3,111

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Bultot verkocht wapens aan Italiaanse fascisten die aanslagen pleegden. Staat in het eerste boek van Guy Bouten. En Ciolini had extreem perverse sexuele neigingen.

En dan is er ook nog de link met Darville die ook vernoemt werd in het dossier Vissers-Vanruyskensvelde is het aspect 'sexuele chantage' (noem het Roze Baletten) de hoofdsleutel.

3,112

(10 replies, posted in Politiek & Business)

Ja, ik heb me dit ook al veel afgevraagd. Het blijft een raadsel, maar ik vraag me af of Nicolas de Kerchove d'Ousselghem zomaar Bougerol kan benoemen als het niet zo is, dus ik ga ervan uit dat dit klopt. Dit betekend dan ook dat Bougerol zich onder de paraplu van een overheidsinstelling kan verschansen. Het is zoals het verlenen van een alibi. De nota is ook naar buiten gebracht door zijn vriend de Bonvoisin.

3,113

(26 replies, posted in Bende De Staerke)

Julien De Staerke was ook betrokken in de zaak van het stelen van morfine basis uit een labo Bios, denk ik. Waarbij ook de schoonzoon van Vanden Boeynants bij betrokken was en ook de ex van de schoondochter van Vanden Eynde die voor de staatsveiligheid werkte.

3,114

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Interessant dat ze hem hebben opgepakt. De Italiaanse connectie is een boeiend spoor. Ciolini en Massagrande zijn geen engeltjes in het tegendeel. Vooral de link met de (anti) ETA, ergens heb ik gelezen dat WNP een aanslag gepland had op een binnenvaartschip dat wapens voor de ETA vervoerde. Er moet dus een link zijn tussen die mannen en het WNP. Ook is de ETA nog een uitloper van de Spaanse burgeroorlog.

3,115

(100 replies, posted in Roze Balletten)

Dim, het staat in het eerste boek van Guy Bouten, er is een gangster in het  huis van de zoon van VDE gaan wonen toen de zoon naar Zuid Afrika is gevlucht. Of de verklaring van de gangster klopt weet ik niet maar het kan kloppen, zeker als rekening houd met de schoondochter van VDE die naar het schijnt voor de staatsveiligheid werkte.

Trouwens via de ex van de schoondochter van VDE is er een link naar VDB en het NBD en waar Bouhouche en Beijer actief waren om sporen en bewijsmateriaal te doen verdwijnen. Er is een kans dat de Roze Balletten een rol speelden in de moord op VDE.

3,116

(100 replies, posted in Roze Balletten)

Merovinger wrote:

Maar! Eén persoon van de vaste deelnemers is een welbekende en (volgens mij) een  spilfiguur  in de zaak Latinus en de brand van Pour, nl. C.S. alias de eend, die de minnaar was van de vrouw van Pinon.

Het viel me ook op. Trouwens de rol van de staatsveiligheid in de loden jaren is heel dubieus. Christian Smets is na de moord op Van Den Eynde in het huis van de zoon van VDE documenten gaan zoeken. Christian Smets moet meer weten.

3,117

(30 replies, posted in Documentatie)

Walter Baeyens wrote:

Bedankt. Ik heb hier een doc waarin enkele sleutelwoorden/namen uit de Bende van Nijvel-files samenkomen; betreft echter periode voor en tijdens WO II. Raar.

Kan je het doc online plaatsen? Of melden waar ik het kan vinden.

3,118

(278 replies, posted in 1982)

Ja Leo, dit was een triest voorval. R. Croes deed vervanging voor iemand, de normale begeleider had een dag vrij gevraagd, de vaste begeleider is een hele goede vriend van mij, had hij die dag niet vrij gevraagd was hij er niet meer. Ik kan me dit voorval nog goed herinneren.

3,119

(34 replies, posted in Wagens)

Elio Massagrande reed ook met een witte Mercedes, hij is ook genoemd i.v.m. Temse.

3,120

(784 replies, posted in 1982)

In het eerste boek van Guy Bouten staat dat Martial Lekeu regelmatig op bezoek gaat naar Degrelle in Spanje, dat Lekeu een rol speelt in het verhaal staat vast, denk maar aan de vesten van Temse. Bij VDE waren ze duidelijk naar iets op zoek, de kans dat het met Degrelle en of zijn entourage te maken geeft is groot.