2,751

(55 replies, posted in Organisaties)

Wat wel help bij die mannen is een hoe café en veel bier dan komen er wel diengen los. smile

2,752

(55 replies, posted in Organisaties)

Om in die hoek te gaven zal je zwaar meterieel moeten hebben. Ze hebben dat namelijk niet al te graag. Maar ik zou ook graag meer willen weten, zijn vriend Weykamp denk moet wel meer weten misschien daar aan vragen. wink Die heeft daar vakantiehuisjes ofzo in de buurt.

2,753

(502 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Waarschijnlijk is één van de redenen waarom dat het nog niet is opgelost is omdat bijna niemand wist wat de andere deed, geheimhouding en discretie staan voorop bij zo'n acties wie niet te vertrouwen is doet gewoon niet mee.

2,754

(55 replies, posted in Organisaties)

Aha, vond ik ook een interessant figuur bij het lezen van het boek, maar het is wel gissen met de info die we maar hebben.

2,755

(502 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Hestur was vandaag ook over de rol van Bouhouche aan het nadenken. Bouhouche speelt zeker een hoofdrol in de "lodenjaren" maar de groep is groter volgens mij en onderverdeeld in afdelingen (zonder dat die groepen veel van elkaar afweten). Ik kan hem moeilijk in verband brengen met de 3 laatste aanslagen. En ook bij Waver, Vanden Eynde en Angelou heb ik mijn twijfels. Maar er zijn zeker linken tussen wat Bouhouche deed en de Bende van Nijvel.

Bultot speelt dan bij de laatste 3 aanslagen en andere wel een rol. Bultot houd vol dat hij Bouhouche tijdens de jaren van de aanslagen niet gezien heeft, wel ik kan dit moeilijke geloven. Ze draaiden mee in een groter geheel en Bouhouche werkte waarschijnlijk voor DEA-achtige organisatie, zie ook hand en span diensten voor Vanden Boeynants. In het geheel moet de rol van de verschillende staatsveiligheidsdiensten ook hun plaats krijgen. Ook het feit dat de Italianen hier ook in de buurt waren en overal waar ze komen laten ze een groot spoor van vernieling na en zijn allen beschermd op het hoogste niveau Er zijn materiële verbanden en meer men mag dit spoor niet verwaarlozen. Ik kan je volgen maar zie het iets groter.

2,756

(55 replies, posted in Organisaties)

Sebastiaan wrote:

Nummer 4: origine/nationalité Francaise = Jean-Paul Contat onder een andere (of zijn echte) naam?

In welke context plaats je die naam? Want bij het googelen vind ik niets en het doet bij mij ook geen belletje rinkelen ergens.

2,757

(613 replies, posted in 1985)

Leo, ik zie waar de krantenwinkel is maar snap nog niet wat en hoe het veranderd is op die parking/pleintje, als de sneeuw weg is zal ik eens gaan kijken. Over de observatie van de Bende van Nijvel voor dat ze de aanslag deden er zijn veel aanwijzingen dat de Bende van Nijvel hun aanslagen goed voorbereiden en de warenhuizen op voorhand gingen bekijken, als jij er 14 dagen weg was kan het zijn zonder dat je het wist dat je hun pad gekruist hebt, het is maar gissen.

Wat Overijse betreft het parcours dat de daders te voet afleggen op de parking plus de plaatsing van hun wagen ik stel me daar toch vragen bij. Waarom: zijn ze misschien iemand gevolgd? Naar ik zie, ik kan het niet zo goed inschatten maar ze wandelen langs de haag uit het zicht, vanaf het begin van het plein tot in de hoek van de kleine parking juist waar Finné zijn auto plaatst bij zijn vast kranten winkel ( misschien vaste plaats gewoonte)? Minimum 70m schat ik die afstand en de afstand langs de haag is misschien nog langer maar ik zak eens gaan kijken.

2,758

(613 replies, posted in 1985)

Leo, heel veel dank voor de info, er is veel veranderd sinds 85 vermoed ik, nu ik begin het te snappen. Nog 1 vraag de krantenwinkel is dat links of recht van het amsterdammetje? Nog iets ik vermoed dat ze verkenning gedaan hebben op de vrijdagavonden voor de aanslag, jij meld dat je er 14 dagen weg was, wel ik denk dat heel veel geluk hebt gehad. Misschien zijn ze gaan kijken daar in de hoek of er een bewakingswagen stond, alhoewel dat ze blijkbaar inside info hadden over de bewaking en de aanwezige ploegen. Misschien hebben ze je geobserveerd de weken voordien?

2,759

(298 replies, posted in Algemeen)

K& wrote:

Er zou een vrouwelijk journaliste haar licht eens moeten opsteken bij zijn weduwe F. F. om te zien of dit om persoonlijke redenen was zoals Depr. of Fin. problemen, maar aangezien hij een getuige was in het verbranden van materiaal (na de dubbele moord) in de tuin van de moeder van Latinus en ook een oude vriend van Latinus, dan kan dit gewoon zijn dat hij teveel had gehoord.

Misschien derpessie en financieel? Nu nog Vin. en F.F.

2,760

(55 replies, posted in Organisaties)

dim wrote:

De kans is niet klein dat de reus op de foto Claude Delperdange is.

Was hij niet slanker? Of zou de reus op de foto misschien Luciano Bender kunnen zijn?