheime kogelvrije vesten op zo'n gewelddadige manier en hoe komen ze aan die info?

2,735

(125 replies, posted in Plaatsen)

dim wrote:

Hoe groot was Vandeuren?

180 cm, er werd in Oostende een lichaam ontdekt van een onbekende man van 180 cm, dat naderhand Vandeuren bleek te zijn.

2,736

(717 replies, posted in 1982)

Op blz. 40 in het boek Beetgenomen beschuldigd Vandeuren Baugniet van de moord op de agent bij Dekaise.

2,737

(125 replies, posted in Plaatsen)

Als ik met niet vergis dacht ik in het boek van Hilde Geens gelezen te hebben een onverzorgde baard.

Dit spoor kan ook verklaren waarom er zoveel te doen is rond de vondsten op 9/11/85, en de keuze van de wagens: Santana en Saab.

2,738

(125 replies, posted in Plaatsen)

Ja, dat van Baugniet staat in het boek en dat is niet niks. Baugniet leverde ook wapens aan Franse extreem rechtse lieden die zich in Belgie kwamen bevoorraden zie Jean-Louis Chailotur om een idee te geven hoe ze in elkaar zaten.

De link met Nijvel, de boxen van de Saab in de wagen van D. Van Cutsem, ook het feit dat de overlevende agent een van de daders beschreef als iemand met een onverzorgde baard, en dat er de maandag na Nijvel die klopjacht was, waar er ook iemand was met een onverzorgde baard en iets met Moto’s.

Nog iets: dat er een vermoeden is dat via dat milieu een link met Zweden is.

2,739

(125 replies, posted in Plaatsen)

Ook nog, Jean Luc Piavaux is kort daarna gewelddadige gestorven in Zaire! Delhuvenne was een jeugdvriend van Haemers, en bij Delhuvenne is er ook in gebroken zijn naam staat bij de lijst van verdachte inbraken in 81, 82.

2,740

(125 replies, posted in Plaatsen)

Ja, dit is zeker een zeer interessant spoor, ook omdat Baugniet in De Pomp kwam. En als ik men niet vergis kende Julien De Staerke Daniel Van Cutsem maar dat moet ik nog eens nazien. Plus het feit dat er waarschijnlijk een link is met Nijvel en vooral de maandag na Nijvel alsook met wat er de avond na Aalst in Ronquières afspeelt, de getuigenissen en de gevonden stukken op de oever wijzen ook in de richting. Plus dat er een link is met Beijer. Ook het feit dat verschillende namen in de stuk verdacht overleden zijn en dat getuige Montel ook in die richting wees.