2,731

(56 replies, posted in Prullenbak)

Werner wrote:

Toch leid hun verklaring tot geen oplossing, noch een arrestatie. Dus A, geen B

Wat bedoel je Dus A geen B? Dat van dat springen dat is een goeie, nu er kan nog een C en een D zijn. Maar het belangrijkste is hoe de ontvanger met al die info omgaat.

2,732

(18 replies, posted in Westland New Post)

the end wrote:

Uiteindelijk is het plan dat Latinus had uitgebroed op een succes uitgedraaid: de door Latinus van de moorden beschuldigde Barbier werd door het 'onderzoek' van Marnette veroordeeld, de Staatsveiligheid werd gedestabiliseerd en het onderzoek naar extreem-rechts werd voor jaren lamgelegd.

In dezelfde periode is ook het B2C van de staatsveiligheid lamgelegd van bovenaf. Deze dienst deed onderzoek op extremistische groeperingen in België. De staat was blind wanneer de hel losbarstte midden de jaren 80, bepaalde GP officieren en leden van de staatsveiligheid werden over geplaatste en verplicht hun dossiers over extreem-rechts te vernietigen. Wel, ik vind dit verdacht en als wakkere burger stel ik mij daar luidop vragen over, Werner.

Werner wrote:

Hierdoor ontstaan wat men in de volksmond, 'complottheorieën' noemt. Dit heeft natuurlijk een zeer negatieve uitstraling waardoor men altijd de link legt tot het simplisme van aliens, nieuwe wereld orde

Wel ik denk dat Latinus en andere WPN-leden in de eerste plaats aan de oorsprong liggen van de fantasierijke verhalen die ze de wereld instuurden om indruk te maken op iedereen. En het is aan de aanhoorder om de info op waarheid te controleren.

Nu wat is de rol van de staatsveiligheid en WNP, en wat met de link van Latinus met Amerikanen? Latinus verteld dat hij de opdracht had van amerikanen om de staatsveiligheid in opspraak te brengen. Albert Raes van de Staatsveiligheid wilde de invloed van USA in België verminderen, sterker nog hij wilde een sterke Europese veiligheidsdienst als tegenpool van de CIA en DEA. Is WNP gebruikt door Latinus om de staatsveiligheid in opspraak te brengen?

Wat we ons ook kunnen afvragen wat de rol van de SIDRA is in dit gegeven omdat veel van de leden van WNP militairen, rijkswachters of één van die twee. Onderzoek naar militairen of rijkswachters worden altijd intern gedaan door de diensten. Het is de staatsveiligheid zelfs verboden onderzoek te doen naar militairen en dat zijn in feite rijkswachters ook. Dus het onderzoek naar WNP viel meer onder de hoede van de krijgsmacht dan de burgerrechtspraak. Zie uitspraak van rechtbank hierboven in eerste topic.

De staatsveiligheid zat gekneld tussen USA, rijkswacht en militaire veiligheidsdienst, en sommigen gebruiken WNP in dit spel. Ter zelfde tijd was de Staatsveiligheid goed bevriend met de Spaanse en Franse veiligheidsdiensten die mochten acties ondernemen op Belgisch grondgebied om de SE te ondersteunen terwijl de SE zelf beperkt was in hun mogelijkheid om iets te ondernemen.

2,733

(17 replies, posted in Bewijsstukken)

Boemerang wrote:

Ik weet niet precies welke onderdelen van de FN 7.65-Nr.3 nu exact werden gevonden, men spreekt over onderdelen waaronder de "kulas". Het wapen was in Ohain schijnbaar uitgerust met een demper. De Bende van Nijvel zou dan schroefdraad hebben moeten trekken op dit wapen. Mogelijk is deze bewerking van het wapen de reden dat bepaalde onderdelen niet werden teruggevonden.


Het 7,65 moordwapen van de dubbele moord in de Herderliedstraat had ook een geluidsdemper! Volgens Latinius is het wapen gedumpt in er rivier maar is dit wel zo?

2,734

(149 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger wrote:

Het wapen dat gebruikt werd bij de Pastorale moorden was ook een 7.65 mm, werd ook in stukken gezaagd en weggesmeten in een rivier in Waals-Brabant.

Het wapen was ook voorzien van een geluidsdemper.

2,735

(88 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Merovinger wrote:

Op 28 januari 1992 melden: "De schoten corresponderen met die van een karabijn van het merk Colt, model AR 15 of van een karabijn van dezelfde conceptie

Het boek is natuurlijk geschreven voor dat dit gegeven bekend werd (in 1990) en wat de bronnen waren van H. Gijsels weet ik niet maar het was een goed journalist.

Merovinger wrote:

Op 24 december 1981 levert Dery zijn rapport 202/81 af. Volgens hem ging het om een wapen van het type Armalite AR18. Daardoor staan Bouhouche en Beijer buiten verdenking.

Daar was hij blijkbaar niet ingetrapt.

Merci voor de vele reacties en info. Het is dus duidelijke geen riotgun. Wat is me dat een toestand met het onderzoek bewijsmateriaal en vaagheid over het gebruikte wapen "Colt, model AR 15 of van een karabijn van dezelfde conceptie" van dezelfde conceptie dat laat nog veel mogelijkheden open. Plus de gebruikte munitie de voorkennis/ interne info van over de rijkswacht. Wie heeft er de eerste vaststellingen gedaan?

Boemerang, die 40 projectielen in Aalst staat ook in De bende & co. Er staat iets in zin van: de eerste drietal minuten 40 projectielen daarna een stilte van een paar minuten waarna de bende weer in actie komt.

Voor de aanslag op Vernaillen schrijft H. Gijsels over 21 kogelinslagen in de Eerste Bendecommissie spreekt men van 2 karabijnen waaruit 9 kogels 222 remingtonen werden afgevuurd alsook zijn er 3 9mm hulzen gevonden. De keuze van de zware wapens, zeldzame munitie en het driest geweld doen toch denken aan Temse, Nijvel en de '85-reeks. Ook de genoemde namen die hier boven staan hebben duidelijk een link met de USA. Misschien kunnen we de keuze van de wapens en munitie als een verwijzing naar de DEA zien? Als je een vergelding doet is het belangrijk voor de ontvanger dat hij weet vanwaar het komt?

223 Remington is zware oorlogsmunitie, kon je die zelf bewerken, een andere lading of kop? Dit omdat de vrouw van Vernaillen ernstig verwond raakte door "kogelsplinsters", wat kan dit zijn die kogelsplinsters is dit normaal of het daarom dat men spreekt van exploderende kogels? Of is het zoals Robert schrijft een soort nog niet verkrijgbare munitie dus misschien test munitie of een prototype?

Tevens in de marge van de deze aanslag komt ook de (zelf)moord van rijkswacher Vanden Daele in beeld die toch ook met het dossiers van drugs in diepvries vlees bezig was. Dit onderzoek is trouwens kort na die aanslag op Vernaillen gestopt » Affaire Cogel (zonder gevolg geklasseerd). De (zelf)moord van rijkswachter Vanden Daele vertoont zelfs gelijkenissen met de campus moord (zie Marcel Barbier). Voordat ze een zware aanslag op een majoor in dienst plegen hebben ze waarschijnlijk al andere wegen geprobeerd om et onderzoek te stoppen.

2,736

(72 replies, posted in Westland New Post)

Fipilip, goed gezien. Een tijd geleden had me iemand ook al op een mogelijke link gewezen, maar ik haalde soms de camping- en campusmoorden door elkaar. We mogen niet te vlug conclusies trekken maar hier onder nog wat info waarbij er toch wel wat gelijkenissen zijn. Er is tevens nog een derde moord uit die periode die gelijkenissen vertoond rijkswachter Vanden Daele, nu dit is wel vergezocht maar er zijn gelijkenissen. Zie » affaire Cogel (zonder gevolg geklasseerd).

Nog over de campusmoord VUB november 1980:

"Peter, constateert de anatoom-patholoog, is van op ongeveer een meter neergeschoten met een pistool van een licht kaliber – een “damespistool” hoor ik later zeggen. De kogel is van boven naar beneden door zijn borst gegaan en heeft zijn hart doorboord. Daaruit wordt afgeleid dat Peter op zijn knieën zat toen hij stierf."

Zie ook » janlampo.com

Het feit dat ze niet weten met welk wapen Peter vermoord is vermoed ik dat geen huls gevonden is, zoals in de Herderliestraat. Daar was er een nylonkous rond de 7.65 met geluidsdemper gedaan om geen sporen na te laten en is het koppel ook knielend neergeschoten, wel omgebracht door een nekschot. Ik vraag me af of er bij de moord op Peter misschien ook een geluidsdemper kan gebruikt zijn 's nachts op straat in Brussel? Tevens was Peter, het slachtoffer, progressief en een cannabis gebruiker. We weten dat WNP werd ingeschakeld om bij linkse acties nummerplaten te noteren en de aanwezigen te observeren tevens woonde het slachtoffer vlakbij de rijkswacht kazerne. Ik vraag me af of Barbier of een andere WNP'er het slachtoffer niet kende van een van die gebeurtenissen en Peter daarom als een bedreiging zag? Latinus was informant over extreem links voor bepaalde diensten. Het is misschien wat ver gezocht maar Barbier bekend een moord (geen slachtoffer) en er is een slachtoffer (geen moordennaar).

Herderliedstraat: Onderzoeksrechter Francine Lyna staat voor een raadsel. In het appartement van de slachtoffers wordt geen enkele aanwijzing gevonden. Geen sporen van een vechtpartij, geen kogelhulzen, geen bloed, geen vingerafdrukken.

Nu er zowel verschillen als gelijkenissen maar deze info wilde ik er gewoon aan toevoegen.

2,737

(936 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger, volledig juist. Eén iets kunnen we zeggen het dossier beroerd nog steeds veel op verschillende niveau's. De perslekken en de timming plus de verkeerde informatie roepen toch vragen op. Het artikel van de slachter van Bergen kwam ook op een goed moment begin vorig jaar om de roofdieren piste nog eens goed in de verf te zetten. Heeft de getuigenis van Nijvel van toen (Beijer?) misschien er iets mee te maken? Hopelijk zijn de speurders goed bezig.

2,738

(88 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

De aanslag op majoor Vernaillen op 26 oktober 1981 vertoont toch wel veel gelijkenissen met de aanslagen in '85 van de Bende van Nijvel. Een citaat uit de "Bende & Co":

Kort na middernacht wordt er bij de familie Vernaillen aangebeld. Nog voor de majoor kan openen, barst buiten een kogelregen los. Een speciaal soort ex-ploderende Magnum-kogels, afgevuurd met een Remington jachtgeweer, doorzeven de deur. In totaal werden 21 kogelinslagen geteld. De gebruikte munitie is verboden door de Conventie van Genève en is dus niet in de handel verkrijgbaar, maar er werd destijds wel mee geëxperimenteerd door de anti-terreurbrigade van de Belgische rijkswacht.

Het bruut geweld de zeldzame munitie, is er misschien een link van deze aanslag met wat er in de zakken in Ronquières gevonden is? De dossiers de Vernaillen onderzocht hadden duidelijke een internationaal karakter en dan vooral DEA en al wat er rond hangt. Velen kijken voor deze aanslag naar het NDB verhaal maar waarschijnlijk is de aanslag een vergelding voor het onderzoek naar drugsmokkel in bevroren vlees die via Spanje met vrachtwagens naar Belgie werd vervoerd. Er zijn ook verschillende verdachte overlijden in dit dossier die nooit opgehelderd geweest zijn. Tevens is WNP van dicht of ver betrokken met deze aanslag.

Bovenstaande stuk tekst zou evengoed bij Aalst passen vooral de link met de zeldzame munitie die de SIE gebruikt en het de vuurkracht in Aalst geschoten ze 40 projectielen af op 3 min bij Vernaillen 21 kogel inslagen op een paar minuten met 2 man. En voor de wapenkenners wat is: speciaal soort ex-ploderende Magnum-kogels, afgevuurd met een Remington jachtgeweer?

2,739

(936 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Il apparaît aussi que des indices matériels ont été découverts dans le canal, mais également sur la berge. Et que le gendarme qui a relu les P.-V. avait un indic et connaissait aussi l'ancien gendarme Robert Beijer. D'où l'expert se demande si la découverte des armes de Ronquières n'a pas en réalité été «donnée».

the end wrote:

I.v.m. de vondst van de zakken mogen we de piste van: manipulatie door een speurder en/of een beschermde tipgever zeker niet uitsluiten. Beijer was een beschermde tipgever van Nijvel in die tijd, er staat ergens dat het parket in Nijvel bewust PV aanpaste zodat Beijer niet bekend zou worden. Of het er mee te maken geeft weet ik niet maar het komt steeds in me op.

Is die verwarde getuige Beijer? Maar de link bijvoorbeeld Lammers, Lekeu, Bouhouche, Beijer, Darville, Bultot, garage boxen, Ciolini.

2,740

(72 replies, posted in Westland New Post)

Campus moord 1980:

"Het is na middernacht. In Etterbeek, niet ver van het station, de campus van de Vrije Universiteit Brussel en de grote Rijkswachtkazerne. November 1980. De jonge man (24) komt uit de Generaal Bernheimlaan. Hij volgt de Nieuwelaan in de richting van de Generaal Jacqueslaan. Daar huurt hij een appartement."