2,991

(753 replies, posted in 1985)

Dus Luc Bennekens en misschien de 2 dode klanten aan de ingang ware de enige getuigen? Nu Luc Bennekens is dacht ik door 2 wapens of gangsters neer geschoten? Dit was de 3de overval met een gijzelaar en nu word hij door 2 wapens neer geschoten was hij getuige van iets? Is dit de reden?

Of een goede lokale onafhankelijke boekhandel.

2,993

(168 replies, posted in Getuigen)

Merci Robert. Ik begin het te snappen, natuurlijk de begrippen veel en weinig zijn relatief, maar ik kan nu beter het gebruik en courantheid plaatsen. De speurders lossen natuurlijk niet alle info, er zal wel nog iets met de bollen zijn waardoor ze in een bepaalde richting kijken.

2,994

(753 replies, posted in 1985)

Wat ik gisteren al aan het bedenken was is: als Finné naar zijn auto loopt om te bellen loopt hij ongewapend richting de daders? Als ik Finné was geweest was ik naar binnen gelopen of weg van de daders er zijn telefoons genoeg dan die in de vuurlinie, het is zeer onlogisch om zoiets te doen.

Plus een van de gangsters blijft buiten op wacht staan (een afspraak). Het is ook zoals Dim schrijft Finné ergens anders vermoorden en hem dan dumpen, ik heb toch ook mijn twijfels. Misschien is er nog een derde mogelijkheid? Want er moet een verklaring zijn voor de auto, 4 getuigen die melden dat auto er niet stond. Denk eens aan Nijvel, het is wat vergezocht maar we missen een essentieel stukje van de puzzel. En ik ga ervan uit dat de getuigen de waarheid spreken vanuit hun ervaring en beleving van de feiten.

2,995

(39 replies, posted in Andere Personen)

Rechtse staatsgreep in Italië beraamd

Twee rechtsradicale organisaties hebben de afgdopen maanden samen in Italië een staatsgreep beraamd. Volgens mededelingen die de politie en het openbaar mirasterie in Rome dinsdag verstrtai, werkte de groep "windroos", die in de herfst van het vorig jaar werd opgerold, nauw samen met een "Movimento di Azione Rivoluzionaria" (MAR) genoemde organisatie van de voormalige verzetsman en intussen aangehouden radicale leÜer Fumagalli.

Bij de "windroos" zouden enige hoge militairen en de 73-jarige industrieel Andrea Mario Piaggio uit Genua betrokken zijn. Samen met de M.A.R. zouden zij van plan zijn geweest een fascistische republiek op te richten. Bij het politie-onderzoek in de herfst van 1973 werd een lijst gevonden met de namen van bijna 2.000 Italianen, onder wie de leidende politici van het land, die na de staatsgreep zouden moeten worden doodgeschoten.

De M.A.R. zou onder leiding hebben gestaan van de 49-jarige Fumagalli die wegens talrijke bomaanslagen in Noord-Italië gevangen zit, en van de eveneens gearresteerde advocaat Admao Degli Occhi uit Milaan, die zich . heeft opgeworpen als leider van de "zwijgende meerderheid". Zij zouden nauw contact hebben gehad met de leden van de "windroos", roet wie zij de plannen voor een coup uitwerkten.

De twee organisaties waren van plan op hetzelfde ogenblik in de belangrijkste centra in Noord-Italië en in Rome toe te slaan. Daarvoor rekende men niet alleen op hulp van militaire zijde maar wilde men ook eigen parachutisten in het geweer brengen. In Bologna beschikte men over een Cessna die voor dit doel geschikt was. Dit toestel behoorde aan een voortvluchtig lid van de ondergrondse rechtsextremistische organisatie "Ordine Nuovo" (nieuwe orde), Elio Massagrande, die zich nu in Griekenland of Zwitserland zou bevinden. Mede-eigenaar was Graaf Paolo Avogradi Sturla, een voormalige parachutist.

Bron » www.digibron.nl

2,996

(753 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Finné was naar zijn autotelefoon gelopen om de politie te verwittigen nadat de jongen op de fiets door de Bende was afgeknald.

Ik ga er vanuit dat dit een veronderstelling is op basis van getuigenissen. Is dan de witte Ford de auto? nu de witte Ford staat nogal raar, maar ook het tijdsschema dan zijn de daders en Finné bijna op het zelfde moment aangekomen.

Merovinger wrote:

Finné kwam niet rechtstreeks vanuit Luxemburg naar Overijse maar wel vanuit de luchthaven van Zaventem waar hij een afspraak had!

Daar hebben ze toch ook kranten?

Merovinger wrote:

Het is pas in juni 2005 dat Patricia Finné te weten is gekomen dat, binnen de twee uren na de overval in Overijse, een huiszoekingsbevel voor de woning van Finné afgeleverd is geweest. Tot op heden weet ze echter nog altijd niet wie dit bevel heeft opgesteld.

Dat is dus op vrijdagavond om iets voor 23u, de dag erna gaan ze wapens weghalen en ergens op de site staat dat er toen al 2 maal ingebroken was bij Finné? Staat er daar iets van in het boek?

2,997

(168 replies, posted in Getuigen)

Dit betreft geen 7,65 munitie maar 9mm-munitie...

Het is een van de agenten die in Aalst met een 7,65 geschoten heeft.

2,998

(211 replies, posted in 1985)

Eric Donkaew wrote:

Is dit detail pas bekend sinds het boek van Finné? Een onvoorstelbaar onprofessionele opmerking natuurlijk. Het gaat dus blijkbaar om gajes dat maar wat deed. Vermoedelijk dus toch marginalen van het allerergste soort, zonder sturing van bovenaf.

Dit slaat nergen op ondertussen hadden ze al 2 en waarschijnlijk 3 mensen afgeschoten, en terwijl de dader het zegt laat hij die mensen in het kantoor leven. Je kan het ook zien als een vals motief, ze waren het van plan maar nu zeker. Nu wat ook opvalt is dat in Eigenbrakel ze de jongen die ze gijzelen laten leven, maar in Overijse is de gijzelaar met 2 verschillen wapens (daders?) neergeschoten. Er hadden veel meer doden kunnen vallen als dit het enige motief was.

Wat ze wel doen is bij aankomst een kind, vrouw en of familie neer afschieten dat schokkeerd het meest in de media en is in feite ongezien. Trouwens hun bewapening is om te doden en als je goed kijkt zit er een systeem in wanneer en waar ze iemand vermoorden. Trouwens in Aalst moorden ze ook aan de ingang en kuisen ze de parking zonder dat ze weten hoeveel buit ze hebben. En Nijvel dan? Of Temse?

2,999

(168 replies, posted in Getuigen)

Dag Robert en of andere wapen kenners:

De patronen afkomstig uit de riotguns blijken geladen te zijn met een bijzonder soort projectielen: 9 tot 12 loden bollen met een gezamenlijk gewicht van 32 gram.

Ik wil graag nog eens duidelijkheid specifiek over de munitie met 9 of 12 bollen.

  1. Waarvoor gebruikt men dat in de jacht? En of andere?

  2. Was dit een veel verkopend artikel in die tijd of eerder in beperkte kring?

3,000

(168 replies, posted in Getuigen)

noorderling, ieder zijn mening, doch als je een beetje onder de horizon van de samenleving kan kijken hoe het echt aan toegaat in zeker in die tijd zijn de verwijzingen van Robert niet uit de lucht gegrepen. Om maar een voorbeeld te nemen het drugsverhaal, in wezen zijn die goed georganiseerde organisaties (import-export/witwassen ...). Nu de as Marseille, Brussel Amsterdam was in die tijd het wereld centrum voor drugs.

In het Bende van Nijvel-verhaal komt de drug connectie soms naar boven maar voor de rest is dit een gesloten systeem die goed is ingeburgerd met connecties naar de hoogste regionen. Er waren toen verschillende drugsdossier lopende met grote namen die voorkomen in het dossier, wel het is allemaal op een sisser afgelopen, buiten de toevallige doden natuurlijk.