11

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

Bedankt, Ben.

12

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

Boudewijns frustratie over de democratische instellingen (en zijn Opus Dei mentaliteit) kwam ook tot uiting bij het Abortuswet-incident. (1990)

Weet iemand hoe B 's reactie is geweest na de Bende aanslagen? Troostende woorden voor de slachtoffers? Bezoek of hulp aan de nabestaanden? Dacht het niet (?)

13

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik heb aan Albert Raes (in een brief) de vraag gesteld welke kant de VS zou hebben gekozen ingeval van een coup: het Koningshuis of de democratische instellingen. Geen antwoord, natuurlijk, behalve dat 'het thema zou worden behandeld in zijn boek'. Boek is er nooit gekomen.

Leon Degrelle is tot aan zijn dood door vele Belgische hardliners gezien als kandidaat-premier. Otto Skorzeny schreef in zijn 'brief aan de Belgen' dat België Degrelle moest terughalen uit Spanje. Tenslotte was Degrelle een devoot christen (Christus Rex) die aan het Oostfront had gevochten voor de 'Westerse waarden' en tegen de communisten. Wat was daar mis mee? Dit sprak de Belgische katholieke (geld)elite en vele militaire ijzervreters sterk aan. Ook Leo III werd ervan verdacht tijdens WOII een eigen 'sterke' regering te hebben willen opzetten terwijl de regering in Londen schuilde.

14

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik denk dat het de moeite zou lonen na te denken over de hypothese dat de Koning in stilte zijn zegen had gegeven voor een coup, die hem in een machtspositie had kunnen brengen vergelijkbaar met die van Franco in Spanje. Officieel moest alles staalhard ontkend kunnen worden natuurlijk. Beelden we ons in dat de Staatsveiligheid er moest voor zorgen dat Laeken kost wat kost buiten schot bleef. Ik kan me inbeelden dat ministers, parlementairen, hogere politiekaders en magistraten zelfs spontaan de waarheid achter hielden en het onderzoek lamlegden. Raison d'état. Om de eenheid van het Belgische koninkrijk te garanderen. Want wat was het alternatief: discrediet van het Hof, uiteenspatten van België, Vlaamse onafhankelijkheid, ... kortom, precies wat de katholieke nationalisten en royalisten wilden vermijden.

15

(8 replies, posted in Nieuws)

Over de verdachte tolerantie van de Duitse authoriteiten t.o.v. extreem-rechts , zie 'Der Tiefe Staat' van Jürgen Roth. Roth heeft het over een 'staat in de staat', gelinkt aan de vroegste 'Stay-behind' groepen in Duitsland, der Bund Deutscher Jugend, der Technische Dienst, die Brüderschaft, die Schnez-Truppe etc...'Gladio' avant la lettre.

» www.amazon.de

16

(17 replies, posted in Bende Farcy)

Financiering staatsgreep 1981?

17

(58 replies, posted in Westland New Post)

Raven, wat Merovinger schrijft is juist. Raes schrijft inderdaad slordig. In het Frans nog erger dan deze brief. Toch zou ik zijn info niet zomaar onder tafel vegen. Hij kende Tavra persoonlijk uit het boksmilieu waar hij goed thuis was. Er waren niet zoveel getuigen die de zaken van zo nabij opvolgden als F. Raes. Hij kende ook Broeders, die in Temse vermoord werd. In hetzelfde boksmilieu vinden we Menin (Dewit) > Haemers; maar ook Faccenda (drugs) met zijn verbindingen naar Dandolo.

Raes was zeer goed op de hoogte van de onderzoeken naar de drugs-wapen handel vanuit de bar El Puma (Davila, Mendez). Ook Bouhouche, Beijer en Lekeu hadden aan dit onderzoek meegewerkt. Resultaat: vaststelling dat de wapenhandel (Antwerpen > Beirout) afgeschermd werd door de Rijkswacht met de zegen van de DEA.

18

(58 replies, posted in Westland New Post)

Raven, het is niet zeker dat Raes een specifiek nummer heeft opgegeven, maar ik zoek het op in zijn notities en berichten.

19

(6 replies, posted in Plaatsen)

Herve, ook niet vergeten dat er verbindingen bestaan tussen Van De Voorde en Mathot-Van Vreckom-Cools. Wat wist Cools over de nucleaire smokkel in het kader van Iran-Contra (via Bierset)? Iran onder de Sjah wilde reeds in 74 overstappen op nucleair voor stroomopwekking. Na de coup van 79 was Iran nog altijd mede-investeerder in Eurodif (1 miljard $). Na de boycott van Iran volgde een Iraanse wraak campagne in Frankrijk. Levering van uranium aan Iran (via via) vanuit Westinghouse filiaal SCK Mol als pasmunt voor Teheran 79 is verre van denkbeeldig.

Vormt de zaak Van De Voorde-Cools, via Fourez, de verbinding tussen de moord op Cools en de Bende van Nijvel?

20

(48 replies, posted in Bibliografie)

Actua-Boeken: De elite van de macht, de macht van de elite

Macht, de onzichtbare hand die ons stuurt. In zijn nieuwste boek "De elite van de macht"gaat Walter Baeyens op zoek naar de wortels van de macht. Zijn verhaal brengt ons van nazi-Duitsland over de Amerikaanse maffia tot de moord op PS-kopstuk André Cools. Actua-Boeken, woensdag 4 november vanaf 18u op ActuaTV. Daarna doorlopend te bekijken in de nieuwslus.

» www.actua.tv