11

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Gewoon op deze draad, enkele pagina's terug.

12

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Het is maar wat je zwaarder wilt wegen: de 99% van de huidige speurders of de 100% van de familie Bonkoffsky. Volgens mij wordt er te gemakkelijk met procenten gesmeten. Aan beide kanten trouwens.

13

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wat Bonkoffsky betreft: ik ben wel geïnteresseerd in interviews met zijn broer, ex-vrouw en ex-vriendin, zodat ik zelf een oordeel kan vormen. Ook in 'Andere tijden' werd er weer gesproken met Van der Steen et cetera, maar dat leverde niets nieuws op. Ik ben meer benieuwd naar mensen uit Bonkoffsky's directe omgeving.

14

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Misschien zeg ik iets verkeerds, maar (weer?) een anonieme brief, wat zegt dat eigenlijk? Niets toch? Tenzij er in die brief traceerbare aanwijzingen staan die nog niet algemeen bekend waren. Maar dat lijkt hier toch niet het geval te zijn.

15

(19 replies, posted in Journalisten)

Ben wrote:

Wat er zo typisch Belgisch is aan de Bende van Nijvel? Hilde Geens twijfelt. ‘Het moet de Belgische knulligheid wel zijn’, antwoordt ze.

Mag ik een vrijmoedige opmerking plaatsen, in elk geval over de kwestie rond de Bende van Nijvel? Er wordt te veel gekletst én er wordt te veel gezwegen. Alles wat er tussenin zit gebeurt te weinig.

16

(81 replies, posted in Robotfoto's)

Uit posting 1:

Bijkomend: Zich verplaatste met een man, groot van gestalte, die aan een been gewond leek.

Voor wat het waard is en misschien ten overvloede: ook hier weer dat 'manken' van de reus.

17

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik begreep dat Bonkoffsky behalve een vrouw ook een vriendin had. Ik zou wel eens willen weten wat zij te vertellen heeft over haar overleden ex-vriend.

18

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik heb even nagedacht over het fenomeen 'bekentenis', want dat is toch het voornaamste wat Bonkoffsky linkt aan de Bende van Nijvel. Ik kom op drie soorten bekentenissen, die overigens gemeen hebben dat ze alle niet 100% betrouwbaar hoeven te zijn.

  1. De formele juridische bekentenis. Bijvoorbeeld in de (Nederlandse) Puttense moordzaak. Viets en Du Bois bekenden verkrachting en moord op Christel Abrosius, maar bleken er later niets mee te maken te hebben. Het waren zwakke figuren die door justitie zwaar onder druk waren gezet om te bekennen. Later kwam de echte moordenaar in beeld na een DNA-match en een bekentenis.

  2. De 'bravoure'-bekentenis. Bijvoorbeeld Tinck. Zoals het er nu naar uit ziet, lijkt hij niets (?) met de Bende van Nijvel te maken te hebben.

  3. De intieme bekentenis. Bijvoorbeeld Bonkoffsky op zijn sterfbed aan zijn broer.

Is er wel eens onderzoek gedaan naar de vraag hoe groot de kans is dat een intieme bekentenis (en dan denk ik met name aan een zeer direct familielid) betrouwbaar dan wel onbetrouwbaar is? Percentages? Praktijkvoorbeelden?

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dat is geen slag, dat is een zekerheid.

20

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

bxloilsjt wrote:

Chris VDS zijn computer werd al onderzocht volgens Geens. Hij wist al lang voor het publiek werd wat er aan de hand was met zijn huisgenoot.

Is dat zeker? Een vooruitzicht van 250.000 euro lijkt me toch wel aantrekkelijk voor een dakloze. Zijn 'OMG' op Facebook doet daarnaast vermoeden dat hij er toch echt niets van wist.