2,731

(99 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

WNP, VMO en Front de la Jeunesse waren toendertijd stuntelende groepjes die hooguit bruikbaar waren als bliksemafleider. Het is natuurlijk onmogelijk om erachter te komen hoeveel onderzoeksuren aan deze zijsporen zijn verkwist.

the end, ik zou het niet te buitenlands gaan zoeken. Binnenlands was genoeg te verdonkermanen! Je kan genoeg linken leggen tussen bepaalde slachtoffers van de Bende van Nijvel en fraude, bouwverguningen, witwas praktijken en niet te vergeten, de roze baletten! En vergeet Nihoul niet met zijn arm "zolang als de Donau".


Leo, dit komt van het topic Maubeuge, maar zal er hier op antwoorden omdat het hier bij past denk ik. Ja, ik kan je volgen in wat je schrijft. Het grote deel van de leden van WNP, Front de la Jeunesse en VMO soortgelijke groepen waren uniform en café soldaten maar in die omgeving heb je ook zwaardere gevallen die die mannen gebruikten voor hun klusjes alsook het toch wel militaire optreden van de daders. Die wereld was klein toen en in dit milieu werd er ook geronseld voor huurlingen. De stap van hoge officieren naar de straat soldaten is niet zo groot. Alsook als men kijkt naar de internationale verbindingen tussen die groepen al van in de jaren 60 en 70 en ook hoe de rechtse terroristen hun konden verschuilen over Europa dit was op voorhand besproken.

De aanslag in Italie op het treinstation is gepleegd door een Duitser een Italiaan en nog iemand van een andere nationaliteit die hebben kunnen onderduiken in Londen om maar een voorbeeld te geven. Ook in de voorbereiding naar de aanslag toe hadden die mannen samen getraind in kampen over Europa. Verschillende van die namen passeren ook in het Bende van Nijvel-dossier. Ik vind je theorie 1 van de mogelijkheden zeker de huurlingen heb ik altijd al een aanvaardbare piste gevonden mede daardoor dat ik nogal in die richtingen kijk. Bijvoorbeeld Massagrande die een vliegtuig bezat en een contact persoon was voor het Paladin huurlingenleger, hij had connecties zowel met de adel, officieren als Bultot en consorten. Mijn zoektocht past voor een stuk in je theorie maar zolang de daders niet gevat zijn sluit ik niets uit.

Wat ik steeds heb gedacht als het huurlingen zijn vermoed ik dat ze Belgie al een tijd kennen, waarmee ik bedoel dat het geen vreemden zijn die nog nooit in Belgie geweest waren. Heb je er al eens over nagedacht dat het zou kunnen dat bijvoorbeeld: een paar huurdoders/soldaten moeten onderduiken ze vluchten naar Belgie leven hier ondergedoken maar vervelen zich en doen een paar klussen, ze worden opgemerkt en worden gebruikt voor een groter plan? Een variatie om je theorie?

2,732

(554 replies, posted in 1982)

Te Overijse reed de wagen vlot door de smalle straatjes waaruit bleek dat de bestuurder of een van de inzittende daar zeer goed bekend was. De achtervolging ging verder tot in Hoeilaart. De man op de achterbank in de donkerblauwe wagen keek enkele keren om naar de R4 die hen volgde.

Als je dit leest over het vuurgevecht in Hoeilaart dan vermoed ik dat ze dicht bij hun schuilplaats aan het naderen waren en moeilijk met de BOB achter zich daar naar toe konden rijden, dus moesten ze iets doen om hun achtervolgers af te schudden. Als men dan aan de Peugeot denkt dan heb je een kleine cirkel in wandel afstand waar de daders kunnen schuilen.

2,733

(613 replies, posted in 1985)

dim wrote:

Dus niet Van der Elst zelf maar een vriend? Maar kennen we ook de naam van die advocaat?

Ja sorry, ik had het verkeerd opgeslagen. sad Wie daar woonde heb ik nog niet achtergehaald, doch het is zeer intersant ivm. met feiten in de begin periode als in 85.

2,734

(613 replies, posted in 1985)

Nu de plaatsing van de Golf van de daders is wel te verklaren als ze uit het zicht van Finné wilden blijven en hem wilden verrassen? Ik ga er vanuit dat de daders al op de parking waren toen Finné ook aankwam of vlak na hem?

2,735

(613 replies, posted in 1985)

Boemerang, bedankt voor de info, in feite moeten we met alle info die beschikbaar is toch het één of het ander kunnen uitsluiten. Hoe kan het dat er op de kleine parking met getuigen een lijk en een auto terecht komt die niet is waargenomen door de eerstelijns getuigen? Ook als je de plaatsing van de Golf ziet hoe kan Finné daar gepasseerd zijn tijdens de overval? Tenzij ze Finné gevolgd zijn en gewacht hebben tot hij in die hoek was? En in een flits de jongen en Finné neerschieten, maar dan kan ik de plaatsing van de wagen niet verklaren tenzij dit toeval is? En nog een vraag als de gangsters daar hun auto plaatsen kunnen ze hem niet zien tenzij er 1 blijft buiten staan. Nog steeds veel vragen zeker ivm. hun aankomst.

2,736

(37 replies, posted in 1983)

Ja K&, een test daar kan ik inkomen zeker als je daarna het voorval met de Audi 100 bekijkt kan dit wel het testen zijn van mededaders. Of het begin van een nieuw hoofdstuk?

2,737

(20 replies, posted in Terrorisme)

Dossogne in klank en beeld (iets voor Noord wink ) » YouTube. Op de laatste seconden komt er een beeld van een lijk, iemand een idee over welke zaak? Als je de video op 2 min. en 13 sec. zet kan je een pukkel zien zoals op 1 van de robotfoto's.

2,738

(37 replies, posted in 1983)

Ik had nog over bepaalde elementen van dit topic nog niet veel opgezocht, maar de naam Jandrain en dan vooral ook de link naar Marc Menassa. De plaats van de wagens is een kleine cirkel, alsook het sterk vermoeden dat in Waver:

Daar gingen ze wel geweldig te keer. Te geweldig en daarom schoot de achterpassagier doorheen de passagierszetel de bijrijder dood?

Dus misschien 1 van de daders gedood is? Maar ook de verandering van doel deze wagen stelen ze om een supermarkt te overvallen er is na of tijdens Waver waarschijnlijk het een en het ander gebeurt waardoor een andere samenstelling van daders anders was?

2,739

(39 replies, posted in Algemeen)

Misschien heel eenvoudig starten: 1. de wil om tot een oplossing te komen, (en misschien een gezonde geest in een gezond lichaam). Zeker als je dit leest van de broer van Mendez:

Hebt u zelf onderzoek gedaan naar de moord op uw broer?

"Natuurlijk heb ik dat gedaan. Vooral toen ik te maken kreeg met compleet achterlijke politiemannen en onderzoeksrechters. Je houdt het niet voor mogelijk. Ik ben op een bende zotten gebotst. Procureur des Konings van Nijvel Jean Deprêtre? Tureluut! Ik heb hem een aantal keren ontmoet, hij praat niet, hij galmt alsof hij op de speelplaats een bende scholieren toespreekt. Hij luistert niet, hij geeft je de kans niet om er één woord tussen te krijgen. Onderzoeksrechter Jean-Marie Schlicker van Nijvel, de voorganger van Hennart? Depressief en aan de drank. En de eerste rijkswachter die mij verhoorde, zei: 'Bouhouche is zeker de moordenaar niet, want hij is een vriend van uw broer.' Is er nog iemand normaal in dat apparaat? En de anderen zitten je aan te gapen alsof ze niet verstaan wat je zegt, of zich niet interesseren voor het dossier."

2,740

(613 replies, posted in 1985)

Boemerang, er zijn verklaringen dat de daders eerst hun auto ergens bij de carwash plaatsen, waarna de daders langs een haag wandelen om dan één van die mannen te gijzelen. Bij het wegrijden staat de auto op een andere plaats. Dus 2 daders zijn uitgestapt en 1 is in de wagen gebleven waarna hij de wagen dichter plaats om zich bij de 2 andere daders te voegen? Of heb jij daar een andere verklaring voor? Het zou interessant zijn om om die eerste minuten in Overijse te kunnen reconstrueren.