1

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Toch even een kleine kanttekening voor wat het waard is... Misschien werd dit al ergens gezegd maar op het Franstalige forum heeft een opmerkzame gebruiker kunnen zien dat er op de PV iets anders staat dan wat de journalist beweert » tueriesdubrabant.1fr1.net

Kijk even naar de post van Shaft op 29/2/2020:

"Vous devriez lire mon message du 29 fevrier. sur la photo du pv’ il est clairement écrit: xavier a ete mis hors de cause par les témoins de wavre..."

Dit is natuurlijk maar een deeltje en mogelijk gaat dat over andere getuigen dan de getuigen waarover hij spreekt in de reportage. Ik zou niet begrijpen waarom een agent daar nu over zou liegen.

2

(60 replies, posted in 1982)

Het feit dat de Armand Huysmanslaan en de Italiëlaan in elkaars verlengde liggen kan er op wijzen dat het een impulsieve daad was. Ze zijn op zoek naar een nieuwe auto voor toekomstige overvallen en merken in de Huysmanslaan een nieuwe volkswagen Santana op. Ze schrijven de nummerplaat op, wandelen een paar 100m verder en carjacken daar een wagen zodat ze niet met een eigen wagen naar de garage in Lembeek moeten rijden.

3

(278 replies, posted in 1982)

Ook al zijn er geen bewoners ter plaatse, toch wordt de telefoondraad door de daders afgerukt.

Bron: killersbrabant.be

Dit is natuurlijk wel een interessant "detail". Waarom de draden afrukken als je eerst al zelf gebeld hebt naar de politie. En waarom dan niet bellen vanuit de winkel zelf? Je zou kunnen argumenteren dat ze vooraf hebben gebeld om het spannend te maken. Het blijft dan wel vreemd om de telefoondraden achteraf af te rukken. Of hadden ze zin voor humor? smile

4

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Zou dit familie zijn van onze Jean-Marie Tinck? De zussen wonen blijkbaar in Manage, niet zover van Binche.

Moderatie: Link gewist vanwege privacy.

5

(68 replies, posted in Bende Haemers)

In een syntheseverslag van het onderzoek betreffende de te Waver op 30 september 1982 in de wapenhandel Dekaise gepleegde roofmoord, maakt de BOB van Waver gewag van Murat Kapllan. Deze geeft toe dat hij in Sint-Lambrechts-Woluwe de Porsche van Jacques Van Camp gestolen heeft, maar beweert Van Camp niet te kennen. (38)

Bron: Parlementaire onderzoekscommissie
(38) Ch, F15, K51, document 87 bijlage 2 F, PB BOB Waver 18.03.1985.

6

(68 replies, posted in Bende Haemers)

Misschien ook nog even vermelden dat Murat Kapllan zich op woensdag 14 december 1983 zelf vrijwillig heeft aangegeven bij de politie in Anderlecht. Hij was toen 21 jaar. Zijn vlucht duurde een half jaar en hij zou ook een paar maanden in Spanje zijn verbleven.

Bron: Het Laatste Nieuws | Mon Devoghelaere | 15 december 1983

7

(68 replies, posted in Bende Haemers)

Dit klopt K&. De foto lijkt van een audi te zijn. Ik ben geen autokenner maar mijn ouders hebben nog een audi 80 gehad en ik dacht zelf aan zoiets. Als ik even google dan zie ik dat de audi quattro een schuin aflopend koffer heeft. Deze heeft echter een horizontaal koffer. Volgens mij eerder een audi 80 of een 100. Als ik wat meer tijd heb ga ik ook eens in de kranten zelf snuffelen (nu enkel voorpagina's aan het overlopen).

8

(1,141 replies, posted in 1985)

Nieuwe Mi amigo al na een week opgedoekt

De nieuwe vrije radio Mi Amigo, opvolger van de haast legendarische zeepiraat, die pas sedert 15 augustus in de ether ging, is reeds opgedoekt. Na een klacht van de Regie der Luchtwegen, dat de uitzendingen van de vrije radio de luchtvaartband stoorden, trok de gerechtelijke politie bij het parket te Leuven, aangevoerd door commissaris Evens, naar de Heidestraat, te Duisburg (Tervuren), waar de uitzendigen non-stop plaatsvinden. De speurders waren in het gezelschap van de diensten van het Spectrum (RTT).

De zendapparatuur werd in beslag genomen en overgebracht naar het gerechtshof te Leuven. Alvast zou gebeleken zijn dat het toegelaten zendvermogen van 100 Watt ver werd overschreden. In het arrondissement Leuven wordt zelfs gesproken van een recordzendkracht. Aagenomen wordt dat de in beslag genomen zender Mi Amigo drijvend wordt gehouden door een reservezender, die dan wel een normaal vermorgen heeft.

Niet alleen worden de studio's van Mi amigo bemand met gewezen medewerkers van de legendarisch radiopiraat op zee, ook heel wat ex-getrouwen van Radio Maeva hadden onderdak gevonden bij de nieuwe Mi Amigo. In totaal zouden er een 40-tal mensen aan de slag zijn.

Bron: Het Laatste Nieuws | D.V.C. | 23 augustus 1984

9

(10 replies, posted in Filière Boraine)

Francesco Nardella:

http://i63.servimg.com/u/f63/09/03/15/13/nardel10.jpg

Bron: les tueries du Brabant

10

(45 replies, posted in Filière Boraine)

"Bende van Nijvel in de knel"

Tweevoudige moord van Anderlues werd "besteld" vanuit de gevangenis

De moorddadige bende van Nijvel, die al meer dan een jaar een spoor van geweld en van bloed trekt in een groot deel van het land, is zoniet onthoofd, dan toch ontwricht. In een korte spanne tijds heeft de gerechtelijke politie van Charleroi een wellicht onherstelbare klap toegebracht aan deze moordbrigade, die doodt om te doden en daarmee al 12 dodelijke slachtoffers op zijn actief heeft. De speurders uit Charleroi waren op zoek naar de daders van de moord op het juweliersechtpaar Szimusik, gepleegd op 1 december te Anderlues.

Meteen na die kille, tweevoudige moord werd een verband gelegd met de zogeheten bende van Nijvel. Dat klopte, want op 14 december 1983 werden vier personen aangehouden, die ervan verdacht worden dader of mededader van deze moord te zijn. Pas voorbije maandag werd deze informatie verstrekt aan de pers. Het moet wel zijn dat het parket te Charleroi de beschuldigingen aan het adres van het kwartet kan hard maken, want de aanhouding van de vier werd telkens bevestigd. En wat meer is: sedert de opsluiting van die verdachten, staat de bende van Nijvel op non-actief. Deze sinistere gang liet niets meer van zich horen. Blijkbaar werd de bende in het hart getroffen.

Bron: Het Laatste Nieuws | Dany Van Cauwenbergh | 29 februari 1984