2,771

(6 replies, posted in Organisaties)

In de Gevelot zaak speelt wapenhandel ARMACO een hoofdrol, Armand Donnay is zaakvoerder van Armaco en ex OAS. Baugniet werkte ook voor ARMACO alsook nogal wat personen uit het milieu van Farcy » Forum

Via de Gevelot kom je ook bij Pour, Camps, en Vanden Eynde. Persoonlijk versta ik niet dat de Gevelot zaal uit de media verdwenen is. Een volgend interessant stukje:

Armand Donnay geeft toe aan zijn anti-Russische overtuiging en knoopt, in het vooruitzicht van een vette winst, vriendschapsbanden aan met de Somalische autoriteiten. Hij is overigens bevriend met de Somalische ambassadeur in Brussel, de heer D’Gnena. Hij word uitgenodigd voor een bezoek en officieel aangesteld tot kolonel van het Somalische leger door de president van de Republiek. Hij word geacht een bataljon blanke huurlingen te leiden, waarvan hij in feite de enige vertegenwoordiger is en dat slechts in het leven is geroepen om de tegenstander te ontmoedigen.

Donnay speelde hoog spel, illegale wapenhandel midden in de koude oorlog volledig in de WACL-sfeer. Trouwens de bankier was Newman van Geoffrey bank, waarvan de Kerckhove directeur was en die bank is om een schandaal te vermijden overgenomen is door graaf d'Ursel.

2,772

(35 replies, posted in Bende Farcy)

http://i40.servimg.com/u/f40/15/00/61/71/belcoy13.jpg

http://i40.servimg.com/u/f40/15/00/61/71/pr_bar10.jpg

Francois Raes had het over een piloot van Sabena die ondervraagd moest worden i.v.m. met betrokkenheid van drugssmokkel in het NDB-schandaal.

2,773

(51 replies, posted in Bende Haemers)

Ik vraag me ook af of Jean-Claude Darville Guillaume Vogeleer kende, zie de verwijzing naar SOF, Zaïre en Denard, tevens het dossier drugsmokkel van huurling naar Zweden, zie ook: SAC

2,774

(35 replies, posted in Bende Farcy)

Guillaume Vogeleer is een interessante link, meer op » tueriesdubrabant.winnerbb.com

http://i38.servimg.com/u/f38/15/00/61/71/true110.jpg

Hij is een huurling die meestreed aan de zijde van Denard, en was ook betrokken in drughandel zijn naam komt regelmatig voor in het boek van Francois Raes. Hij is trouwens samen met Vienne opgepakt en opgesloten in Karachi/Bangkok in de NBD zaak en een kennis van Farcy en werkte met de CIA samen. Bouhouche en Beijer moeten hem zeker gekend hebben. In deze is dit » SAC

2,775

(62 replies, posted in 1983)

Zijn er ooit lege hulzen van deze .22 gevonden? Ik vermoed van niet afgaande van wat men schrijft over de voorbereiding en de verrassing van het ontdekken van de 0.22 kogels in het lijk van de hond:

Bij het ballistisch onderzoek volgt een andere verrassing van formaat. De kogels die uit het lijk van de herdershond werden gehaald, komen uit hetzelfde wapen als dat wat in december 1982 werd gebruikt.

2,776

(527 replies, posted in Hypotheses)

Sinds de nieuwe post van Insider/Van Haperen begin deze maand is het toch duidelijk dat Insider Van Haperen is. Het kiezen voor dezelfde naam insider na 2en een half jaar afwezigheid is ook niet evident, hij had evengoed een ander nickname kunnen aanmaken. Ook respect voor Rende Van De Kamp recht voor de raap met de deur in huis vallen, nu zijn verblijf was van korte duur, en hij heeft zijn sporen vakkundig gewist. Misschien als mensen uit bepaalde milieus gaan praten kan er nog beweging in het dossier komen.

2,777

(527 replies, posted in Hypotheses)

Los van alles wat hier besproken is op dit topic, is Insider/Van Haperen op dit forum onder eigen naam, dit kan niet van iedereen gezegd worden. Dit alleen al verdient respect, het maakt ook van hem een makkelijk doelwit voor kritiek en vooringenomenheid. Wat de waarde is van dit topic zal de tijd wel uitwijzen vermoed ik.

2,778

(62 replies, posted in 1983)

Ja daar zou ik ook van uitgaan, maar dit doen ze blijkbaar niet altijd. Aan de hand van het plaatsen van hun voertuig vermoed ik dat er bij de aanslagen in '85 steeds een 2de team in de buurt was. De keuze voor de Golf is afgestemd voor op de parkings met zijn kleine draaicirkel heeft deze wagen een groot voordeel, en is in bossen goed weg te steken want is een kleine wagen. Ook achteruit rijdend aan lage snelheden heb je een enorme vuurkracht met een schutter in de koffer, zie Aalst.

2,779

(527 replies, posted in Hypotheses)

geronimo wrote:

Iedereen die een degelijke militaire opleiding genoten heeft kent meerdere van deze technieken. Denk zelf dat de bloedverwurging nu aan de federale politie word geleerd.

De bloedwurggreep en andere wurggrepen of klemmen dat is zo. Maar ik bedoel specifiek het wurgen zonder sporen na te laten. Er zijn nog andere betere methodes dan deze die hier op de website besproken zijn. Ik vraag me al een tijd af hoe wijd verspreidt die kennis was begin jaren 80, en of de WNP-leden deze technieken wel echt aangeleerd zijn in detail, ik vermoed van wel daar deze technieken al lang bestaan maar in de begin jaren 80 waarschijnlijk in beperkt kring bekend waren.

2,780

(527 replies, posted in Hypotheses)

Insider wrote:

Anders dan jij denkt, is het is juist erg eenvoudig om, zoals jij zegt, zonder sporen na te laten de slagaders af te snoeren. Het gebeurt zelfs dagelijks bij judo en/of jiu-jitsu trainingen.

De techniek is dan ook eenvoudig, de rechterarm wordt om de nek geslagen, zodat de punt van de elleboog recht naar voor wijst. leg de rechterhand op je linkerbiceps. Buig je linkerarm en leg je linkerhand in de nek van de tegenstander. Breng gelijktijdig je hoofd links naast het hoofd van de tegenstander. Het enige wat je verder hoeft te doen is spanning op je armen of biceps te brengen en de tegenstander of slachtoffer verslapt binnen enkele seconden, en let wel zonder uiterlijke sporen. Een kind kan de was doen.

Sporen kunnen wel ontstaan bij het, op de juiste wijze neerleggen van het slachtoffer om de indruk te wekken van de auto-erotische verstikking. Maar hier gaat het nu juist om, doordat mevr Houtvinck de draad losgesneden heeft en misschien ook de geslachtsdelen bedekt, ontstond er een geheel ander beeld en komt men met een rammelende theorie van zelfmoord.

Het gaat er nog niet eens om wat er is gebeurd, maar hoe het onderzoek uitgevoerd is gedaan. Maar ook hier weer, het onderzoek rammelde aan alle kanten.

De techniek die je hierboven beschrijft is inderdaad niet zo moeilijk, en het zal misschien wel zo gebeurt zijn. doch bij deze methode bestaat een kleine kans dat het slachtoffer zich verzet waardoor er toch sporen zijn. Latinus was onder invloed van drank en woog maar 55kg zoveel weerstand zal er niet geweest zijn bij de wurging die je beschrijft. Er is mij verteld dat methode is niet zonder risico is, men kan uit die greep komen en het zal niet bij iedereen even vlot verlopen. Ik had nog een andere techniek in gedachten die geen sporen nalaat en waarbij het slachtoffer geen kans maakt, enkel de uitvoering moet heel precies en vlug zijn.