3,231

(61 replies, posted in 1983)

De ene dader schiet wat scherper dan de andere, tevens is het heel vervelend dat er na al die tijd nog verwarring is over de volgorde van het neerschieten en de hulzen van de gebruikte wapens. bestaat er een grondplan van de supermarkt met wagens en slachtoffers?

3,232

(61 replies, posted in 1983)

Klopt, dit is als schaken en vooral tijd is belangrijk voor de daders ze moeten er het ritme in houden, de eventuele tegenstand mag geen tijd hebben om tot actie over te gaan. Een gevecht of veldslag word op voorhand in de geest van de spelers bepaald, daders blijven daders als de slachtoffers zich niet kunnen ordenen. Keer op keer is het hit and run, door de verwarring van de hit zie je niet naar waar ze gaan. Dat is strategie. Dit bewijst voor mij dat ze weten dat ze niet onoverwinlijk zijn en dat de groepering (uitvoerders) niet al te groot is ze dekken alles goed in en af.

3,233

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

DeadLetterBox, ik kan je volgen, tevens toen was het wereldje van drugssmokkel en ex-militairen en gangster sterk verweven met elkaar ook links er rechts lagen niet zo ver uit elkaar er waren genoeg avonturiers die geen genoegen namen met een gewoon leven. Doch weinigen zijn zo koel als de daders, volgens mij moet de kern van de groep elkaar goed en lang kennen.

3,234

(211 replies, posted in 1985)

Misschien is er een patroon in te zien, ze schieten vooral mensen neer aan de ingang van de supermarkten. Dit voor het shock effect te creëren maar ook om hun aftocht veilig te stellen. Steeds is er veel aandacht besteed aan het terugtrekken dit is ook het meest kwetsbare moment van de actie. Ze komen toe laten het geweld losbarsten zodat iedereen op de parking bevriest van angst ( een handtekening). Ze laten niemand van de parking vertrekken, en iedereen die in zijn auto zit word zonder mededogen afgeknald, soms wachten ze ook op de parking of op een andere plaats om te zien hoe de situatie is en deze naar hun hand te zetten (verrassingsaanvallen is de beste verdediging).

Ik blijf er maar militaire acties in zien. Binnenin de supermarkten zijn ze ook gewelddadig maar daar is het meer gericht op verdediging, ze schieten hier vooral op bewegende of onverwachte elementen. als je doet wat ze vragen heb je kans dat je blijft leven. Wat me ook opvalt is dat als ze de kluis niet kunnen openen zie Eigenbrakel en Overijse ze daar rustig bij blijven en niet zomaar beginnen knallen op mensen. de daders besteden het meeste aandacht aan de actie of opdracht zelf het geld en het aantal daden of juist wie ze doden is bijzaak ( buiten enkele zeer toevallige verdachte slachtoffers) als de actie maar goed word uitgevoerd. zie ook de verbetering bij het uitvoeren van de actie over de jaren.

Bij verschillende acties vergeten ze het geld, of die man die een hele tijd met zijn armen in de lucht staat op een paar meter van de reus. Een bange getuige is een verlamde getuige. zij weten dit, ze zoeken contact kijken naar de reactie als je niet vertijfd van angst dan knallen ze. Wat die jongen betreft die was met zijn ouders daar op de parking de auto aan het inladen iemand moet een verkeerde beweging gemaakt hebben of te traag gereageerd hebben. Die andere jongen die ze laten leven hebben was het noorden kwijt van angst, dit is volgens mij een bewust daad. We mogen niet vergeten dat de daders ook kwetsbaar zijn en angst hebben om gepakt of geraakt te worden zie de kogelvrije vesten het waren geen supermannen.

3,235

(40 replies, posted in Wagens)

Volgens mijn bescheiden mening is dit niet uitgevoerd door de overvallers zelf, maar door een andere cel. Het zijn volgens mij ook geen gewone autodieven, dit is op bestelling uitgevoerd door gangsters die niet wisten welke auto ze meenamen (denk ik). Dit is vooral om duidelijk te maken aan bepaalde kringen hoeveel lef, durf en kennis ze hadden. De periode 82 en 83 is duidelijk een soort afrekening in bepaalde milieu's, drugs sex wapens geld (rechtzaken, verschuiving van posities in de politiek, ...).

Wat het complot denken betreft ik ben daar ook kritisch over, het moet geen grote groep zijn om dit te doen, maar het is duidelijk dat de daders geen beginners waren het kan in die periode een groep van 6 of 8 man gaan. Waar 1 meester strateeg aan de touwtjes trekt. Ik weet dat in het rechtse milieu de meeste wel bij een elite groep wilden horen. Het was / is een eer om geheime operaties uit te voeren zo heb je een redelijke grote groep mensen die klaarstaan om dingen voor je te doen zonder veel vragen te stellen, die graag oorlogje spelen.

Toen was er ook nog niet veel geweten over de verbanden tussen de verschillende geweldplegingen. In die tijd was het echt oorlog in bepaalde milieu's. nog eens samengevat: ze plegen extreem gewelddadige overvallen leggen hinderlagen aan voor de politie en stelen het bewijsmateriaal om het terug te bezorgen... dit is een signaal voor iemand. zoiets doet men niet als het enkel voor het geld is.

3,236

(85 replies, posted in Mededelingen)

Nog iets dat ik zeer waardeer is dat er geen reclamebanners op de site staan.

3,237

(40 replies, posted in Wagens)

Ja, dit is een straf voorval welke gewone misdadiger doet zoiets? Een wagen stelen de kogels eruit halen en ook nog de kogelgaten dichtstoppen en dan de auto dumpen zodat die gevonden word. Straf!

3,238

(61 replies, posted in 1983)

Schieten op mensen in volle actie is niet gemakkelijk en vergt oefening, ik heb al altijd gedacht dat het om ex militairen ging met veel praktijk ervaring oudstrijders. Schieten is 1 iets maar op ontschuldigen schieten en raak schieten, zonder in paniek te raken dat is voor getrainde mensen en (of/ gekken). Er is ook het feit dat verschillende slachtoffers in het hoofd geschoten zijn vanop een bepaalde afstand, dit is niet eenvoudig. Tevens is er nog de tijd tussen de verschillende overvallen, de daders bleven koel en gingen niet praten dit is ook uitzonderlijk de meeste misdadegers scheppen graag op met hun misdaden maar hier niet.

3,239

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Dit is volgens mij geen gewone bende, er teveel zaken die (normale) misdadigers niet doen. Zoals de zaak met de Audi 100, de 2 zakken met wapens, en nog veel andere dingen. Er zijn bewust sporen nagelaten die naar het gangster milieu wijzen om die onder druk te zetten. Ook is er in die tijd een som van 15 miljoen bfr. (10 delhaize en 5 van de colruyt) uitgeloofd voor een tip, in die tijd was dat een enorm bedrag.

Tevens de gewone misdaad was er niet mee gediend dat er op politie geschoten werd. Tegen de staat kan je normaal niet winnen Ook de druk om het onderzoek in een bepaalde richting te sturen. Dit is mijn bescheiden mening. Na jaren het dossier te volgen, heb ik de indruk dat het professioneel is uitgevoerd.

3,240

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Hoi, ben er mee eens, doch in die tijd was het normaal om boodschappen over te brengen via kleine advertenties meestal achteraan in de tijdschriften, zoals verkoop van 2de hands wapens, samenkomsten, ... Dit was nog voor internet en sms. Als geen van die dingen in staan is het nu niet interessant en tijdverlies.