1

(1,147 replies, posted in 1983)

Mij valt het ook op dat, als het tot een vuurgevecht komt, de gangsters opvallend beheerst en efficiënt opereerde. Daar waar ze zich tijdens de overvallen en terreurdaden met publiek ze zich schijnbaar als halve gare doorgedraaide randfiguren gedroegen. Dat blijft bij mij wringen. Deze laaghartige killers wisten volgens mij precies wat ze deden. Zoveel geluk heeft niemand.

2

(1,147 replies, posted in 1983)

Iedereen die zich infanterist durft te noemen in Nederland weet wat een vertragend gevecht is en ook hoe je met een simpel gebaar een groeps verzamelpunt aangeeft of reeds afgesproken hebt.

3

(1,147 replies, posted in 1983)

Een oefening in die jaren » YouTube

Lachwekkend traag en melancholisch, wel volgens het boekje. Zo ook oefening hinderlaag leggen. Wil met mijn bijdrage zeggen, dat er best veel kennis was over tactiek bij het dienstplichtige deel van de bevolking van die jaren.

4

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Heb deze geweldige site van voor tot achter gelezen. En realiseer me, dat het vissershoedje idd weinig tot geen betekenis heeft (massaproductie/mode).

Als dienstplichtig militair (1987), met persoonlijke standaard uitrusting in plunjebaal nog op zolder. Waarin ook 2 rekruten (veld)petjes zaten. Inmiddels niet meer. Opgebruikt, verdwenen na "klusjes", in mijn geval schilderwerk e.d. ha!

In het kader van al de toevalligheden kon deze er ook nog wel bij, dacht ik. Verder best een soort van grappige reportage van Bear G.

5

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

In deze documentaire van Bear Grylis (Escape to the Legion) Lijken de rekruten met een "vissershoedje" in de woestijn rond te rennen. Interessant?

» YouTube