3,021

(168 replies, posted in Getuigen)

Hier een stukje over de munitie gebruikt in Aalst:

"De patronen afkomstig uit de riotguns blijken geladen te zijn met een bijzonder soort projectielen: 9 tot 12 loden bollen met een gezamenlijk gewicht van 32 gram. Dit is munitie die in België zelden gebruikt wordt. In het recente verleden werd er wel mee geoefend door de Groep Dyane. Tenslotte blijken de kogelhulzen die her en der werden gevonden voordien al gebruikt en opnieuw gevuld te zijn, een praktijk die door nogal wat leden van schuttersclubs wordt toegepast."

Dit wijst toch naar echte wapenkenners?

3,022

(168 replies, posted in Getuigen)

Robert, ik bedoel niet dat je een verhalenverteller bent maar eerder dat je een bewogen leven hebt gehad en dat je daardoor vele speciale ervaringen hebt meegemaakt. Het is zo dat voor de meeste die in zo'n situtatie verkeren het uitkijken is dat ze er niet psychologisch onderdoor gaan, zoals men zegt de keting is zo sterk als de zwakste schakel, en bij velen is dit een psychologisch aspect.

Dank je voor je antwoord.

Als ik je een beetje kan volgen werden riotguns weinig gebruikt door jagers, en is het laden van een riotgun met verschillende patronen liga gevolgd door brennekes meer voor de practical shooting.

3,023

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger wrote:

Ik vind het niet meteen meer terug maar weet er iemand nog op welke datum de eerste duik in de zwaaikom is gebeurd?

Daar heb ik ook naar gezocht maar niet gevonden, doch dit is belangrijk.

3,024

(168 replies, posted in Getuigen)

Dag Robert, welkom op het forum. Ik heb je bijdragen gelezen alsook de blog op de andere site, en het is duidelijk dat je een man van de wereld bent, en veel boeiende verhalen kunt vertellen. Uw kennis over wapens alsook paco opleiding kunnen ons op het forum verder helpen.

Er word verteld dat de Liga munitie zeldzaam was en gebruikt werd in een kleine kring is dat zo in 1982/85? Alsook het laden met verschillende soorten munitie in een riotgun zoals je beschrijft is dat meer het pratical shooting of deden jagers dit ook? Ook het herladen van oude munitie is dat iets dat veel voorkwam? en is dat voorbehouden voor specialisten? en wat is het nut ervan?

Alvast bedank.

3,025

(147 replies, posted in 1983)

Ben, is dit voor of na dat ze het dossier zijn kwijt gespeeld? lol

3,026

(760 replies, posted in 1985)

Merovinger, dat vermoed ik ook, ik zal de passage uit het boek van Guy Bouten eens opzoeken. Ik vind vooral de verwijzing naar de Santana belangrijk omdat dit betekend dat ze in '82 ook al voorbereidingen troffen en dat er soort organisatie achter zit.

3,027

(273 replies, posted in Speurders)

Een paar maand geleden heb ik iemand ontmoet die Vos kent en verschillende gesprekken met hem gehad heeft ivm de aanslag in Aalst. Wat ik er kon op uitmaken is dat Vos voor Aalst daders zoekt die een militaire achtergrond of een training hebben gehad. Tevens zijn theorie van een Franse killer vind ik ook nog altijd een optie. Ik zal die persoon in het kort terug zien hopelijk komt er wat praktische info uit.

3,028

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

In het boek van Beijer - hoofdstuk Paraguay - staat dat Bouhouche naar Paraguay zou vluchten en dat hij het land goed kende en er contacten had. Beijer wilde er ook blijven maar Bultot moest overleggen met anderen? Na overleg mocht hij er niet blijven. Bultot houd vol dat hij Bouhouche in de 4 jaar van de Bende van Nijvel niet gezien heeft, dan is het toch raar dat hij naar Paraguay vlucht, er zaten wat verbrande en verdachte figuren in Paraguay.

3,029

(784 replies, posted in 1982)

Ben wrote:

Het zou interessant zijn om te weten welk milieu dit was. Was dit het milieu van corrupte koks en restauranteigenaars waartoe ook Van Camp behoorde?

Luciano Bender: Zijn vrienden raapt hij op in de Van Dyck bij de Grote Markt, waar het latere Bendeslachtoffer José Vanden Eynde geregeld een kaartje komt leggen. Marc Vanden Eynde (zoon van) en Luciano Bender halen er herinneringen op aan hun tijd in het vreemdelingenlegioen.

En Bender is een vriend/kennis van Bultot.

3,030

(39 replies, posted in Andere Personen)

Had in zijn tijd in Griekenland een restaurant (kok). Dus zal wel met eten bezig zijn, officier en connecties met de adel, en regelmatig champagne drinken? Zijn kok was: Piero Battiston. Nu van een gevaarlijke kok gesproken!