61

(1,141 replies, posted in 1985)

Heren! Vergeet niet dat 7 van de 8 slachtoffers op de parking zijn gevallen. Dus heeft niets te maken van hoe een Delhaize er van binnen uit ziet (parkingmoorden). Het is toch gemakkelijk je "slachtoffers" op onschuldige wijze naar de parking te sturen of te begeleiden en dit op het afgesproken uur. Voor de uitvoerders ook beter , dan de doelwitten in de winkel te gaan zoeken! En wat de snelweg betreft: zoals iedereen zou vermoeden, die gaan ze nemen. Nee zij wisten maar al te goed waar ze heen moesten rijden: 4 km verder: niet verlichte baan en dan garage in en rustig wachten! Ze hebben zich schuil gehouden bij iemand die ze om 19.30u hadden verwacht, maar gelukkiglijk (puur geluk!) niet is komen opdagen. Juist nog dit: er is een duidelijk verband tussen meerdere slachtoffers in Aalst en het niet gevallen slachtoffer. Maar daarvoor moet je wel 22 tot 25 jaar teruggaan!

62

(601 replies, posted in Hypotheses)

WAAROM ZE MOEILIJK TE VINDEN ZIJN:
Eerst en vooral waren het marginale type's die met hun uiterlijk aan geen enkele "normale" zelfs minderwaardige job geraakten!
Erst overvallen ze wapenhandelaar om hun "materiaal" aan te schaffen!
Dan kogelvrije vesten voor hun bescherming (verplichtend in de bouw enz)
Dan beginnen ze als zelfstandige te werken, en worden betaald door hun opdrachtgevers! Ze vragen zich niet af waarom ze die of die persoon moeten neerschieten, man of vrouw of kind! Dat is hun zorg niet! Gewoon uitvoeren! Dus de slachtoffers kunnen om totaal verschillende "motieven"" vermoord zijn, daarom dat er soms geen verband te vinden is tussen overijse-eigenbraklel en Aalst? Zij gaan dag of dagen ervoor hun doelwit bekijken! Het enige wat de opdrachtgevers moeten doen: die personen op het afgesproken uur en plaats (parking) brengen of sturen! Zij handelen het wel af! In Aalst is het een beetje misgegaan: iemand "te veel" en dan nog iemand "te weinig" en derde fout: allen hetzelfde "motief" en ze waren toch gezien? Je zou al voor minder stoppen en de vennootschap ontbinden!

63

(601 replies, posted in Hypotheses)

Wat ik nog wou aan toevoegen: voor alles bestaat een "MARKT" wil je "vrijwilligers vinden voor "goede" doelen? Je vindt ze wel ! Zoek je vrijwilligers voor "slechte" doelen? Je vindt ze ook wel! En liefst dat ze hun "eigen" materiaal gebruiken! En zoals in Aalst het geval was: wie doet er mee? Dat kan de kosten wel wat drukken! 3 -4 vliegen in ene slag? Waarom niet ! Profiteer er van! NU OF NOOIT! Ze komen maar ene keer!

Als er bij de vorige overvallen telkens maar 1 doelwit was, en er meerdere willekeurige slachtoffers zijn gevallen! Dan is het zeer moeilijk om die ene er uit te halen en het eventuele "motief" te kennen! In Aalst hebben ze te "gulzig" geweest! Teveel "hooi" op hun vork willen nemen! vandaar het groter aantal slachtoffers! Als je dan de individuele slachtoffers bekijkt! En het verband tussen elkaar kunt vinden! En dan nog om hetzelfde "motief" zijn omgebracht! Dan weet ik niet waarop men zich verder nog moet steunen! Wachten tot ze ALLEN dood zijn ?

64

(601 replies, posted in Hypotheses)

Voor mij waren de 6 personen duidelijk 2 apparte groepen: de uitvoerders en de opdrachtgevers! Los van elkaar! Het is zoals vele "normale" zaken: U bezit een graafmachine? Dan zal ik u graafwerken bezorgen! En indien bepaalde personen in deze "branche" afweten van het bestaan van deze personen(in dit geval met bezit van wapens!) Dan is het kinderspel om hun "een goedbetaald jobke" te bezorgen! Vandaar dat ze moeilijk te vinden zijn! Ze werkten "tijdelijk" en voor verschillende personen EN voor verschillende motieven! Daarom moet men elke overval en elk sclachtoffer afzonderlijk bekijken! De uitvoerders hoefden de motieven niet te weten! Gewoon hun "job" doen! En hier en daar onschuldige slachtoffers maken! Dat maakt het "super" moeilijk voor elke speurder!

65

(601 replies, posted in Hypotheses)

Men zocht het veel te ver! Bij gelijk welke enkel of dubbele moord zoekt men op de eerste plaats dicht bij: familie, vrienden, ... dan pas gaat men verderaf. Nu werkt men omgekeerd! Voor mij waren het 2 a 3 marginalen die het "vuile" werk deden (met plezier!) hun enige bezit waren hun wapens (werktuigen!) waarmee ze ten dienste stonden voor degenen die hen konden gebruiken! Gezien hun uiterlijk was dit hun "enige" job die ze konden vinden in de maatschappij.

Ze werden bijgestaan (met wagens en chauffeurs) door personen (opdrachtgevers) van de streek zelf. Gezien de vluchtroute die ze hebben genomen, moeten er personen aan deel genomen hebben die de omgeving zeer goed kenden. De tot nu gekende vluchtroute is maar " gedeeltelijk" juist. Richting Ninove. Maar waar zijn ze "afgeslagen"? Ik weet het! En om die weg te nemen of te vinden moet je: ofwel van de streek zijn of geholpen door mensen van de streek!

66

(601 replies, posted in Hypotheses)

Ik wil hiermee niet zeggen dat "ZIJ" het waren maar van de 6 personen die ik toen heb gezien , waren deze 3 dezelfde "type's"  ik denk mocht ik de echte daders te zien krijgen ik ze wel nog zou herkennen! Maar toen enkele dagen na de overval de gerechtelijke met foto-boekken kwamen , was het zeer moeilijk ! Stel dat ze er niet tussen zaten? Maar dan nog ! Ik zoek nu meer naar de waarom en naar de opdrachtgevers! Maar het helpt Jumet geen stap verder: ze zeiden: maar mr.: ook als u de opdrachtgevers kent! Daarmee hebben we nog altijd de "daders" niet! Wederom dikke zever en van tafel geveegd! Ik denk andersom: de opdrachtgevers moeten zeker de daders kennen! Maar de daders kennen daarvoor nog niet hun "opdrachtgevers!"

67

(601 replies, posted in Hypotheses)

Een paar maand voor de dood van Madani Boubouche, had ik een Humo en P-magazine gekocht en toen voor de eerste maal foto's gezien. Toen heb ik Boubouche aangeduid als mogelijke bezoeker en degene die met grijslach de rekening betaalde. Maar gezien zijn "overlijden" heb ik dit niet meer willen aangeven. Tweede verdachte: Patrick Haemers, of het type Haemers was degene die expliciet vroeg: heb je soms Skoth van 't vat? Of heb je dan Rodenbach van 't vat? En de oude, franstalige, type Nihoul: de kleinste maar duidelijk "belangrijkste" persoon (had 2 bodygards bij zich) en gaf de instructies. Hoorde hem zeggen: "tous le monde d' accord? Demain a 9 heures dans  l'atelier?" Hij was naar mijn schatting kleiner dan 1.70m maar had het meest koele blik. Ogen om bang van te zijn. Toen 50-55 jaar de anderen tussen de 35 en 40 jaar. Ze waren super beleefd, woorden zoals "verschoning mr. kunnen we nog iets krijgen!" Doch hun uiterlijk sprak boekdelen, dat konden ze niet camoufleren.

68

(601 replies, posted in Hypotheses)

Heren, ga tot ergernis van de cel Jumet hier openbaar maken hoe de verhoren 2 jaar geleden verlopen zijn:

Op aanraden van mijn advocaat (vriend!) stuur ik een schrijven naar procureur in Charleroi. Duurde meer dan een maand eer ze contact met me opnemen omdat de 2 regels Nederlands moesten vertaald worden in 't Frans. Mr. X van Jumet: had pv van 12/11/85 bij zich: we zijn100% zeker dat waren ze , maar we hebben het al 1000 keer in onze handen gehad en al 1000 keer  afgevraagd: waarom zijn ze bij u nog binnen geweest. Mijn antwoord was: dat moet je hun zelf gaan vragen. Ik heb ze niet uitgenodigd. Mijn vraag is nu: als ze daar al 20 jaar zeker van waren, waarom hebben ze dan zelf geen toenadering gezocht? Gerechtelijke hebben wel kort na overval met foto's bij mij geweest. Maar daar hielt het mee op.

Toen ik zei : familie Van Den Steen was toch met auto? Ha nee, schoonouders woonden daar rechtover, ze waren te voet. Heb ik hun gezegd: hoe kun je als je vooraan binnen gaat, achteraan op parking vermoord worden. Ha ja, ze gingen het onderzoeken. Resultaat: ik had gelijk. Na 20 jaar wisten ze dat zelfs nog niet.

Bij de tweede ontmoeting vroeg ik onmiddellijk: mr X, de 1ste keer dat u hier geweest bent, geloofde u mij of niet? Want dan moeten we niet meer verder praten. Hij antwoordde: ja ik geloof u. Goed. Ik zeg: ik heb mijn huiswerk goed gemaakt. Er lagen veel magazines op tafel: Humo en P-magazine. Ik zei: we gaan beginnen met Humo. Ai meneer, Humo moet ge altijd niet geloven. Ik: sorry, maar je weet nog niet waarover het gaat. Ik lees nu pas na 20 jaar een getuigenis van lerares op grote markt in Aalst. Antwoord: ja ja, als dat allemaal waar is? (Omdat die verklaring wel paste in wat ik hun al had verteld.) Ik zei toen: maar als alles wat al gezegd is niets van waar is dan moeten we nu stoppen. Zoek je en spoor of wil alles doen ontsporen? Ik was me toen pas met de zaak gaan bezig houden.

Toen: stel dat je gelijk hebt voor wat betreft Aalst, un je ons dan zeggen wat dat te maken heeft met de andere overvallen? Waarop ik antwoorde: Aalst wil ik voor niets doen, maar als je me vraagt voor de rest ook (Overijse en Eigenbrakel) dan ga je me 1 miljoen per maand betalen. Wat ne zever dacht ik! Op hun vraag: gaat die persoon ooit bekennen, antwoordde ik: waarschijnlijk niet. Zeiden ze: dan is het ook geen avance hé en ze vroegen waarom zijn die personen niet vroeger bij u binnen geweest. Antwoorde ik: misschien wel, maar was ik er toen niet (hoe kan ik da nu weten?). En: waarom hebben ze u dan niet doodgeschoten? Antwoorde ik: ah nee want dan was het een moord. Waarop hij zei : Hoe? En aan de Delhaize niet? Ik zei nee: daar was het een "ongeval". Ik zei: je begrijpt het niet. Toen: zal niet waar zijn hé, want je loopt hier nog. Dus had ik dood geweest dan had ik gelijk. Maar ja dan kon ik het ook niet meer vertellen. Ik vraag mij af: dommigheid? Onbekwaamheid? Of?

Toen ik zei: jullie geven het misschien op? Maar ik niet! (Was er maar pas aan begonnen en zag na 20 jaar pas klaarheid!) Bekeken ze mij met groot ongenoegen. Korte tijd later stuur ik hun een beknopt verslag van bepaalde onderzoeksdaden. Een advocaat zei toen: bel eens dat het wel toegekomen is want je weet nooit dat uw schrijven "onderschept wordt". Toen ik belde zei mr X op een een nogal ongemakkelijke en brute manier: ja mr. dat is hetgeen u ons toch allemaal verteld hebt. Jaar later belde ik opnieuw: mr, u weet niet waar wij allemaal mee bezig zijn. Waarop ik antwoordde: ik vraag toch niet waar jullie mee bezig zijn. Dat zijn zelfs mijn zaken niet. Maar ik vraag alleen maar dat jullie toch zouden geïnteresseerd zijn in wat ik allemaal te weten gekomen ben. Geen interesse!

Niet tegenstaande een paar maand later had die mr. X een gesprek met een collega van mij die vroeg: wat vindt u van het verhaal van Mr? Was zijn antwoord  ik geloof mr. maar mag er niet op verder gaan van de procureur, omdat die oordeelde: dat is iemand die wil wraak nemen. De vraag is: het mag nog wraak zijn, het belangrijkste is, is het de waarheid? Indien ja, dan moet je achterlijk zijn om niet te beseffen dat er iets ernstig fout is. Mocht ik gans mijn verhaal mogen bekendmaken, niemand zou er nog aan twijfelen. Maar ja de gerechtelijke in Aalst zeggen: we laten liever ne zware crimineel lopen dan één onschuldig iemand op te nemen. Dus: ze moeten bewijzen hebben of anders niets! Waarvoor zijn die mensen betaald? Moeten wij het op hun schoot brengen? Wij zijn er toch niet voor betaald? Grote potten drinken en zeveren!

Het komt er op neer dat ik wil besluiten dat er nog personen zijn (die nog leven!) en die het 25 jaar durende raadsel kunnen helpen oplossen omdat ze er "meer" over weten. Het is geenszins de bedoeling om "wraak" te nemen. Voor mijn part geven ze hun die beloofde 10 moljoen en geven ze hun nog een decoratie bij. Zal mij een worst wezen!

69

(601 replies, posted in Hypotheses)

Er is geen enkel "bewijs" dat de oude de chauffeur zou geweest zijn. Zuiver veronderstelling. Maar er waren meer daders en meer wagens. Dus meerdere "goede" ervaren chauffeurs. Hun rijkunst was "buitengewoon". En dat ze na Aalst ergens "tijd" genomen hebben om te demonteren of "weg te stoppen" heb ik (en dat weet renne) zekerheid over. Ze zijn niet aan Den Doorn gepasseerd!

70

(601 replies, posted in Hypotheses)

Beste Freelance,
Deze confrontatie heeft plaatsgevonden in 't land van riem op grote markt in Aalst vrijdag op zaterdag tussen 3 en 4 u 's nachts (dus reeds 9 nov 1985)  vraag is waarom zij de moeite deden om te wachten tot ik alléén nog in de zaak was om dan binnen te komen? Waarom moest ik die avond om 19.30u naar den delhaize gaan en mij achteraan op de parking parkeren? Waarom heb ik enkele weken voordien de vermoedelijke reus betrapt in 't land van riem en op zijn eigen vraag de rijkswacht moeten bellen om hem te komen halen! (waarvan het pv verdwenen is!) hoe komt het dat verschillende personen die wel dan niet "slachtoffer" waren aan de delhaize : allen te maken hadden met ' t land van riem? Samenloop van omstandigheden? Toeval? Of complot? Ik heb op 12 nov 1985 aangifte gedaan bij gerechtelijke! Na 20 jaar (ikzelf contact opgenomen met cel jumet!) Hun versie : wij zijn 100% zeker "dat waren ze" maar ons al 1000 maal afgevraagd: "waarom zijn zij bij U binnen geweest? Waarom zijn ze mij dat in 20 jaar niet eens komen vragen? Ik was waarschijnlijk de ENIGE die ze gezien heeft ZONDER vermomming! Ik heb nu antwoord op de vraag "waarom?" duidelijk : ze moesten mij zien! Ze verwachten mij om 19.30u! Heeft er trouwens geen lerares die avond het convooi rond de grote markt niet gezien juist voor de overval? Ik vertrok wel rond dat uur op de grote markt! Waar ik zeker van ben: Aalst hebben ze iemand te veel neergeschoten! (zat in 't complot!) maar ook iemand "te weinig" ze hebben nog 3 a 4  minuten gewacht! maar is niet komen opdagen! Gelijk hoe! Jumet vindt: ook als ik gelijk heb wat betreft Aalst! Wat heeft dat dan te maken met de andere overvallen? En: Humo moet je altijd niet geloven! En die vklaring in humo van die lerares: als dat allemaal waar is? En : als we de opdrachtgevers hebben! Hebben we nog altijd de daders niet! En gaat die persoon die jij verdenkt "bekennen?" nee? dan heeft het geen zin!! Kun je dat nu voorstellen? Of hebben ze zo 'n affront moest het nog uitkomen? Waar hebben ze dan 25 jaar mee bezig geweest? Ze hebben het naar mijn mening "te ver " gezocht! Nijvel is niet de kern ! maar "Aalst"! Het simpele hebben ze gewoon laten vallen! Want zo iets "dat kan niet!" dat was juist de bedoeling van die bende! en 't is nog "gelukt " ook!